Onnen sirpaleet

19.03.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Onnen sirpaleet

Tällä viikolla julkaistiin taas Digibarometri. Omassa päässäni kärkiuutiseksi nousi suomalaisten kyvyttömyys soveltaa digitalisaation mahdollisuuksia arkeen ja liiketoimintaan.

Investoinnit ja kehityshankkeet tuntuvat olevan sirpalemaisia uudistuksia. Viedään sähköposti pilveen, tehdään kotisivut ja verkkokauppa ja kuvitellaan osaavamme liiketoimintaa verkossa.

Pohdin liiketoiminnan digitalisoitumista osana yritysten strategiaa ja tuotekehitystä. Ihmettelen jo digitalisoitumisen kourissa kärvistelevien medioiden ja kauppojen haluttomuutta luoda uutta liiketoimintaa ja kehittää uudenlaisia toimintamalleja. Tai ainakin vauhti kansainväliseen kilpailuun nähden tuntuu etanan etenemiseltä. Tiesitkö, että Facebookin kehittäminen maksoi yhden keskimääräisen Tekes –projektin verran?

Omistajat eivät ymmärrä verkkoa. Hallituksissa on vähän digiosaamista. Siksi johtajatkaan eivät tutustu eivätkä hallitse verkkoa syvällisesti. Liiketoiminnan ymmärtämiseen verkossa kuuluu tietoisuus oman toimialan tilanteesta globaalisti, sopiva vertailu yli toimiala-rajojen sekä verkkokaupan, sosiaalisen median, asiakkuuksien kehittämisen ja teknologian mahdollisuuksien yhteisvaikutuksen ymmärtäminen.

Paltan tutkimuksen mukaan suuri osa palveluyrityksistäkin on passiivisia. Tuntuu käsittämättömältä maailmassa jossa juuri palveluiden myynti, välittäminen ja markkinointi tuntui ensimmäisenä siirtyvän sähköiseen maailmaan.

Ainoa keksimäni selitys asialle on omistajien luulo menestyksen tulevan kuten aina ennenkin. Tai sitten omistajat ulkoistavat strategian rakentamisen hallituksen sijaan toimivalle johdolle. Tai hallitukset ovat ammattitaidottomia.

Olipa mikä tahansa selityksistä totta, tilanne Suomessa tälläkin alueella on vaikea. Investoinnit ovat selvästi liian pieniä. Verkkoon ei voi lähteä teknologia vaan ymmärrys edellä. Ymmärrys antaa kuvan tarvittavista tiedoista, taidoista, kumppaneista ja lopulta teknologiastakin. Aivan kuten fyysisen maailman rakentamisessakin

Sirpaleet verkossa eivät tuota onnea. Siellä ratkaisee kokonaisuus ja sen johtaminen. Verkkopalveluiden ja –kauppojen sijaan on synnytettävä toimintamalleja ja –prosesseja, jotka oikeassa panos- tuotossuhteessa tuottavat parhaan lopputuloksen. Murros on iso ja vaatii huomiota asialle tavallista enemmän.

Tee tulevaisuutesi itse, ennen kuin joku tekee sen puolestasi.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timo Ruohomäki
2015-03-19 17:03:25

Yksi syy voi olla siinä, että Suomessa on ollut tapana määritellä tarkasti markkina, hiekkalaatikko, jossa operoidaan. Vuosikymmenet Kehitysaluerahasto ja KTM opettivat, että ensin pitää menestyä kotimarkkinoilla ja sitten vasta saa harjoittaa vientiä. Vienti taas on sitä, että perustetaan konttori maahan X. Uusia maita saa "avata" kerran viidessä vuodessa kun on ensin saatu edellinen kuntoon.

Verkossa on outo ajatus se, että olisi joku muutaman kymmenen kilometrin säteellä piirretty kotimarkkina. Vaikka suomalainen firma olisi saanutkin toppahaalarinsa verkkokauppaan myyntiin, ei noista kaupoista oikein saa sellaista käsitystä, että toppahaalareita voitaisiin myydä myös Skotlantiin tai Hokkaidoon. Joku vuosi sitten puhuttiin Born Global -firmoista, joiden markkina alusta asti oli koko maailma. Tällaisia firmoja ajateltiin löytyvän ehkä muutamia.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

kirsi ki
2015-03-19 18:45:12

Näitä firmoja on piilossa vielä satapäin. Ne pysyy hissutellen näkemyksineen ja mahdollisine ideoineen siellä piilossa vielä auringon laskun jälkeenkin ellei muut jo löydetyt piilottelijat ota ja huuda että "nähty". Eli kerro että vaikka Kaikki on tavallaan jo keksitty, maailma on silti meidän leikkikenttä!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kirsi Lehto (@KALehto)
2015-03-19 20:04:13

Digitaaliossa on ehkäpä sama ongelma kun ICT:n johtamisessa. CIO:ksi palkataan usein niitä jotka ymmärtävät ojelmistojen, raudan, verkkojen jne. päälle, mutta aidosti liiketoimintaa ymmärtäviä CIO:ta on kuitenkin aika vähän. ICT:tä johdetaan siis erillisenä saarekkeena yrityksen sisällä ja ICT:n potentiaaleja ei mitata täysimääräisenä ulos juuri koskaan. Kun aika usein digitaalisaatio lisätään vielä liiketoimintaa ymmärtämättömän CIO:n vastuualueelle, soppa on valmis. Jos halutaan mennä aidosti asioissa eteenpäin, näkisin että yrityksillä on kaksi vaihtoehtoa. Vastuu digitaalisaatiosta laitetaan selkeästi liiketoimintajohdolle (jonka siis on lähdettävä opettelemaan asiaa) tai vaihtoehtoisesti CDO/CIO positioihin pitäisi valita ennemin liiketoimintaosaajia kuin tekniikan osaajia. Niin kauan kun mennään teknologia edellä, mitään merkittävää muutosta ei tulla näkemään.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.