Hyvän päivän brändi

23.11.2014 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Hyvän päivän brändi

Luuletko yrityksesi olevan brändi?

Oletko joskus saanut hataran tutkimustuloksen ajatuksesta, että yrityksesi nimi olisi tiedossa tai historian valossa jopa arvostettu? Saitko logosi piirrettyä ja sinisen sävyn valittua? Kuvittelitko liikemerkkisi olevan brändisi? Näit unta, josta on korkea aika herätä.

Suomessa kuvitellaan, että brändi on jonkinlainen saavutettu etu. Kerran mainittu tai kaverin vaimon kiittämä on jo kerran tehty ja sittemmin arvoksi suureksi omassa päässä muutettu. Näyttää ni-in hyvältä. Mainostoimistokin kiittää ja ehdottaa vieläpä lisätöitä paremman merkin ansaitsemiseksi.

Suomessa markkinoidaan kun kaikki on hyvin.

Käytetty raha on brändin rakentamista. Sitten kun menee riittävän hyvin ei tarvitse tehdä mitään. Ei tarvitse markkinoida. Ja kun kassa taas huutaa Hoosiannaa niin riennetään mainosmiehen apuun apua huutamaan. Tarttis saada jotain aikaiseksi. Brändi vaatii uudistamista ja varmasti väriä vaihtamalla tai sinistä syventämällä saadaan paljonkin hyvää aikaiseksi. Huudetaanpa taas hetki, jotta saadaan joku onneton taas asiakkaaksi.

Montako päivää ajattelit Chanel 5 -hajuvedellä jäävän väliin neljä puolikkaana tai ihan sitten ilman numeroa? Milloin viimeksi kävit kaupassa toteamassa Coca-Colan hyllyt tyhjiksi? Näetkö somessa hetkeäkään ilman Virginin tai Richard Bransonin jatkuvaa läsnäoloa? Kyllä. Hyvä brändit ovat läsnä arjessa ja juhlassa. Hyvä merkki elää elämäänsä päivästä toiseen eikä pelkkien rakettipakettien ja satunnaisten viestintätempausten tukemana.

Ei nyt ole keretty markkinoimaan. On niin kiire, ettei ehditä saamaan sitä ja tätä ulos eikä meidän asiantuntijat jouda juuri nyt asiasta viestimään. Ei saada päätöstä aikaiseksi. Tehdään sitten kun on saatu resursseja lisää.

Luuletko oikeasti, että maailma pysähtyy odottelemaan ongelmiasi?

Luuletko aidosti aitojen brändien keksivän päivä tai idea kerrallaan mitä nyt ja seuraavaksi voitaisiin viestiä? Kuvitteletko ryhtyvästi brändiksi politiikassa, elämässä tai liiketoiminnassa juuri sillä hetkellä ja yhtäkkiä kun se sinulle sattuu sopimaan?

Erehdytkö ajattelemaan, että voit toimia brändin tavoin silloin kun sinulla on aikaa tai se sattuu kesä- ja talvilomien välissä sinulle sopimaan? Olet väärässä. Et tekemisessäsi vaan ajatuksissasi. Oikeat brändit elävät ja hengittävät samalla tavalla ja äänekkäästi jokaisessa kohtaamisessa kaikkina päivinä. Oikealla merkkituotteella ei huonoa päivää ole olemassakaan.

Ole brändi joka ikinen päivä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.