Toisintekijät

02.12.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Toisintekijät

Mene tänäänkin työhösi avoimin mielin kuten aina, mutta varaa ajatuksillesi ainakin yksi uusi mahdollisuus. Mieti läpi päivän miten sinä haluaisit aidosti työtä tehtävän. Pohdi tuntojasi pitkin päivää ja mieti oletko parhaimmillasi juuri tässä tehtävässä.

Toimialat ovat täynnä kummallisia konventioita. Näen paljon ajatuksia siitä miten ”tämä toimiala toimii” tai miten täällä on ollut tapana tehdä. Harmaita lakanoita marraskuun valossa. Toinen toistaan keskinkertaisempia suuruuksia hiekkalaatikoita vaalimassa.

Mieti miksi osa ihmisistä ja yrityksistä kiinnostaa, erottuu ja herättävät keskustelua. He erottuvat joukosta. He ovat lajikuntansa toisinajattelijoita, jotka luovat uutta rikkomalla vanhaa, uudistamalla ja tekemällä asioita omalla tavallaan.

Miksi yrityksen pohtivat uudistuksia verraten itseään kilpailijoihinsa. Mikset valitse verroksi toiminnon tai kategorian parasta? Olen kurkkua myöten täynnä ajatuksia ja ajattelijoita, jotka tietävät miten missäkin teollisuudessa on tapana toimia.

Mitä jos tekisit työsi kuin Pääministeri? Olisit positiivinen, vanhan kulttuurin vastainen, avoin ja ratkaisukeskeinen? Mitäpä jos alkaisit oman alasi Cheekiksi? Tai olisit oman alasi toisintekijä, joka veisi lopulta koko yhteisöä eteenpäin?

Suljemme silmämme meitä ympäröivältä maailmalta. Olemme liian usein sopuleita, jotka tekevät niin kuin kuvittelemme, että kuuluu tehdä. Katsomme mallimme historiasta vaikka rakennamme joka päivä tulevaisuutta. Kuvittelemme tietävämme vaikka kaikki annettu on aikansa lapsia.

Ryhdy toisintekijäksi. Tee kaikki entistäkin paremmin. Kehitä jatkuvasti ajattelua, toimintaasi ja ota vastaan avointa kritiikkiä. Pidä melua ja mekasta silloin kun siltä tuntuu. Unohda rajat ja tartu päivään.

Huomisen patsaat ovat eilispäivän punkkareita.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Janne
2014-12-02 19:42:48

Älä ole paras, vaan ole erilainen.

Amen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Marita Råman
2014-12-04 06:33:35

Olen sivustosi lukija, aika harvaa blogia luen toista kertaa. Erilaisuuden puolustus on tosi hyvä kirjoitus, joten jaoin sen Facebookissa kaikille fiksuille kavereille.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Marja-Leena
2014-12-04 04:59:05

Kun joku näkee muutoksen ympäristössä ja rohkenee katsoa eteenpäin, alkaa toisin tekeminen. Se vaatii rohkeuttaa haastaa entiset tavat tehdä ia kuraa saattaa tulla niskaan kiitoksen sijaan. Pienissä aloittavissa yrityksissä tehdään usein toisin, koska vanhoja malleja ei ole.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Minna Innala
2014-12-04 15:31:31

Käytännön LEANia parhaimmillaan!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.