Brändi digiaikana

30.10.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Brändi digiaikana

Nyt alkaa (vihdoin) tapahtua. Olen keskustellut viime aikoina poikkeuksellisen monen brändin kanssa aidosta digiajan vaikuttamisesta. Tarkoitan sillä asiakastiedon, yhteisöjen, omien sisältöjen, sosiaalisen median ja mainonnan yhdistämistä digiajan vaikutusstrategiaksi.

Moni piti kirjoituksestani ilmiön rakentamisesta. Puhun aiheesta lisää ympäri Suomen MTV:n ja Radio Novan järjestämällä kiertueella marras- ja joulukuussa. Olen yrittänyt todistaa ajattelun toimivuutta sekä blogissani, että Digitalistissa. Tulokset ja toimintamallit puhuvat puolestaan. Vihdoin alkaa lamput syttymään ylimmässäkin johdossa.

Yhdistämällä yrityksen tarinan, osaamisen ja kilpailuedut viesteiksi, palveluksi ja asiakaspalveluksi verkkomaailmassa saadaan enemmän ja parempaa liiketoiminta halvemmalla. Yrityksestä kasvaa mediamainen toimija, joka pystyy johtamaan myyntiä, markkinointia ja asiakaskokemusta aivan uudella tavalla. Tulokset ovat lyhyellä ja pitkällä aikavälillä osaavissa käsissä jopa käsittämättömän hyviä. Hyvän mainonnan tuella yritys herää eloon, viihdyttää ja palvelee aivan uudella tavalla. ”Emme tekisi asioita nyt ja tulevaisuudessa näin isosti, jos emme olisi uskaltaneet altistua” sanoi eräs asiakas.

Brändi kasvaa, elää ja voi hyvin kun se on aito, totta ja relevantisti mukana elämässä. Avainsanoja ovat autenttisuus, rohkeus, kiinnostavuus ja yhdenmukaisuus. On rohkaistuttava olemaan aidosti lupausten arvoinen ja alaston asiakaan aisteissa. Medialukutaito paranee, eivätkä ylilupaukset tahdo realisoitua. Yrityksen on oltava inhimillinen ja ajassa mukana. Hyvä palvelu palkitaan ja siitä kerrotaan muillekin. On upeaa siirtyä ja elää ajassa joissa aidosti parhaat yritykset erottuvat edukseen jo pelkillä asiakaskokemuksilla. Historiaan joutavatkin talot, jotka huutelevat alan johtavaa ratkaisutoimittajaa ja pöyhkeilevät historiansa suuruudella. Maailma on auki aidosti huolta ja palvelua kantaville yrityksille ja yhteisöille.

Tammikuussa 2015 Digitalistit järjestävät Future Marketing Forumin teemalla Asiakaskokemus. Kaikki irti uuden ajan markkinoinnista.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.