Digitalistin keittokirja

18.10.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Digitalistin keittokirja

Tapasin kansainvälisesti kirjoittavan toimittajan, joka oli kiinnostunut Digitalistista, osaamisesta, ajatuksista ja toimintamalleistani. Kävin läpi digitalisoitumisen keskeisiä ajatuksia avoimuudesta, altistumisesta, vuorovaikuttamisesta ja verkostoista.

Toimittaja kysyi eikö samoilla tavoilla voitaisi ”parantaa maailmaa” ja auttaa julkista sektoria ja erilaisia järjestöjä maailmalla. Sanoin, että kyllä mielestäni verkottamalla, verkostoitumalla, avoimuudella ja ihmiskeskeisellä vaikuttamisella saadaan ihmeitä aikaiseksi. Samalla syntyi ajatus, ei vielä idea Digitalistin keittokirjan tai käsikirjan koostamisesta.

Mikä sinun mielestäsi minun tai digitalistien ajattelussa on arvokasta? Kokosin oman listani. Arvostaisin jos kommentoisit tai laittaisit viestiä eteenpäin muille, jotka voivat ajatuksia kehittää.

1. Luovu häpeästä. Atistu, voimaannut ja menestyt. Ole avoimen rohkeasti, alasti ja ystävällinen verkossa. Laita osaamisesi ja asiasi toiminnan keskiöön, huomioi, kuuntele ja arvosta muita ihmisiä. Anna heille niin alat välittömästi saamaan itsellesikin.

2. Tunnista heimosi. Lopeta myynti ja ryhdy vaikuttamaan verkossa. Luo verkostoja ja yhteisöjä yhteisen arvomaailman ja ajatusten taakse. Digitalistit ovat ihmisiä, jotka suhtautuvat positiivisesti verkon mahdollisuuksiin arjessa. Digitalistit haluavat synnyttää ratkaisuja digiaikaan ja pitää huolta Suomen pärjäämisestä digiajassa.

3. Avoimuus on uusi öljy – altistu, voimistu ja menesty. Tietoa panttaamalla tai vaikenemalla ei vaikuteta. Vaikeneminen ei ole kultaa. Poissaololla loistamalla ei pärjätä ihmisten kanssa eikä markkinoilla. Yrityskulttuuri on uusi musta, joka syö strategiat aamupalaksi.

4. Sharing is caring – Hyvien asioiden jakaminen on toisista ja asioista välittämistä. Et tiedä mitkä kaikki asiat tekemissäsi kiinostavat muita. Et voi päättää mikä toisten mielissä on tärkeää. Jakaminen on toisista ihmistä ja asioista välittämistä. Jakamalla muiden ihmisten hyviä asioita autat heitä ja heidätkin mukaan oman asiasi ajamiseen.

5. Enemmän, parempaa & vähemmällä. Digitalisoituminen integroi arvoverkostoja. Se altistaa globaalille kilpailulle kaupassa, mediassa, viestinnässä kuten kaikkialla muuallakin. Rakenna enemmän, parempaa ja tehokkaampaa liiketoimintaa vähemmällä. Siirry pilveen. Siirry valmistamisesta brändien rakentamiseen ja arvoketjuista ekosysteemehin. Digitalisoituminen on liiketoimintakulttuurin vallankumous.

6. Yksi brändi, monta liiketoimintamallia. Menesty verkoston avulla. Siirrä verkostosi verkkoon ja johda tehokkaasti. Henkilökohtaiset, yhteiset ja yhteisölliset verkostot synnyttävät parhaimman lopputuloksen.

7. Verkostojen voima – Kukaan ei pärjää yksin. Johtaminen ei ole käskemistä vaan kommunikaatiota. Avoimuus on käyttämätön voimavara ja ihmisten mukaan saaminen vaatii ihmisten verkostoitumista vision, arvojen ja mission avulla. Rakenna yrityksestäsi ilmiö ja viesti ilmiömaisesti.

8. Jatkuva kehittäminen. (tasapainon tuhovoima)  Viesti kaikesta mitä mietit ja rakennat. Et voi tietää yhteisvaikutusta jos et yritä. Et tunnista elämäsi parasta ideaa etukäteen. Anna mahdollisimman paljon niin saat myös itsellesi. Kehitä taukoamatta. Pohdi jatkuvasti parempia tapoja saada vähintääkin sama tai enemmän tehtyä. Ole oman elämäsi CNN.

Pitäisikö digitalistien rakentaa ajattelustaan manifesti, ehkäp kirja? Vai multimediallinen kokemus, jossa olisi kirja sisällä? Asiaa on pohdittava. Ensin on tunnistava mikä tekee ajattelusta painamisen arvoista. Olisi hienoa irroittaa ajatukset liiketoiminnan kontekstista ja tehdä Sun Tzu-henkinen ”Digitalistin taidot” –tyyppinen käsikirja. Toisaalta ajatukset löytyvät Digitalistista ja tästä blogistakin. Täytyy pohtia ovatko julkaisut vaivan arvoisia.

Antoisaa matkaa yhdessä yhteisömme kanssa. Toivottavasti matka on aikasi ja vaivasi arvoinen. Tavoitteena on tuottaa entistäkin parempaa mediaa, kohtaamisia, konsultointia ja koulutuksia. Synnyttää ideoita, yrityksiä ja osaamista yhteiseen kehittämiseen. Ensimmäinen vuosi yhdessä on ollut elämäni parhaita. Tervetuloa retkelle parempaan maailmaan.

Mahtava viikko takana. Hieno Digitalist Future Media – tapahtuma ja hienoja kohtaamisia ihmisten kanssa. Paljon ihmisiä, ideoita ja ajateltavaa. Raskas, mutta ehdottomasti työn arvoinen viikko.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timo Nisula
2014-10-18 06:50:35

Siis: lopeta ostaminen, vastaanota; älä myy, kuuntele; älä arvostele, ymmärrä; älä pelaa roolia, ole rehellinen; älä epäile, ole avoin uudelle.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

comments for this post are closed