Viestintä 2015

24.03.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Viestintä 2015

Viestintä on globaali kasvuala

”Viestinnällistyminen” on megatrendi, joka kasvaa kaikkialle. Sanotaan että puhelinverkoista loppuu kapasiteetti tulevan vuosikymmenen aikana. Se johtuu räjähtävästä datan käyttömäärästä. Tässä viitekehyksessä voisi ihmetellä ääneen myös mediayritysten laskevia liikevaihtoja.

Esimerkkinä vaaleista puhutaan taatusti enemmän kuin vuosikymmen sitten. Ehdokkaat, vaalikoneet, medioiden paneelit ja keskustelut sekä sosiaalinen media osana kaikkea edellä mainittua räjäyttävät viestien määrän. Vaaleissa ”Your network is your networth – saattaa aidosti pitää tuloksissa paikkansa.”

Avoimessa viestintäympäristössä on mahdotonta kontrolloida tai vaalia mainetta. Mainetta ei myöskään voi mainostaa kuntoon. Sitä on rakennettava ja lunastettava päivittäin. Viestintä on mahdollisuus, joka on jokaisen yrityksen ja ihmisen käytettävissä. Monelle vielä täysin hyödyntymätön kilpailuetu.

Parhaiten viestintää hyödyntävät saattavat myös hallita markkinoita

Viestinnästä kasvaa keskeinen osa yritysten asiakaskokemusta, josta tulee yritysten keskeisin kilpailuetu. Mitäpä muuta asiakassuhteiden luominen ja hoitaminen on kuin yritysten ja ihmisten välistä viestintää. Yritysten viestinnässäkin tulisi päästä nopeasti ihmislähtöiseen kommunikaatioon. Vastaanottaja ei ole ostoprosessi, kasvoton organisaatio vaan älypuhelinta näppäilevä ostaja, asiakas, perheenäiti ja elämänsä parhaita vuosia viettävä nainen.

Sidosryhmäviestintä vetelee viimeisiään

On kummallista kuvitella erilaisia viestejä omistajille, henkilöstölle, asiakkaille ja kumppaneille. Erinomainen tarkoitus, tarina, pääviestit ja jatkuva vuorovaikutus kelpaa ja riittää kaikille. Tottahan asioita voi syventää ja kohdentaa, mutta fiksu yhteisö osaa rakentaa viestintämaailman, johon mahtuvat kaikenlaiset ihmiset. Jälleen sama henkilö voi helposti olla asiakas, sijoittaja ja potentiaalinen työntekijä.

Sosiaaliset yhteisöt ja sosiaalinen media tulisi nähdä ennen kaikkea markkinapaikkoina uusille ja nykyisille asiakkaille. Unohtakaa hassut päivitykset ja pelkät peukutukset osana viestintäpalettia. Yhdistämälle luovaa viestintää, tilanteita, kanavia ja mahdollisuuksia saadaan aikaan loistavia tuloksia. Yritys loistaa ja kerää arvostusta käyttäjien välittäessä maineetta ja viestejä eteenpäin.

Kysyn usein tapahtumissa miksi yhteisön viestintä on olemassa? Onko se varmistamassa ettei yrityksestä puhuta ja kontrolloimassa totuutta? Onko viestintä organisaatiossa paikka laatikossa, rooli vai tehtävä luoda mainetta ja asiakkuuksia? Varmasti kaikkea tätä ja tulevaisuudessa enemmänkin strategisena osana liiketoimintaa.

Viestinnän tulevaisuus on maineen ja mahdollisuuksien rakentajina.

Uskon lujasti avoimeen, jatkuvaan, alastomaan ja erottuvaan viestintään. En näe mitään syytä olla kommunikoimatta enkä uskoa että maine on yritysten omissa käsissä. Maineesta päättävät asiakkaat arjessa. Olet juuri sen arvoinen mitä itsestäsi ja organisaatiossa saat irti sanoissa ja teoissa.

Puhun tänään aiheesta Talentumin Viestintä 2015 – tapahtumassa http://talentumevents.com/viestinta/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Aino Ruikka
2015-03-24 05:36:56

Ville, en täysin ymmärtänyt useaa asiaa kirjoituksessasi. Millä tavalla sidosryhmäviestintä vetelee viimeisiään?

Itse näen myös viestinnän kohdentamisen eri kohderyhmille äärimmäisen tärkeänä. Kaikille samalla tavalla puhuminen on kohderyhmän erityispiirteiden ja intressien väheksymistä. Olen kylläkin samaa mieltä siitä, että yrityksen tarinan ydin täytyy olla yhtenäinen. Siinä voi kuitenkin olla hyvinkin eri juonteita, joita on tarkoituksenmukaista tuoda eri tavoin esiin eri kohderyhmille. Tämä on myös näiden yleisöjen palvelemista räätälöimällä viestintää heille.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Heidi Lemmetyinen
2015-03-24 07:40:04

Olen miettinyt mikä on viestintäjohtajan rooli viestinnän positioinnissa organisaation sisällä. Eli nähdäänkö viestintä totetuttavana tukifunktiona vai strategisena kilpailuetuna kuten kuvailit.

Jos sitä pidetään tukifunktiona, vaatii muutoksen läpivieminen vahvaa viestintäjohtajaa, jolla on visio ja joka osaa kommunikoida erilaisen ajattelutavan hyödyt konkretian kautta. Eli näyttämällä kuinka viestintä voi viedä eteenpäin bisnestä muutenkin kuin propagandalla ja lakaisemalla asioita maton alle.

Kyse on kulttuurimuutoksesta. Viestijän pitää myös ymmärtää oma roolinsa sisäisenä konsulttina, eikä tyytyä olemaan johdon sätkynukke.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.