Todennäköisyys

21.01.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Todennäköisyys

Erehdyn jatkuvasti luulemaan ja toivomaan asioita, jotka ovat varsin epätodennäköisiä. Erilaiset tuntemukset ohjaavat ajatteluani analysointia enemmän. En ole robotti.

Ennen päätöksentekoa pyrin aina analysoimaan asioiden mahdollisuuksia, niiden haasteita ja onnistumisen todennäköisyyttä. Yritän olla uskomatta luuloihin ja antaa himojeni olla vaikuttamatta päätöksentekoon. Ajattelen asioiden todennäköisyyttä paljon ennen varsinaista päätöksentekoa.

Menestyvät ihmiset tekevät onnistumisestaan selvästi todennäköisempää. Hyvä myyjä optimoi tekemisensä määrän ja laadun. Osaava sijoittaja tekee riskistä lainankäytön avulla suuren mahdollisuuden. Sel8nne muokkasi itsestään urheilijan, joka pystyi pelaamaan maailman huipulla yli 40-vuotiaana. Menestyjät ymmärtävät menestymisen todennäköisyyttä.

Riittävästi haluavat tekevät asiat oikein eikä oikeita asioita.

Menestymisen todennäköisyys kasvaa keskittymällä, syventymällä, löytämällä oikeat tukijoukot ja tekemällä riittävästi toistoja asian tapahtumiseksi. Vaikka kaikki olosuhteet olisivat kunnossa, asiat eivät silti välttämättä onnistu. Pelkkien onnenkantamoisten päällä eläminen on kuin miljonäärielämän suunnittelu lottovoittoa odotellessa.

Miksi yritykset jättävät niin paljon sattuman varaan? Miksi todennäköisyyksien nostaminen on arjessa niin vaikeaa? Todennäköisesti siksi, että pitkäaikaisten vaikutusten ymmärtäminen on niin vaikeaa. Moni urheilija valmistautuu huippusuoritukseen harjoittelemalla enemmän vaikka levosta ja unesta olisi pulaa. Myynnin ylittäessä ennätyksiä on vaikea muistaa, että brändääminen ja markkinointi auttavat pääosin pidemmällä aikavälillä.

Minua kiinnostaa tietää onko sateenkaaren päässä muutakin kuin hauta-arkku.

Pohdin voisiko kymmenkertaistaa suoritteeni ja katsoa millaisia vaikutuksia sillä olisi heti ja vuosien kuluttua. Olen kiinnostunut tietämään miten miljoona medianäyttöä vaikuttaa yrityksen liiketoimintaan ja arvon muodostumiseen. Olen kiinnostunut tulevaisuuden todennäköisyyksistä.

Ihmisen on mahdotonta elää täysin lineaarista robotin elämää. Silti asioiden todennäköisyyksiä kannattaisi kysäistä kaverilta tai yrittää pohtia oman elämän ulkopuolelta. Kuinka todennäköistä onnen syntyminen on. Luulenko itsestäni liikoja ja kuinka todennäköisesti joku muukin näkee saman kuin minä. Kuinka todennäköisesti onnistumme valtaamaan ilmatilan oman toimialamme ratkaisujohtajana.

Tiedän monen hermostuvan todennäköisyyksillä spekuloimisella. Menestyvien ihmisten todistus on silti lähes kiistaton.

Enemmän on enemmän ja keskittyminen tarkoittaa ylimääräisestä luopumista.

Kun ensi kerralla kohtaat jotain menestyvää, muista ihmisen valinneen menestymisen matkan epätodennäköisyyksistä luopumalla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Harriet Urponen
2015-01-21 09:47:05

Ville taisit taas kirjoittaa minulle! Kiitos siitä!
Saatan tehdä päätökset liian intuitiivisesti. Arvioimatta todennäköisyyksiä, riskeistä nyt puhumattakaan. Mutta voiko innostunut ihminen tehdä päätöksiä ikinä pelkän järjen tai todennäköisyyksien perusteella? Sanotaan, että ”elämä opettaa hiljaa kävelemään”, mutta minä tahtoisin loikkia! Hypellä, niin kuin lapsi karkkikioskille. Sateenkaaren päässä on juuri niin mahtava aarre, minkä mielikuvituksemme ikinä voi tuottaa. Ehkä onnen syntyminen on todennäköistä niille, jotka tekevät asioita, joista tykkäävät! Todennäköisesti joku ajattelee meistä molemmista, että luulemme itsestämme liikoja, mutta mitäpä se haittaa? Ei se ole meiltä pois. Olkaamme kiitollisia, että joku ajattelee meitä!
Niin ja vaikka enemmän on joskus enemmän, voi joskus vähemmänkin olla enemmän!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kristian Virtanen
2015-01-21 18:35:23

- "Moni urheilija valmistautuu huippusuoritukseen harjoittelemalla enemmän vaikka levosta ja unesta olisi pulaa."

Tuo on kyllä niin totta. Ikä on opettanut, että täysillä ei kannata aina painaa, vaan välillä on hyvä hiljentää...jopa pysähtyä kokonaan tilanteen tarkan kuvan muodostamiseksi. Toisaalta, jos on tahto jonnekin, niin ei sitä yleensä pysähtelemällä saavuteta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Olavi Ruohomaa
2015-01-23 07:18:43

Miksi Jari Sarasvuon liiketoimet eivät olekaan olleet menestyksellisiä viime vuosina. Eikö hän tehnytkään niin kuin opetti? Ainakin näkyvyyttä on ollut riittävästi.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.