Maajussi

12.06.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Maajussi

Työelämäni on mullistunut viime vuosina.

Olen tehnyt kaikenlaista mihin olen jonkun mielestä ollut sopiva. Johtanut, Vuokrajohtanut, konsultoinut, neuvonut, valmentanut, puhunut, kirjoittanut ja jakanut. Olen antanut maailman päättää mihin olen sopiva, pätevä ja oikea. Se on tehnyt hyvää.

Inspiroidun artisteista, ammatinharjoittajista ja maajussista. Tehdään sitä mitä halutaan, osataan ja kannattaa. Annetaan oma aika muiden käyttöön yhteisen hyvän luomiseksi. Tehdään tekemättömästä totta ja raivataan polkuja uudelle hyvälle.

Iso kiusaus olisi myydä itsensä yhdelle tehtävälle. Halu antaa kaikki tieto ja taito yhden suuremman tehtävän käyttöön. Minulle konsultin ura on aina tuntunut tuomiolta. Eikö näin kovasti yrittävä ja haluava löydä paikkaansa muiden kanssa. Toisaalta konsultin taivas on tehdä kiinnostavia, uusia ja isoja asioita ja antaa muiden huolehtia arjen hankaluuksista.

Olen varmasti parempi arkkitehti kuin rakennusliikkeen johtaja. Tunnen lukuisia itseäni parempia johtajia. Silti sirpaleiden keskellä asuu halu saada jotain suurempaa aikaiseksi. Silti uskallan ajatella itsellenikin parempaa huomista.

Saan kyllä maajussin tavoin tehdä suurin piirtein mitä haluan. Olen imarreltu luottamuksesta ja kiinnostuksesta, jonka ajatukseni, energiani ja tuloskeskeisyyteni herättää. Parhaimmillaan saan elää ja kokea artistin tavoin, huonoimmillaan maailma huoltoasemilla kyyhöttää ihminen, joka pohtii etteikö mistään palapelistä löydy paikkaa hyvälle sentterille.

Olen määrätietoisesti kehittänyt osaamistani, kilpailukykyäni ja taitojani työmarkkinoilla. Haluan pärjätä uusiutuvassa maailmassa vielä vanhempanakin. Siksi valitsen avoimuuden tien. Uskallan puhua, kirjoittaa, yrittää neuvoa ja haastaa itseäni välillä suurempien ja pienempienkin yleisöjen äärellä.

Tekemiseni eivät määrittele minua. Uskallan väittää näin, vaikka moni muu haastaisikin toisin. Minua määrittelevät arvoni, tahtotilani ja unelmani paremmasta tekemästä. Sytyn haasteista enkä eilisen saavutuksista. Minulla on vähemmän väliä kuin yhteisellä onnistumisella. Minulla on vähän sanottavaa isompien asioiden saavuttamisesta.

Lupaan antaa, yrittää ja saada aikaiseksi. Yritän aina saada lupaukset tuloksiksi ja venyä entistäkin parempaan tekemiseen. Olen käytettävissä, osa suurempaa ajatusta ja visiota. Toivon että maajussin moraali ja tinkimätön halu tehdä parempaa riittää jatkossakin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

kirsi ki
2015-06-13 08:27:30

Ehkei vastakkain asettelu maajussin vaatimattomuuden ja teollisuuspohatan vaativuuden kanssa olekaan muuttuvassa yhteiskunnassamme se arvottettu tie, jolla isommat asiat saavutetaan.
Digitaalisuuden mukanaan tuoman laajan avoimuuden ja globaalin yhteisöllisyyden aikakaudella tarvitaan silti henkilöitä, jotka kulkevat vahvasti askeltaen, iloisesti ihmisyyttä liputtaen tuota tietä. Se ei ole röyhkeyttä, se on rohkeutta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-06-13 12:10:54

Olipas Kirsi hieno kommentti!!! on rohkeutta uskaltaa olla erilainen ja sanoa se ääneen. Kiitos!!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Karl-Magnus Spiik
2015-06-17 06:44:10

Hienoa itsetutkiskelua. On tärkeä kuunnella sydäntään, etsiä oma tiensä ja löytää itsensä kulloisenkin tekemisen kautta. Ihmisyyden ja arvojen sovittaminen arkielämään on paljon vaikeampaa kuin tehdä sitä luostarissa.

Röyhkeydellä menestyy, mutta henkisen suuruuden saavuttaa vain nöyryydellä.

Mahatma Gandhi: "Kaikella mitä teemme ei ole mitään merkitystä. Mutta että teemme sen, on erittäin tärkeä."

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Henri Storm
2015-07-08 16:03:32

Välillä yksinäinen sentteri maailman huoltoasemilla? Niinpä. Sillä mitä avoimemmin toimit, mitä useampia polkuja raivaat uudelle ja mitä enemmän pursuat tuloskeskeistä energiaasi – sitä varmemmin sinua ei kaikkiin pöytiin haluta. Vaikka juuri niissä pöydissä neuvoillesi olisi eniten tarvetta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.