Avoimuus

21.03.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Avoimuus

Avoimuus on rohkeutta.

Omien arvojen, ajatusten, ideoiden ja oppien edustaminen vaatii rohkeutta. Rohkeus syntyy luopumalla häpeästä ja avoimuuteen liittyvistä turhista peloista. Mieti mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua? Et kuitenkaan voi kaikkia miellyttää, joten mitä sitten jos kaikki eivät ajatuksistasi välitä? Ole avoimesti oma rohkea itsesi. Älä vaivaa itseäsi asioilla joihin et voi vaikuttaa.

Avoimuus on mahdollisuus. Maailma ei voi tunnistaa vahvuuksiasi jos et taitojasi suostu näyttämään. Avoimuudella rakennat siltoja itsesi ja tulevaisuutesi välille. On parempi näyttää kuin pelkästään väittää. Ole avoin itsellesi ja ympäristöllesi. Jaa yhteinen totuus tasavertaisesti kaikkien osapuolien kanssa.

Avoimuus on tulevaisuutta. Et pysty kontrolloimaan mainetta, tietoa ja kaikkea dataa itsestäsi. Kukaan ei pysty olemaan osaamisen Pohjois-Korea. Siitäkin aiheesta tiedämme huomattavan paljon vaikka he haluaisivat asioitaan kuinka sulkea. Maailma on avoin. Älä pohdi tiedon panttaamista vaan pelkkiä avoimuuden tuomia uusia mahdollisuuksia. Maailmassa on paljon väärinkäytöksiä, mutta ne eivät johdu avoimuudesta vaan väärinkäyttäjistä. Sinulla ei ole mitään menetettävää olemalla avoin.

Avoimuus on vakuutus. Pitämällä sidosryhmäsi päivitettynä osaamisestasi ja toiveistasi luot parempia edellytyksiä siirtyä urallasi eteenpäin. Avoimesti ja rohkeasti asioistaan viestivä ihminen tai yritys rakentuu brändiksi ja erottuu. Voitat valtaosan kilpailusta pelkästään kommunikoimalla omana itsenäsi. Valtaosa ihmisistä valitsee kuitenkin vaikenemisen. Sokeat väittävät tulosten puhun tekojen puolesta. Kuurot kuvittelevat pelkkien tekemisten riittävän menestymiseen.

Avoimuus on selviytymistä. Pura ahdistuksesi ja ikävät ajatuksesi haluamassasi kanavassa. Kaikki tieto ihmisestä kertoo, ettei asioita kannata hautoa ainoastaan omassa päässä. Itselleni kirjoittaminen on sekä hauskaa että terapeuttista. On mukava printata ajatuksia ulos ja kirjata polkua pöytälaatikkoon. En ole keksinyt yhtään syytä olla ajatuksiani jakamatta. Ei ne ole kaikille tarkoitettu. Ne ovat vapaasti käytössä heille jotka niistä ovat kiinnostuneita.

Olen niin pitkään ajatellut avoimen maailman puolesta, etten keksi yhtään syytä olla olematta yrityksessä tai yhteisössä mitään muuta kuin täysin avoin tämän päivän, tulevaisuuden ja menneisyyden suhteen. En ymmärrä miksi viestintää tai viestejä pitäisi kontrolloida muun kuin niiden avoimuuden ja oikeellisuuden suhteen vaikka oikeellisuuskin on usein aika suhteellinen käsite. Maailma kaipaa erilaisia näkemyksiä ja viestejä kaikista asioista. Avoimet viestit ja ihmiset vievät ajatuksiamme eteenpäin.

Avoimuus on muuten uusi öljykin https://www.villetolvanen.com/2014/05/04/avoimuus-uusi-oljy/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Risto Luttinen
2015-03-21 18:23:04

Hienoa Ville!
Allekirjoitan kokonaisuudessaan kirjoituksesi avoimuudesta.
Erityisesti kiinnitin huomion lauseeseen; Avoimesti ja rohkeasti viestivä ihminen tai yritys rakentuu brändiksi ja erottuu. Itsellänikin on omakohtaista kokemusta tuosta. En tosin ollut ajatellut tuota suunnitelmallisesti vaan se on ollut tapani toimia ja yllätyksekseni sain siitä kiitosta vastikään. Lopputulemana voidaan siis sanoa, olemalla oma avoin itsesi luot sen oman brändin jota ihmiset arvostavat.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Marianne Schenk
2015-03-22 07:46:03

En ole koskaan kommentoinut blogi- tai lehtikirjoituksia, mutta nyt on kyllä pakko! Kiitos ajatuksia herättävästä kirjoituksesta. Itselläni on työnhakuprosessi käynnissä (Saksassa), ja avoimuusteema kolahti siitäkin syystä. Työnhakijana on kiusaus jättää asioita kertomatta tai parannella ansioluetteloaan. Kirjoituksesi vahvisti minua. Olemalla rohkeasti oma itsensä saa varmuutta, jonka työnantajat ja tutut (jotka myöskin joskus tietävät avoimista paikoista) huomaavat.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-03-22 08:19:24

Kiitos kommenteista! Avoimuus on kannattavaa koska epätäydellinen ihminen ominaisuuksineen on kiinnostava. Ihmettelen tätä suomalaista "virheetön, puhtoinen" ajattelumallia koska sehän ei ole totta. Vain koneet tekevät täydellistä? Ja harvoin nekin onnistuvat.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Erkki Laitila
2015-03-22 14:27:13

Hei Risto,
olen pohtinut avoimmuutta kun olen pitänyt systeemiajattelun koulutusta yliopistossa aiheesta yhteistyö. Taustateoriaa olen lukenut mm. Biomatrix-aineistosta: www.biomatrixweb.com. Todella paljon olen oppinut. Nyt kirjoitan kirjaa systeemiajattelusta arkiajattelua tehostamassa. Minulla on puoliksi tieteellinen asenne.

Tietäthän, että siilo on organisaatio, joka ei vastaa (korkeintaan johto), ja että byrokratia toteutuu organisaatiossa, jolle se itse on tärkeämpi kuin edistämänsä asia. On myös olemassa ihanteellinen organisaatio suhteessa muihin. Uskallatko miettiä sellaista, vai meneekö yöunet siitä?

terveisin
Erkki Laitila, FT, ins, systeemiajattelun huippuosaaja www.goodreason.fi

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.