Tekoja

30.03.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Tekoja

Tämä on toistaiseksi viimeinen päivitykseni päivän Tolvasessa. Järjestykseltään se on numero 757. Hetki sitten lukijoissani meni miljoonan sivulatauksen raja rikki. Haluan uusiutua ja etsiä uusia tapoja kommunikoida.

Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta työelämässä. Olen käyttänyt niistä lähes 15 konsulttina, yrittäjänä, osakkaana, toimitusjohtajana ja kehittäjänä. Olen tehnyt töitä kuin hullu. Asiasta tuleekin mieleeni, että pitäisi viimein lukea se kuuluisa ”hullu töitä tekee.” Saattaisi tehdä vaikutuksen. Arvostan jos vinkkaat sen minulle kirjahyllystäsi.

Olen puhunut, puhunut, viestinyt, väittänyt, kirjoittanut ja kehittänyt itseäni taukoamatta. En edes tiedä mihin raivoisa halu luoda jotakin on perustunut. Olen aina tuntenut olevani alussa. Nauttinut aina uuden aloittamisesta ja asioiden saavuttamisesta. Olen saanut paljon enemmän kuin olen koskaan uskaltanut odottaa.

Silti pohdin keski-iän kynnyksellä olenko sittenkään saanut mitään aikaiseksi. Onko käytetty aika mennyt oikeisiin asioihin ja ovatko päätökseni olleet oikeita. Itsensä pohtiminenhan on hieno osa elämää. Olen tehnyt asiaa jakamalla tuntojani muillekin. Olen ajatellut ehkä jollekin niistäkin olevan apua.

Uralleni mahtuu myös kipupisteitä, joita tulkitsen julkisesti jossakin muualla. Iskuitta en ole selvinnyt minäkään enkä ole kohteluani aina pitänyt kohtuullisena. Uskon oikeuden lopulta voittavan ja taistelen kyynisyyttä vastaan. Haluan uskoa parempaan vaikkei olosuhteet siihen aina aihetta annakaan.

Olen valmis ja halukas luomaan uutta rakentamallani kokemuksella ja taidoilla. Työtä riittää digitalistissa, hallituksissa ja toivottavasti yhteisöllisten brändien kehittäjänäkin. Evankelioiminen ei ole koskaan ollut tavoite vaan ennemminkin välivaihe, askel seuraavalle tasolle. Olen siihen nyt valmis. Katsotaan mitä elämä tuo tullessaan.

Et arvaa kuinka olen arvostanut matkaa kanssasi.

Jokaista jakoa, kommenttia ja kohtaamista. Et tiedä kuinka terapeuttista kirjoittaminen on ollut vaikeina aikoina ja väsymyksen keskellä. Tietäisitpä riemun, jonka ajatusten jakaminen on tuonut valona aamuihin. Verkossa emme koskaan ole yksin, olemme yhtä ajatustemme ja ajattelijoiden kanssa. On aika laskea verhot Tolvasen tarinaan.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Aki Vänni
2015-03-30 20:09:45

Aika aikaa kutakin Ville. En usko että pystyt lopettamaan kirjoittamista, ehkä ne menee sitten kansien välii olet antanut monille paljon. Toivottavasti olet myös saanut. Kiitos. On ollut suuri ilo tutustua sinuun, saada kirjoittaa pari värssyä tänne ja jakaa aivoituksiasi. Nautitaan elämästä ja tehdään jatkossakin hienoja asioita.

Ystäväsi Aki

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Perttu Ahvenainen
2015-03-30 20:39:30

On ollut hienoja hetkiä päivän Tolvasen parissa. Olen oppinut paljon asioita, jotka ovat läsnä päivittäisessä työssäni, teoissani ja ajatuksissani, joista tulen olemaan ikuisesti kiitollinen.

Sharing todellakin on caring!

Kaikkea hyvää toivottaen Perttu

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Nisula
2015-03-31 04:33:53

Jos ei koskaan astu eteenpäin, ei pääse perille. Matka on ollut mielenkiintoinen ja sehän on kuitenkin vasta alussa. Kiitos tähän asti. To Infinite and Beyond.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Petri Hakanen
2015-03-31 06:09:32

Kun huomaan, miten jouhevasti sinulta ajatukset tekstiksi valuvat, en usko tähän "lopettamispäätökseesi" #V. Sori, mutta taidat pikkuisen nyt fuskata itseäsi :). Odotan löytäväni ihan hetken kuluttua kirjoitusalustasi jostain muualta, jos se ei olisi enää täällä. Saas kattoo vaan. -- Kirjoittaminen on tapa ajatella. Joillain on tapa puhua ennen kuin ajattelevat, niin luullaan. Jotkut ajattelevat puhuessaan, jotkut taas kirjoittaessaan. Joskus sitä löytää jälkeenpäin omista kirjoituksistaankin polun, jonne on aikomus mennä, vaikka ei vielä kirjoittaessaan tuota ihan ymmärtänytkään.

Olkoon kynä kanssasi,

Petri

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

kirsi ki
2015-03-31 06:17:23

Aikalisä! Silloin inspiraatio latautuu ja luominen löytää uusia medioita kanavoitua kulttuurin eri muodoiksi. Tolvanen, sinä olet media jo itsessään. Sunkaan luova mieli ei nuku koskaan! Jäämme odottamaan seuraavaa sielun sonettia. Hauskaa hiljentymistä!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Anni AK
2015-03-31 06:45:38

Teatterissakin se kovin kuhina alkaa esityksen jälkeen ja esiripun laskeuduttua. Tilalle tulevat uudet kappaleet, uudet esitykset, uudet näytökset, uudet lavasteet, uudet näyttelijät ja uudet ohjaajat uusine ajatuksineen ja näkökulmineen. Onnea matkaan, eli break a leg!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Harri Huru
2015-03-31 07:04:44

Kiitos innoituksesta ja hyvää matkaa. Olet ehkä lukenutkin mutta suosittelen varmuuden vuoksi kirjaa "The One Thing". Erinomainen kirja "hulluna töitä tekeville".

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pirjo Kangasniemi
2015-03-31 07:10:22

Jään odottamaan mitä tämä luovatauko tuo tullessaan............ ainakin toivon että jotain lisää on tulossa. Mutta siihen asti; kiitos - kaikkea hyvää - oli se sitten lepoa tai muuta työn touhua.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tommi Hermunen
2015-03-31 07:50:21

Kommentoin tällä kertaa tänne blogiin, vaikka jatkot yleensä käydäänkin Twitterissä ;)

Mitä kirjoituksesi ovat minulle merkinneet? Minä löysin sinut päivän Tolvasen kautta, joskus vuodenvaihteessa 2012-2013. Ja päivän Tolvasen löysin ensin LinkedInin ryhmästä, seuraavaksi Twitteristä.

On aika "uusiutua ja etsiä uusia tapoja kommunikoida", hyvä niin. Toivottavasti uudenkin kommunikointitavan impakti on yhtä suuri kuin näiden 757 viimeisimmän. Tsemppiä #V! =)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nina
2015-03-31 08:11:44

Opiskelen aikuisiällä uutta tutkintoa. Linkkasin ja vinkkasin sinusta erään kurssimme kurssisivustolla. Että käykääpäs lukemassa mielenkiintoista blogia. Toivottavasti saamme vielä lukea kirjoituksiasi jossain.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari Mäkinen
2015-03-31 12:34:05

Kiitos Ville. Älä katoa, lepää, hengitä ja nouse jälleen näkyviin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jarmo Sassali
2015-03-31 17:21:43

Olen ollut matkassa mukana vasta hetken, mutta nauttinut koko ajan.
Tapaamisemme (sen perinteisen, jossa nautitaan kuppi kahvia neuvottelupöydän ympärillä) jälkeen olen alkanut pohtia - ja ennenkaikkea TEHDÄ asioita toisin. Teot ovat alkaneet tuoda tulosta ja siitä suuri kiitos.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-03-31 18:55:39

Kiitos kaikille kommenteista. Työ luonnollisesti jatkuu kaikissa eri muodoissaan. Katsotaan yhdessä onko se puhetta, tallenteita, kirjoituksia vai jotain ihan muuta. Yhteinen matka on haasteista paras. Kiitos siitä! pysytään kanavilla. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tiina Kankare
2015-03-31 18:59:21

Mitä hitsiä, minä vasta löysin sinut muutama kuukausi sitten. Tunnut olevan aika työmyyrä, joten uskon että kaikki tuo virts suuntautuu johonkin muualle. Thank god there is social media so I can follow you and your carrier on some other platform.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.