Matkalla tulevaisuuteen

19.02.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Matkalla tulevaisuuteen

Sain joulukuussa mielenkiintoisen kutsun Matkalla Tulevaisuuteen -hankkeeseen.

”Tulisitko juttelemaan liikenteen tulevaisuudesta. Homma kuvataan bussissa.”

Pohdin usein miten äly, teknologia ja liikenne kohtaavat. Ajattelen digitalisoitumisen parantavan mahdollisuuksiamme miettiä missä ja miten työtä, vapaa-aikaa ja arvoa tuotetaan. Haluaisin digitalisoitumisen päättävän omankin työurani laiturin nokkaan. (podcast) Oli siis helppoa sanoa kyllä.

Kutsu paljastui HSL:n ajatukseen tehdä viihdyttävä talk-show liikenteen tulevaisuudesta verkkoon. Taustalla häärii mainostoimisto 358. HSL haluaa profiloitua mullistusten tekijänä ja avata laajempaa keskustelua liikenteen tulevaisuudesta. Hyvä idea. Yhteiskunnallinen markkinointi nostaa Suomessakin päätään. Pidän ajatuksesta asiasta puhumisesta viihdyttävään sävyyn. Mielestäni juuri substanssin ja kiinnostavan kerronnan liitossa asuu vaikuttamisen salaisuus.

Kuvauspaikalla tapasin ensimmäisen kerran kasvotusten arvostetun Risto Linturin. Risto on elävänä vielä paljon kirjoituksiaan ja ajatuksiaan vakuuttavampi. Erittäin mielenkiintoista kuunneltavaa. Hetkestä kasvoi ”elämäni paras bussimatka.” Oli mukavaa keskustella ja vähän revitelläkin. Ajatuksiamme villitsi aina osaava Tuomas Enbuske. Keskustelun tulokset näkyvät nauhalla. Kiitos Tuomas & Risto. Mukava painaa verkkoja merkkejä ajasta jolloin digitalisoituminen oli vasta alussa.

Tämä naurattaa varmasti vielä vuosikymmenten kuluttuakin! Parhaat naurut syntyvät muistellessamme kuinka pihalla olimmekaan. Hyvää työtä HSL!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.