Tolvanen Unplugged

05.02.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Tolvanen Unplugged

Viikko huipentuu Markin Media Mäessä 2015 – tapahtumaan Tahkolla.

Teemana on ihmisten brändääminen ja puheenvuoroni aiheena asiantuntijabrändäys. Järjestäjän toiveena on mahdollisimman analyyttinen ja konkreettinen esitys aiheesta. Tekemiselleni uskollisena ajattelin tarjota mahdollisimman alastoman ja autenttisen kuvan omasta polustani ja ajatuksistani.

Olen kirjoittanut ja puhunut paljon asiantuntijoiden brändäämisestä ja kasvollisesta markkinoinnista. Joona purki hiljattain blogini vaikuttavuutta hienossa tekstissä. Koska kaikki autenttinen tieto on luettavissa blogistani, ajattelin keskittyä matkaan, motiiveihin, ajatuksiin ja ideoihin matkan varrella.

Aluksi täytyy todeta, ettei minulla ole koskaan ollut vaikeuksia työllistyä tai löytää itselleni asiakkaita. En ryhtynyt viestimään ajatuksistani saadakseni työtä. Aloitin kirjoittamaan turhautuneena työelämäni kulkuun, halusta uusiutua ja kiinnostuksesta löytää ihmisiä, jotka jakaisivat samankaltaisia arvoja ja ajatuksia kanssani. Halusin testata, miten verkko toimii, reagoi ja tuottaa lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Olen kiinnostunut muutoksesta ja parempien yritysten ja maailman rakentamisesta.

Inspiroidun verkostomaisista toimintamalleista ja erityisesti artisteista, jotka laittavat itsensä peliin elättääkseen perheensä. Minusta on hienoa, että joku uskaltaa ja haluaa elää laulamalla, kirjoittamalla, maalaamalla tai viihdyttämällä. Ajattelen, että tulevaisuuden työelämässä on normaalia tehdä useita eri asioita elättääkseen itsensä.

Maanviljelijäkin ajaa taksia tai hakee lisätuloja matkailusta.

Journalistien on taatusti tulevaisuudessa tehtävä sisältöjä yrityksille tai muita tukitöitä. Ammatinharjoittajien toimenkuvat monipuolistuvat ja normaalia hakea näkyvyyttä oman elantonsa tekemiseksi.

Inspiroidun artisteista ja erityisesti musiikin lyyrikoista aina Elastisesta Isokynä Lindholmiin.

Sanat ja vaikuttavat puheet koskettavat minua syvältä. Siksi kerron profiileissani olevani ihminen, joka näkee syvempiä merkityksiä elämässä, yrityksissä ja yrittämisessä. Siksi kuvaan olevani innostunut suunnittelija, joka haaveilee täydellisistä yrityksistä ja brändeistä.

Kirjoittaminen on minulle rakas harrastus, terapiaa ja tapa purkaa ajatuksiani.

Olen usein kutsunut blogiani oman elämäni mustaksi laatikoksi. Se tallentaa tunteita ja ajatuksia matkan varrelta. Viimeisten vuosien aikana työelämäni on mullistunut ja osin muuttanut elämääni. Olen tavannut uusia ihmisiä, löytänyt uusia asiakkaita ja päässyt puhumaan ajatuksistani eri yhteisöjen kanssa. Rakkaasta harrastuksesta kumpusi Digitalist Network, halusta kehittää itseäni on kasvamassa osa ammattia. Ehkäpä voisin tulevaisuudessakin yrittää elää puhumalla, kirjoittamalla, välittämällä ja kehittämällä ratkaisuja parempien yritysten muotoilemiseksi.

Tekemistäni draivaa kiinnostus strategiaan, johtamiseen, digitalisoitumiseen ja markkinointiin.

Suhtaudun intohimoisesti vaikuttamiseen, hyvään muotoiluun ja brändeihin.

Etsin omaa ääntäni ja polkuani. Yritän olla alaston ja seisoa rohkeasti omana itsenäni muiden joukossa. Pidän yhdessä tekemisestä ja kunnianhimoisista tavoitteista. En näe mitään ongelmaa yhdistää puhumista ja tekemistä. Mielessäni ei näistä toista ilman toista.

Mitä elämästä ja tulevasta sitten puuttuu? Minulla on valtava draivi saada jotain suurempaa ja selittämätöntä aikaiseksi. Ehkä se on jonkinlaista kroonista tyytymättömyyttä tai jatkuvaa levottomuutta, mutta ajattelen että haluaisin katsoa taaksepäin ja sanoa tyytyväisenä matkan olleen määränpäätä tärkeämpää. Haluaisin pystyä olemaan kiitollinen elämälle jatkossakin.

Minulla on suuria haaveita digitalistin rakentamiseen ja kehittämiseen. Toivoisin tekeväni siitä ammattini tai ainakin merkittävän osan sitä. Haaveilen globaalista verkostosta digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen.

Pohdin voisiko myös digitaaliseen maailman rakentaa parempia tuloksia verkostomaisten toimintamallien avulla.

Olen äärimmäisen kiitollinen kirjoitusteni kommenteista, jakamisesta ja puheideni saamasta kiinnostuksesta. Olen nöyrän onnellinen, että useat yritykset haluavat tehdä yhteistyötä kanssani. Yritän malttaa elää päivässä ja hetkessä. Yritän olla ihmisille heidän odotustensa arvoinen. Toimin avokeittiössä ja aion tehdä niin jatkossakin. Keskitän voimavarani ihmisiin, jotka haluavat jakaa maailman parantamisen mission kanssani. Työ jatkuu sana, teko, tehtävä ja kirjain kerrallaan.

Muistetaan että vaikuttaminen, näkyvyys ja brändääminen ovat työkaluja suuremmille tehtäville.

Linkistä löytyy esitykseni kalvot. http://www.slideshare.net/VilleTolvanen/henkilbrndi-esitykseni-media-maess

 

Lopuksi vielä lyhyt yhteento Digitalistin missiosta ja tavoitteista tuoreesta Valve Digitalist Marketing Forumista:

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.