Tulevaisuutesi tekeminen

18.01.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Tulevaisuutesi tekeminen

Ihminen on rakennettu ajattelemaan uutta ja erilaista aina ensin vaarallisena. Elämässä tapahtuukin jokaiselle paljon ikäviä asioita ja siksi etsimme turvaa, tasapainoa ja rauhaa ympäristöstämme. Jatkuva muutos vaatii energiaa ja stressaa aivojamme. Haluaisimme luontaisesti kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa emmekä missään tapauksessa olla jatkuvassa muutostressissä.

Tulevaisuuden tekeminen todeksi on silti asennekysymys. Uskallatko haastaa olevan ja ryhtyä luomana jotakin täysin uutta? Pystytkö irtautumaan vanhasta ja yhdistelemään vanhaa ja uutta aivan uudella tavalla? Siitähän tulevaisuuden tekemisessä on kysymys. Vanhan näkemisestä erilaisella ja erottuvalla tavalla.

Mihin tulevaisuuden tekemistä tarvitaan? Itse ajattelen maailman olevan koko ajan hitusen parempi paikka elää ja tehdä uusia ihmisiä. Ajattelen nykyisiä ja tulevia sukupolvia ja haastan asiakasyrityksiäni jatkuvasti rakentamaan enemmän ja parempaa liiketoimintaa vähemmällä.

Tulevaisuuden etujen hyödyntäminen tänään luo kilpailuetua, jota jokainen yritys, urheilija ja yrittäjä tarvitsee.

Mieti hetki miksi sinä et usko tulevaisuuden tekemiseen tänään? Miksi et usko asioihin, jotka kuulostavat mahdottomilta, mutta eivät taida todellisuudessa sittenkään olla aivan mahdottomia. Esimerkkejä ajatuksista joiden pitäisi olla totta.

-Kuopio on Geneven järvialueisiin viittaava virkistyskeskus järvineen, rinteineen ja palveluineen. Miksi Kuopiota ei tunneta Kiinassa Sveitsin kovana haastajana?

-Digiaikana paljon arvoa ja työtä voi tehdä maalla ja sieltä voi verkossa myydä mitä tahansa. Miksi emme sankoin joukoin raivaa itsellemme ja ajatuksillemme tilaa maakunnista ja muuta koko kansa tuhansien järvien rannalle? Miksi ruuhkaamme etelään voimaan entistäkin huonommin? Miksi emme usko maaseudun tulevaisuuteen?

-Robottiautojen sanotaan olevan totta vuosikymmenessä. Miksi emme ryhdy edistämään robottiautoilua Suomessa vaan toteamme ”vain” täällä tarvittavan kuskeja. Miksi emme ajattele koko liikenteen mullistamista suurena mahdollisuutena vaan mahdottomuutena?

-Miksi juuri sinun yrityksesi ei kasvaisi oman alansa Appleksi? Et taida saada Suomessa töitä ehdottamalla, että tehdään tästä maailman paras. Silti Suomessa on paljon oman alansa parhaita. Kone, Abloy, Kemppi, Rovio, Supercell jne. jne. Miksi tyydyt vähempään kuin mitä on saatavissa?

-Lapissa voi matkailla kesälläkin ja sinne on löydettävä oikeanlaista tekemistä ja turisteja maista, joille viileys ei ole ongelma. Mikä elinikäinen tabu on ajatus siitä että yötön yö, rauha, hiljaisuus, puhtaus ja hyvät ateriat eivät voi mennä kaupaksi? Eikö ainakin Kakslauttanen näytä ajattelevan eri tavalla?

-Sinusta voi tulla aivan mitä tahansa. Työtä se vaatii, oikeat kumppanit ja varmasti onneakin. Silti voit singahtaa kylpyhuoneesta Californiaan kielinaisen tavoin tai mennä mekaanikoksi formuloihin, hoitaa miljardöörien selkävaivoja tai opettaa maailman ympäri. Miksi ajattelet, että saat sen mitä sinulle annetaan, mikset itse luo omaa tulevaisuuttasi? Unohda häpeä ja ympärilläsi narisevat omaan elämäänsä kyllästyneet luovuttajat.

Emme usko erilaiseen tulevaisuuteen vaikka pidämme sitä mahdollisena. Olemme arkemme vankeja varmasti jos emme uskalla ajatella uudella tavalla. Piirrä elämäsi, tulevaisuutesi ja yrityksesi puhtaalta pöydältä kerran vuodessa uudella tavalla.

Et taatusti maalaa maailmaasi juuri sellaiseksi kuin se nyt on.

Luo itsellesi idea joka on tavoittelemisen arvoinen. Ei maailma estä vaikkei ehkä uskokaan. Koska elät tietojemme mukaan vain kerran tee matkastasi haaveittesi arvoinen.

Päivän Tolvasenakin kerran tunnettu blogini on matka mieleni maisemiin. Se on musta laatikko keski-ikäisen miehen tunteista, ajatuksista, elämästä, kasvusta ja kehittämisestä. Päiväkirjani tarjoaa näkemyksiä ja ajatuksia pyytämättä useistakin eri aiheista ja niiden ympäriltä. Avokeittiöni tavoitteena on jakaa kokemuksia arjesta sekä juhlasta ja välittää niitä muille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Blogi ilmestyy vuonna 2015 yhtensä 52 kertaa. Joka maanatai uusi Tolvanen klo 06:00

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.