Intohimo

19.10.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Intohimo

Jokaisen meistä tulisi tunnistaa omat intohimonsa. Asia ei ole aivan yksinkertainen. Luulemme pitävämme siitä mitä teemme, koska olemme kuvitelleet sen olevan arvokasta, hienoa tai mukavaa. Ajattelemme, että haluamme sitä mitä meille annetaan.

Viime aikoina olen ajatellut paljon työn tuottavuutta, sen arvoa ja turhuutta. Olen päässyt ikään jossa olen varma, etten tule muuttamaan maailmaa. En tiedä oliko se koskaan tavoitteenakaan, mutta tiedän voivani rauhassa keskittyä siihen mitä juuri nyt tapahtuu ja miltä se tuntuu itsestäni ja muista ihmisistä.

Olen tehnyt työtä tunnistaakseni intohimoni. Ei siis mitä ja paljonko tarvitsen, vaan mitä oikeasti haluaisin ihan itselleni ja itsekseni tehdä. Kirjoitin kuinka jokaisen tulisi pelata vahvuuksillaan ja etsiä jotain missä menestyy ja saa kiitosta ympäristöltään. Olen matkalla seuraavaan vaiheeseen. Haluan tehdä asioita, jotka haastavat osaamiseni ja tulevaisuuteni. Haluan tehdä itselleni vaikeita asioita.

Sotkemme intohimot asioihin joita osaamme. Luulemme haluavamme sitä mikä on meille helppoa. Ajattelemme, että meidän kuuluu tehdä asioita joista meitä kiitetään. Kuitenkin intohimolla tehtävät asiat ovat jotain syvällisempää. Ne ovat asioita, joita ilman emme osaa olla onnellisia. Ne ovat tuntemuksia, jotka valvottavat meitä öisin ja vangitsevat ajatuksemme.

Olen ajatellut intohimokseni luoda uusia ja parempia yrityksiä. Pidän siitä todella. Suunnittelu on ollut jopa toteuttamista ja omaa ansiotani tärkeämpää. Olen silti ihminen joka saa paljon aikaiseksikin. Tunnen suurinta intohimoa itseni kehittämisestä, ilmaisemisesta, ideoiden, ajatusten luomisesta ja syventämisestä. Artisti sisälläni haluaa olla entistäkin parempi kaikessa mihin ryhdyn.

Ihmisen kuuluu tuntea onnea. Onnea syntyy tekemällä yksinkertaisia asioita. Ihminen on osa luontoa, joten luonnollisuus tuottaa onnea. Kulje siellä ja kerää syötävää, vaella kunnes pääsi on tyhjä. Nauti veden tippumisesta ja kahvin keittämisestä. Hae mielellesi jotakin aitoa ja koskettavaa. Lähde sitten kysymään itseltäsi miltä asiat tuntuvat ja kuinka oikeasti haluasit asioita tehdä. Osta värikynät, legoja tai nokkahuilu. Leiki itsesi kanssa. Anna ajatusten virrata. Piirtäminen tai kirjoittaminen on hyvä tapa kuunnella kehonsa ääniä. Musiikki on meille monelle inspiraation ehtymätön lähde.

Kaivaudu syvemmälle, anna itsesi erehtyä ja tuntea. Tee sitten sitä mitä syvimmilläsi haluat. Unohda ammatit, varaus ja turvallisuus. Heittäydy elämään ja kerro mitkä on intohimosi. Etsi itsesi kaltaiset ihmiset ja rakenna intohimostasi taitoja joilla saat juustoa leipäsi päälle. Vapaudu menestymään ja elämään hyviä päiviä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ole yhtä intohimojesi kanssa.

Piti oikein googlata milloin olen intohimosta edellisen kerran kirjoittanut. Pari vuotta sitten ajattelin näin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Miisa Mink
2014-10-19 20:36:23

Olen löytänyt sitä 'intohimoa' monesta paikasta. Ei ole sattumaa, että tein ennen työkseni sitä mitä tein, designia ja brandejä. Olin siitä hommasta todella innoissani. Intohimoni taitaa myös olla jatkuva epämukavuusalueella olo koska lähdin kaivelemaan lisää, ihan uusia polkuja. Uusia polkuja on löytynyt, mutta kuitenkin jäljet johtavat aina sylttytehtaalle. Ne samat syyt jotka johtivat minut entisen 'ammattini' ääreen vievät nyt uusiin suuntiin, toteutus vain on erilainen.

Toivottavasti ihmiset uskaltaisivat lähteä 'kaivelemaan ja kokeilemaan' rohkeammin. Toisaalta tämä 'intohimon löytäminen' on muuttunut vähän liiankin vakavaksi ja porukka etsii sitä naama kurkussa. "Pakko löytää se intohimo, nyt-heti-mulle!"

Haastattelin kerran erittäin kiinnostavaa naista, Jody Ettenbergiä, entistä NYC huippujuristia, joka 'jätti kaiken' ja lähti kiertämään maailmaa. Kannattaa lukaista hänen tarinansa: http://www.legalnomads.com/about
Mieleen meidän juttelusta on jäänyt hänen asenteensa elämään: "Always go towards something that excites you more (than is in the present)." Kyllä se intohimo sieltä sitten aikanaan tulee vastaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jani Muhonen
2014-10-19 20:44:11

Ville, olet jo muuttanut maailmaa. Kiitos siitä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tapio
2014-10-20 08:43:59

Kuulostat vähän jopa JFK:lta - "We choose to go...not because it is easy, but because it is hard" :)

Osaan samaistua tarinaasi täysin. Olisi upeaa päästä tilanteeseen, jossa intohimot, osaaminen ja tulot kohtaisivat venn-diagrammin leikkuupisteessä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ellikki
2014-10-20 17:52:20

Intohimon löytäminen on sukua itsensä hyväksymiselle. Vasta kun lakkaa elämästä muiden ihmisten odotusten mukaan ja hyväksyy olevansa huithapeli taiteilija, voi alkaa toteuttaa luovuuttaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.