Nuoruus

28.02.2015 | Kasvu | Ville Tolvanen

Nuoruus

Nuoruus on selvästi mielentila. Sanotaan se heti tähän kärkeen heille, jotka pohtivat, että no mitähän se Ville nyt siitä nuoruudesta ajattelee. Ajattelin pohtia nuoruuden anatomiaa.

Sain elää eilen illalla hetken nuoruutta. Olin mukana kokemassa Suomirockin entisten jättiläisten Don Huonojen, Egotripin ja Maj Karman paluuta Helsingin Jäähallissa. Innosti, itketti ja kosketti. Olipahan hieno kokemus.

Muistojen ja tunteiden sekamelskan keskellä paistoi kuva nuoruuden mielentilasta. Innosta, elämänhalusta ja vahvoista tunteista. Sitähän se nuoruus olikin. Valtavaa innostusta, jatkuvaa uuden oppimista ja tulevaisuuden kärsimätöntä odottamista. Elämää into piukeana.

Innokkaasti voi elää vähän varttuneempanakin. Paljon nuoruuden intoa ja asennetta löytyy Digitalististakin. Se kerää kehittämisestä, parantamisesta ja uusista mahdollisuuksista innostuneita ihmisiä pohtimaan entistäkin parempia ratkaisuja elämään niin yrityksissä kuin yhteisöissäkin.

Taisi olla Susanna Paloheimo, joka julisti menneellä viikolla innostuksen olevan digitalistien salainen menestyksen ase. Se kuulemma tarttuu ihmiseltä toiselle. Olen samaa mieltä. Verkosto pullottaa innostavia ihmisiä, joilla on nälkäinen asenne elämään ja tulevaan. Yhdessä kumppanien kanssa elämme kuin jokainen päivä olisi räätälöity unelmiamme varten.

Minusta tuntuu etteivät aikuiset heltiä kertomaan lapsille aikuisuuden olevan paljon nuoruuden elämää monimutkaisempaa. Ainakin itse ajattelin asioiden helpottuvan aikuistumisen myötä. Kuvittelin maailman olevan juuri aikuisten ja sitä kautta heille helpompaa. Kuinka väärässä olinkaan.

Tajusin eilen voivani elää nuoruutta aina sitä halutessani.

Mieleeni juolahti nuoruuden into, nälkä ja peloton asenne tulevaisuuden kokemiseen ja tekemiseen. Ymmärsin nuoruuden syntyvän ilon ja onnen yhteisestä mielenmaisemasta. Aion yrittää elää nuoruudessa jatkossakin. Sehän tarkoittaa vaan itselleen luvan antaa elää, innostua ja onnistua onnen tavoittelussa.

Onni on sitä mitä elämästäsi rakennat.

Jännää miten nuoruuden asenne, into ja onni muodostavat yhdessä niin vetovoimaisen merimerkin elämän myrskyihin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Tommi Hermunen
2015-02-28 10:17:21

Agreed! Just eilen soitin yhdelle digitalistille ja buukkasin vertaistukitreffit: kaipasin innostusta. Omani oli hetkeksi kulunut loppuun, mutta tiesin, mistä sitä voi tankata. Hyvistä ystävistä ja hyvästä verkostosta.

Hyvää asiaa, Ville!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Nisula
2015-02-28 10:26:03

Miten mukava onkaan katsoa lumilautajengin menoa; iloa ja reiluutta. Samoin meidän hiphopparit ja räppärit; laulut ovat iloisia, ei turhia ruikuteta.
Pitää vain muistaa pitää nuoruuden asenne ja into etualalla ja karistaa kyynisyyden kavalat lonkerot olkapäiltä.

Be Force With You.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.