Nainen

04.11.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Nainen

Otsikossa maailman parhaat kuusi kirjainta. Pohdin miehen suhdetta naiseen. Tartun aiheeseen, josta olen monta kertaa päättänyt olla kirjoittamatta. Raavin aihetta, joka on jokaiselle ainutlaatuinen kokemus.

Luonto on tehnyt naisesta temppelin, jossa säilytetään yhtä maailman suurimmista aarteista. Lisääntymisen ja uuden elämän luomisen salaisuutta. Naisen vartalo kantaa sisällään maailman voimista kaikkein väkevimmän. Kyvyn kantaa ja synnyttää uusia ihmisiä.

Miehet ovat häpäisseet ja alistaneet naista erilaisilla verukkeilla vuosituhansien ajan. Uskonto, kulttuuri tai yleinen sivistys on asettanut naisen kelvottomaksi käyttämään valtaa, johtamaan tai haastamaan miehen hamuamaan valtaan. Naisen lopullinen ylivoima on tukahdutettu miehen mieleiseksi.

Valtava määrä hyvää on yhdessäkin saatu aikaiseksi. Hädän hetkellä juuri voimavarojen yhdistäminen tuottaa parhaita tuloksia. Parhaimmillaan mies ja nainen muodostavat yhdessä täydellisen liittouman elämässä selviytymiseen. Mietin miksi luonnon siunaama yhteiselo on ajoittain tehty molemmille niin haastavaksi. Miksi ihmissuhteet koettelevat meitä, jotka juuri haasteita ja ongelmia jakamalla löydämme yhdessä parhaat ratkaisut ongelmiin?

Mietin pelkääkö jokainen mies alitajuisesti naisensa, oman tasapainonsa ja yhteisen tulevaisuutensa menettämistä. Onko pelko haavoittuvuudesta, yksin jäämisestä ja heikkoudesta meitä arjessakin taustalla ohjaava voima, joka aika ajoin aiheuttaa ongelmia ja ylilyöntejä ihmisten välillä. Onko epävarmuus ja heikko itsetunto kaiken väärintekemisen suurin lähde? Miksi miehellä on vaikeaa kumppaninsa kanssa, jonka kaltaisesta meistä jokainen saa elämänsä?

Jokaisen on elettävä ymmärtääkseen itseään, elämästä, miehestä ja naisesta. On ajateltava tunnistaakseen aitoja asenteita ja tunteita elämän rakentumisesta. On peilattava ja palattava aiempaan aikaan tunnistaakseen omat heikkoutensa vahvuuksien ja mahdollisuuksien maailmassa.

Omat heikkoutemme voimme surutta luovuttaa elämänkumppaniemme kannettaviksi. Ominaisuuksia täydentävä kahden ihmisen liitto on myös voimavaroista vahvimpia. Jokaisen meistä tulisi elää omien vahvuuksiemme kautta, löytää itsellemme ihminen, jonka kanssa elämän jakamisesta syntyy tasapaino. Täydellisyyttä halajavassa maailmassa kahden ihmisen liitosta syntyy yksi. Yhdessä kahden on tarkoitettu olemaan paljon enemmän kuin osiensa summa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timo Nisula
2014-11-04 05:06:17

:)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Marjo Huhtala
2014-11-04 07:39:19

Ville. Uskalsit ottaa sosiaalisen äkkikuoleman riskin. Päästää irti, altistua ja hypätä aidon ajattelun aallokkoon. Onneksi olkoon rohkeudesta. Se innostaa ihmisiä. Ehkä vähän myös pelottaa. Naurattaa. Kaikki tunteet ovat sallittuja. Ne vievät jokaista meitä ihmisenä eteenpäin. Haluan suuntaa näytettyäsi lausua itsekin seuraavat sanat.

MIES

Turvallinen, vaarallinen, rakastava, jännittävä, ajatteleva, pyrkivä, tunteva.

Mies palvoo, tuo turvaa, antaa nautintoa, on hellä, raju, riehakas. Mies on älyssään taitava. Viisaudessaan syvällinen.

Mies täydentää kokonaiseksi.
Ei ole toista ilman toista.
Ihmisyyden pienin perusyksikkö on ME.

Elämänkumppani on elämän kaunein asia kohdattavaksi ja vaalittavaksi.
Hellä kosketus ja katse on katkeamaton silta, kosketus on lyhin mahdollinen matka toiseen ihmiseen.
Yhdeksi meidät luotiin.

Kahden ihmisen kohtaaminen on pyhä. Aina.

Ihmisyytemme kätköissä ja syövereissä kaipaamme ja tarvitsemme toista ihmistä niin kipeästi, että tuntuu.
Ihmisyytemme heikkoudessa alistamme, vihaamme ja vähättelemme sitä puolikasta, mikä helpottaisi tuskaaamme.

Kun äiti antaa pojalleen suukon ja halaa, hän kasvattaa monen sukupolven ketjussa rakastavaa miestä.
Kun isä kannustaa ja hymyilee tyttärelleen, hän opettaa millainen on oikeamielinen ja hyvä mies.

Mies tuo kunniaa puolisolleen, äidilleen, lapsilleen, perheelleen ja yhteisölleen. Mies ei pysty siihen ilman rakkautta ja tukea.

Mies. Tuntematon. Tuttu. Ihmeitä tekevä.

Mies on väkevä ja vahva.

Marjo

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Miisa Mink
2014-11-04 09:32:30

No tähänhän on pakko laittaa nyt kommentti.
Naiset kovasti odottavat, että heidän tasapainonsa löytyisi kun miehet lopettaisivat hölmöilyn ja kohtelisivat heitä tasapainoisimmin. Mutta varmasti tässä asiassa - jos missä ikinä - pätee kysynnän ja tarjonnan laki. Kun naiset ottavat oman tasapainonsa haltuun ja lopettavat miesten sietämisen jotka kohtelevat heitä idioottimaisesti (kotona, koulussa, työpaikalla...) alkaa tapahtua. En tunne montaa miestä jotka miellään jäävät lehdellä soittelemaan :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

jaana Rosendahl
2015-04-23 16:19:30

Miten olen missannut tämän? Todella hieno. Kiitos.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

KirsiS
2015-07-17 07:25:52

kesä on herkistänyt digitalistinkin . Hyvässä suhteessa. Itse ajattelen, että hyvä parisuhde on sellainen, joka saa toisen hehkumaan. Se ei kuluta, vaan luovuttaa energiaa...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.