Murheet

02.02.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Murheet

Murehdimme paljon asioita joihin emme oikeasti pysty vaikuttamaan.

”Tulevasta emme tiedä, eiliselle emme voi mitään, miksi emme siis nauttisi päivästä. ”

Omaakin elämääni on ohjannut ajatus päivään tarttumisesta – Carpe Diem. Otetaan kaikki irti päivästä ja tulevasta.

Löydän itseni murehtimasta usein täysin turhia asioita. Miten pärjään eläkkeellä, nouseeko Suomen talous ja jaksanko uusiutua liike-elämän vaatimuksiin. Täysin turhia kysymyksiä joihin omat vaikutusmahdollisuuteni ovat varsin rajallisia. Hulluja ajatuksia ja ajan hukkaa toteaisi moni ääneen.

Miten sitten saada aikaiseksi ilman maailman turhia murheita? Itseäni auttaa asioiden kirjallinen piirtäminen, tulevaisuuden suunnittelu ja suunnitelmiin palaaminen heikkoina hetkinä. On mukavaa kun on kättä pidempää jolla pohtia asioita ja tunnistaa murheiden turhuus.

Kadehdin luonnonlapsia joilla ei tunnu olevan huolta huomisesta.

Tosin toisen murheistahan on paha mennä sanomaan jos ei toinen satu niistä pyynnöstä tai pyytämättä avautumaan. Tuntuu että jokaisella meillä on murheemme, toisella suuremmat ja joillakin pienemmät. Itselle tärkeitä jokainen. Ilman murheitamme olisimme kai tunteettomia. Ei laaksoa ilman kukkulaa kulkee ajatuksen maisema.

Mitä jos eläisinkin ilman turhia murheita? Taitaa olla kuitenkin vitutuksen määrä maailmassa vakio. Ihminen etsii itselleen turhaumia asioiden hyvinvoinnista riippumatta. Ei taida olla ihmistä, joka ei murehdittavaa keksisi.

Ehkäpä yritys päästä murheista irti onkin se turhin retki. Ehkäpä on parempi antaa itsellensä murehtia turhiakin silloin kuin siltä tuntuu. Antaa itkun tulla kun itkettää. Annetaan auringon paistaa kun on paistaakseen. Ollaan niin kuin hyvältä tuntuu. Annetaan itsellemme lupa elää hyvässä ja pahassa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

kirsi ki
2015-02-02 04:59:08

Murheisen hyvä maanantaiaamun aloitus. Hymyilyttää silti, olethan taas kerran nostanut ajatuksiin ihmillisen aiheen. Jos vitutuksen määrä on vakio niin päteekö sama iloisuuteen? Jos se nyt siis on se toinen ääripää. Loputon jatkumo suuntaan tai toiseen on siis mahdoton yhtälö. Pyrimme suuntaan tai toiseen, tärkeintä on kai tunnistaa se murheiden turhuus. Luonnonlapset elävät hetkessä miettimättä tulevaisuutta, joka tekee yhteisten unelmien kollektiivisesta toteutumisesta myös mahdotonta. Musertavaa, mutta totta. On koettava murhe tunteakseen ilon!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-02-02 08:32:11

Kyllä ihminen on pohjimmiltaan ja luontaisasti iloinen, taidamme vain itse olla mestareita sotkemaan asioitamme ja aiheuttamaan turhia murheita ;) #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Harriet Urponen
2015-02-02 10:55:30

"Anna hevosten miettiä, niillä kun on paljon isompi pääkin..." Näin sanoi minun rakas isäni, kun näki minun murehtivan. Olen yrittänyt noudattaa tätä ohjenuoraa ja luottanut, että asiat menevät juuri, niin kuin niiden kuuluukin mennä. Kiitos ajatuksesta!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kirsi Soininen
2015-02-02 19:09:18

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sanna
2015-02-02 20:42:17

Hyvähän huolet ja murheet on tunnistaa, mutta miksi tarvitsisi murehtia, siis kannatella sitä huolta? Mieluummin käytän saman energian tekemällä jotain asialle ja päästän sen murheen menemään.
Mukavaa viikkoa Ville!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.