Tapahtumat digiaikana

11.03.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Tapahtumat digiaikana

Julkinen keskustelu jaksaa hämmentää. Välillä pohditaan ääneen tarvitaanko ihmisiä enää ollenkaan robottien ajaessa autot, hoitaessa myyjien tehtävät ja ylipäätään pyörittäessä maailmaa puolestamme. Pahimpien skenaarioiden mukana kaikki olisi katoamassa.

Miksi ihmeessä ihminen ei haluaisi tavata toista tai viihtyä hyvässä ryhmässä jatkossakin? Ihmisten halu liittoutua, tehdä yhdessä ja edustaa jotakin yhteistä on paljon robotiikkaa syvällisempi asia. Mitä sitten jos automaatti keittää kahvit tai hitsaa puolestamme? Jää aikaa jollekin paljon arvokkaammalle. Saamme lisää vapauksia kehittää ja valita vaikkapa lääketieteessä kun emme kaikki ole kiinni kiinteistöjen tai ruokahuollon parissa. Hyviä toimialoja toki nekin.

Se mikä toki muuttuu on tapahtumien sisältö. Ensimmäisiä kohtaamisia ei tarvitse välttämättä käyttää tutustumiseen kun ihmisten maine, profiilit ja tarinat kulkevat verkossa tapaamisten laatua parantaen. Isompienkin tapahtumien joukosta löydät oikean seuran oikeaan aikaan ja tarpeeseen. Ei tarvitse sokkona seisoskella messuilla liidejä tai kohtaamisia kädet puuhkassa odottaen. Tieto auttaa meitä parantamaan prosessien ja kohtaamisten laatua.

Se mitä voimme heti poistaa tai vähentää työelämästä ovat turhat tapaamiset jossa yksi puhuu ja muut kuuntelevat tietoa historiasta.

Sellaiset kohtaamiset voi hoitaa videolla tai monikanavaisesti erilaisia elementtejä yhdistäen. Paljonkohan viikkopalaverit, myyntipalaverit, johtoryhmät, ohjausryhmät, hallitukset, vuosikokoukset ja muut syövät aikaamme pelkän tiedonvälittämisen muodossa? Tapaamisten sisältöjä ja arvoa voidaan parantaa hoitamalla rutiinitiedotus, raportit ja materiaalit ennakkoon sähköisesti. Kallisarvoista aikaa tapaamisissa ja tapahtumissa voidaan käyttää sellaiseen mitä koneet eivät hoida puolestamme.

Pidän tapaamisia arvokkaampana kuin koskaan aikaisemmin.

Ajattelen niiden arvon pelkästään kasvavan. Myynnin kustannuksetkin erityisesti btob -puolella ovat niin kovia, että jokaisella tulisi olla hyvä motivaatio kehittää kohtaamisten laatua. Aika ajattelematonta olisi luopua myyjistä ja uskoa itsepalvelun ratkaisevan asiakaskokemuksen kehittämisen tulevaisuuden.

Tapaamisten ja tapahtumien kehittäminen lähtee mielestäni kustannuspohjan ymmärtämisen kautta. Avataan ensin toiminnan todelliset kustannukset. Sitten katsotaan investoinnin tuottama arvo. Sen jälkeen kuvataan prosessit ja muotoillaan ne tai koko yritys uuteen asentoon. Hyvää syntyy kun tavoitteena on enemmän, parempaa ja vähemmällä. Johtavana ajatuksena voisi olla jokaisin kohtaamisen tuottama hyöty panostukselle. Ei hinta per liidi vaan panos ja tulos koko yrityksen arvolle.

Uskon Digitalistissakin vahvasti kasvollisiin kohtaamisiin.

Kehitämme jatkuvasti uusia tapaamisia, tapahtumia ja kohtaamisiin perustuvia palveluita.

Näitä kaikkia on hyvä kehittää ja levittää verkossa. Verkko auttaa synnyttämään hunajapurkin yhteisön sisälle ja aiheesta kiinnostuneille. Yhdessä luomme parempia kohtaamisia ja arvoa tekemiselle niin suurissa kuin pienissäkin tapahtumissa. Hyvää syntyy niin verkossa, kasvokkain kuin sisällöissäkin kun pidetään huolta visiosta, suunnasta, määrästä ja laadusta. Annetaan hyvä syy kohdata ja mittarit tapaamisen onnistumiselle. Saamme tässäkin enemmän ja parempaa vähemmällä.

Puhun & vedän paneelin tapahtumissa Kongresssi 2015 messuilla
Osallistuin tänä vuonna tuomarina Evento Award:seissa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Pade Parkkonen
2015-03-29 09:50:43

Tämän päivän Hesarissa (B 3, Talous) toimittaja Juha-Pekka Raeste kirjoittaa "Ydinosaamista myynnissä on kyky rakentaa suhde asiakkaaseen".
Minä mietin että miten se on mahdollista ilman kohtaamista. Mietin edelleen...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-03-29 12:40:53

No onhan esim. Uber rakentanut kanssani suhteen ilman mitään tietoa myynnistä. Samoin Salesforce, Evernote, Wordpress jne. jne. Verottajasta puhumattakaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.