Matka mieleen ja takaisin

10.10.2014 | Kasvu | Ville Tolvanen

Matka mieleen ja takaisin

Käyn verrattain paljon seminaareissa. Ne ovat keskeisessä osassa ajatusten päivittämisessä, uusien ideoiden työstämisessä ja omien solmukohtien selvittämisessä. Ajatusvirta, pysähtyminen, aivojen ruokkiminen ja rakkaiden ihmisten kohtaaminen tekevät hyvästä parempaa.

Olen osallistunut kolme viimeistä vuotta Nordic Business Forumiin. On tapahtumia ja sitten on NBF. Tapahtuman sisältö, puitteet ja ennen kaikkea tunnelma elävät omaa elämäänsä. Hyvin oli tänäkin vuonna paikkakunnan siirtämisestä huolimatta luotu planeettamainen tunnelma messukeskuksen sisälle. Valtava määrä ihmisiä, ajatuksia, ideoita ja elämää kohtasivat kahden päivän kuluessa.

Tapahtumat ovat minulle aina matka omaan mieleeni. Aivot käynnistyvät ensimmäisten esitysten aikana. Alan kirkastamaan omia ajatuksiani. Tällä kertaa NBF2014 heitti vaarallisen haasteen Jim Collinsin vuosikymmenien aikana hiottujen superajatusten muodossa. Jäin heti kiinni bussiin, siinä matkustaviin ja seuraavilla pysäkeillä lähteviin henkilöihin. Lähdin omalle retkelleni, joka päättyi vasta myöhään perjantai iltana.

Matka omaan mieleeni ja takaisin on tapa uudistaa ja uusiutua. Luoda uusia ajatuksia. Joka vuosi olen kirjoittanut itselleni tärkeimpiä ajatuksia seminaarin aikana tai hetki tapahtuman jälkeen. Kaksi vuotta sitten syntyi tarina ja video nollapalaverista, viime vuonna oivallus myyntikulttuurin murroksesta. Tämän vuoden ajatukset pyörivät tuottavuuden, verkostojen ja verkostoitumisen ympärillä.

NBF -tapahtuman veteraaneille tulevat tutuksi myös tilaisuuden järjestäjät. Yhden parhaista ohjelmanumeroista pitää yrityksen toimitusjohtaja HAPE (Hans-Peter Siefen) joka tuntuu itsekin repeilevän liitoksistaan paljastaessaan seuraavan vuoden vetonauloja. Tilaisuuden käytäviltä bongattava Jyri Linden on yrityksen perustaja ja näyttäytyy toiminnan selkärankana. Malttava nuori ammattilainen, joka huokuu viisautta.

Nordic Business Forum rikkoo kaikkia rajoja. Vuosien saatossa useampi puhuja on pitänyt tilaisuutta maailman parhaana. Puhujien taso ja meriitit ovat niin kovia, ettei listoille tahdo enää suomalaisia mahtua. Olisi toki hienoa nähdä jonkun suomalaisen näyttöjen riittävän listoille nousemiseen. Olen joskus huvikseni pohtinut itsekin olisiko uralle saavutus tulla kutsutuksi tilaisuuden puhujaksi.

Tänä vuonna matkustin ensimmäisenä päivänä oman mieleni mahdollisuuksiin. Jim Collins yhdistettynä Matti Alahuhdan rautalanka-johtamiseen vei mennessään. Toiseen päivään saapuessa elin omassa maailmassani. Joko informaation määrä ylittyi tai oma maailmani otti ylivallan ajatuksistani. Molempi parempi. Aivot on ruokittu ja mieli täynnä uusi ideoita. Ajatus lentää edellisiä päiviä vahvemmin.

Kiitollisin mielin matkaan ajassa ja paikassa hyvän tapahtuman siivin. Näen kohtaamisille digiaikanakin loistavan tulevaisuuden. Ehkä jopa entistäkin paremman. Voittajat levittävät tapahtumat yhteisöiksi ja tunnelman ajasta ja paikasta riippumattomiksi. Digitaalisista palveluista kasvaa osallistujia ja faneja yhdistäviä ja kokemuksia jakavia käytäviä entistäkin vaikuttavampiin kohtaamisiin. Harvoin tarjotaan missään mitään näin hyvää sopivalla ajalla ja rahalla. Matka omaan ajatuksiin taitaa olla matkoista mieluisin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Niina Sainius
2014-10-10 19:48:00

NBF toimii ammattitaidon buustaajana monella eri tavalla. Itse analysoin huippupuhujien kehonkieltä ja esiintymistaitoja. Nautin avoimesta vuorovaikutustunnelmasta ja osallistujien verkostoitumisasenteesta. Ripaus glamouria, runsain mitoin kohteliaisuutta, ja mainio ohjelma. Siinä NBF:n menestysresepti

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Taria Kossila
2014-10-16 08:54:41

Kiitos Ville, aivan erinomainen kooste!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.