Laudoissa

12.06.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Laudoissa

Olen miettinyt viime aikoina enemmän kuolemaa kuin koskaan aikaisemmin.

En ajattele kuolevani vaan olen tullut tietoiseksi kuolevani joskus tulevaisuudessa. Elin pitkään ja hartaasti omassa päässäni kuolemattomana. Viime aikoina elämäni on antanut ymmärtää sen joskus myös päättyvän.

Olen elänyt hyvää elämää pitkän aikaa. Jos kuolisin huomenna, voisi hautakiveeni kirjata ”Elämälle kiitos – hän sai lähes kaiken mitä halusi.” Kaikki huoleni liittyvät ensimmäisen maailman ongelmiin. Olen tietääkseni terve, minusta välitetään ja välitän ihmisistä lähelläni.

Elämän puolivälissä pohtii paljon mennyttä ja tulevaa. Tässä iässä olen useammin vanhin kohtaamisissani kuin nuorin kuten tapasin pitkään olla. Se ja tietoisuus siitä, ettei ole aivan nuori panee ajattelemaan asioita. Mikä minulle on tärkeää, mitä haluan ja mitä en halua elämäni loppuvuosilta.

Ainakaan en halua alkaa vanhaksi. Mieleni on nuori ja nuorekas. Haluan innostua, kehittyä ja ajatella, että elämällä on minulle vielä paljon tarvittavaa. Haluan karistella päältäni asioita joilla luulin olevan merkitystä. Ymmärrän vihdoin ettei rahalla ja onnella ole juurikaan yhteyttä. Ajattelen ettei tulevani ole rahoistani riippuvainen. Uskallan ajatella ettei minulla ole paljonkaan menetettävää.

Suorituspaineista luopuminen on virkistävä kokemus. On pelottavaa ajatella omistavansa paljon aikaa pelkästään olemiseen, itsensä ja ympäristön kehittämiseen ja päivittäisen leivän ansaitsemiseen. Tuntuu viehättävältä ajatella olevansa vapaa kokemaan elämänsä tulevan täysin ilman suorituspaineita. Käärinliinoilla ei ole taskuja eikä minua kukaan muistele. Eikä tarvitsekaan sillä tämähän on minun eikä meidän kaikkien elämä. Olisi kohtuutonta ajatella olevansa jollekin tärkeä vielä kuolemankin jälkeen.

Haluaisin vapautua asioista joilla ei ole kuoleman jälkeen mitään arvoa. Esineistä, rahasta, urasta ja statussymboleista. Olisi hienoa antaa itsensä omistautua elämälle. Tunteille, kokemiselle ja muille ihmisille. Olisi upeata löytää tie, joka veisi perille syvälle itseeni. Tie joka tarjoaisi itselleni lupa olla oma itseni aivan ilman maailman hälyjä.

Haluan ajatella ja nähdä itseni elämän ja itseni opiskelijana.

Haluan vapaasti pohtia ja jakaa ajatuksiani ajasta ja tulevasta. Haluan löytää itselleni paikan olla hyvä itselleni ja ihmisille ympärilläni. Haluan olla jotain mitä luonto minusta loi.

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

kirsi ki
2015-06-12 13:27:27

Kaikki tuo on mahdollista, kun vain antaa ajalle ja oppimiselle mahdollisuuden. Uskalluksen kurkistaa laatikon ulkopuolelle katsomaan sitä kaikkea mitä tämä elämä pitää sisällään. Ennemmin tai myöhemmin meistä jää se mitä koemme ja jaamme. Eino Leinon sanoja lsinaten: "min verran meis on lempeä, sen verran meis on iäistä, sen verran meistä jäljelle jää kun päättyvi päivä tää." Luodaan arvo olennaiselle, ei olevaiselle. Nyt.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-06-12 19:04:56

Kiitos. Vaati harjoittelua, nöyryyttä ja jatkuvaa tarkkailua. Opetallaan! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Nisula
2015-06-12 14:13:15

Kas munkkiluostariin käy Villen tie.... Tervettä pohdintaa hullunmyllyn keskellä

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-06-12 19:05:34

Kiitos. Terveisiä helvetistä ;) parannetaan lääkitystä. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sanna
2015-06-12 17:36:42

Ville, sä olet jo.
Kiitos tekstistä, ihanaa etten/ ettemme ole tämän(kään) ajatuksen kanssa yksin. Ihana yhteinen ihmisyys!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-06-12 19:06:05

Kiitos. Olen jo - laudoissa? Vai matkalla. Matka yhteinen ja sitä on syytä jakaa. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sanna
2015-06-13 06:13:22

Ei kun sä olet jo jotain mitä luonto sinusta loi <3

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-06-13 12:13:29

En tiedä erakoituuko kaikki suomalaiset miehet vanhana mutta mun mielikuvissa on alkanut elämään unelma jonkinlaisesta yksinkertaisesta ja pelkistetystä elämästä jossa harjoitettaisiin paljon sielun, mielen ja fyysiikan harjoituksia. Matkalla luostariin tai joogiksi kai?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.