Tarkoitus

07.03.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Tarkoitus

Tee työtä jolla on tarkoitus.

Ajattelen asiaa tosi usein. Mietin olenko puuhastelemassa ensimmäisen maailman ongelmien kimpussa vai ohjaako tehtävääni suurempi tarkoitus? Haluan ajatella raatavani arjessa suurempien merkitysten ja asioiden puolesta.

Olen ihminen, jolle asioiden tarkoituksella on suuri merkitys. Pidän brändeistä kuten Globe Hope, jotka yhdistelevät tarinaa, merkityksiä ja hyvää suunnittelua. Innostun ja motivoidun tekemään asioita ilman korvaustakin mikäli näen asioiden suuremman merkityksen.

Tiedän, että monille työ on annettu tehtävä, jolla leipä tuodaan pöytään. Itse pohdin työn merkitystä aiemmin näin. Silti arvostan omistajia ja johtajia, joitka seuraavat suurempia visioita tavallisia enemmän. Innostun Richard Bransonin tai Steve Jobsin tavoista luoda asioille niiden rahallista tai fyysistä arvoa suurempia merkityksiä. Arvostan johtajia jotka uskaltavat heittäytyä ja laittaa ihmisen tehtävän sisällä likoon.

Ihmettelen miksi niin harva yritysjohtaja uskaltaa luoda strategiaansa suuremman mission ja johtaa arjessa tarinan kautta?

Miksi mission ja tarinan arvoa ei tunnisteta organisaation arvoa ja toimintaa kehittävänä työkaluna? Eikö mission voisi antaa ainakin heille, jotka sellaisen kokevat tarvitsevansa? Eikö jokainen haluaisi johtaa yritystään mahdollisimman hyvin?

Oma missioni on enemmän, parempaa ja vähemmällä. Haluan luoda parempia yrityksiä ja auttaa suomalaisia hyödyntämään digitalisoitumisen loputtomia mahdollisuuksia. Arvelisin asiakkaiteni ja minut paremmin tuntevien näkevän missioni ja intohimoisen suhtautumiseni paremman luomiseksi. Missioni ohjaa tekemistäni, jatkuvasti pohdin myös visioita mihin polkuni voisi johtaa. En pidä kirkasta visiota välttämättömänä. Hyvä ”Why?” voi kyllä riittää ajasta ikuisuuteen.

Rakastan tälläisiä ajatuksia http://plasticbank.org/

best-love-quotes-create-a-vision-that-makes-you-wanna-jump-ot-of-bed-in-the-morning

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

kirsi ki
2015-03-07 13:25:48

Miljoonan mietteen kysymys! Ennen työmme määräsi luonnonrytmi ja jokapäiväinen selviytyminen. Puut on kaadettava talvella, sahattava keväällä ja rakennettava kesällä, jotta talvella on koti suojana kylmältä. Vilja kylvettiin ajallaan, puitiin ja jauhettiin. Kasvikset istutettiin ja nostettiin. Marjat ja sienet kerättiin ja säilöttiin. Maito lypsettiin ja juusto kirnuttiin. Työllä oli selvä tarkoitus. Nyky-yhteiskuntamme maito tulee alepasta, talot 3-D printteristä ja tarinat telkkarista. Työn tarkoitus rakentuu elämisen merkityksestä, jonka voi antaa myös sydämestä kumpuava sisältö ja tarina. Miksi kertomisen taito sitten on katoava luonnonvara? Onko meiltä päämäärän(esim. liikevoiton) tavoittelun keskellä unohtunut itse elämisen matka ja sen arvokkaat hetket, joita voi mitata vain kuvaavin sanoin?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.