Arvo kuuluu asiakkaalle

10.10.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Arvo kuuluu asiakkaalle

Altistu, voimistu ja menestyt. Usein nähty litania verkkopalveluni etusivulla. Kannustan ystäviäni, asiakkaitani ja lähimmäisiäni avokeittiö -ajatteluun. Siitäkin huolimatta, ettei avoimuus ja oman osaamisesi jakaminen sovi toisille. Varaudu trollehin, tuntemattomiin vihamiehiin ja alatyylisiin tunteepurkauksiin ilman syytä. Tässä Alex Niemisen taidonnäyte:

2014-10-08 12.20.50 pm

 

2014-10-10 11.30.36 am

 

 

Häiriintyneet ja ulkopuoliset vaativat sinua todistamaan ajatustesi tuloksia, huutavat esimerkkejä onnistumisesta. Minun on vaikea ymmärtää miksi minun ja asiakkaiteni luoma arvo kuuluisi kenellekään muille kuin työn tilaajalle? Karsastan mainostoimistojen röyhkeää tapaa kukkoilla julkisuudessa ja yrityksiä omia asiakkaiden maksama ja omistama lisäarvo.

Asiakkaani kysyi minulta miksi et sitten suostu todistelemaan tekojasi? Vastasin suoraan sydämestäni. Minulla ei ole mitään tarvetta kukkoilla tai elvistellä asiakkaiteni saamalla lisäarvolla. Se ei kuulu minulle vaan asiakkailleni. Uudet asiakkaani voivat kysyä maineestani ja onnistumisistani muilta asiakkailta. Kysykää myös toki vihamiehiltä ja kuunnelkaa ehkä omakin versioni.

Parhaimmilaan yritysmuotoiluissa luodaan ainutkertaista arvoa ja elämänmittaisia ystävyyksiä. Työskentelyäni leimaa henkilökohtaisuus, sitoutuminen ja paneutuminen asiakasodotusten ylittämiseen. Minä en ole enkä tule rehentelemään asiakkaitteni menestyksellä.

Ps. Joskus olen kirjoittanut Vaconista, Bilotista, Solitasta, Celectuksesta jne. yhdessä sovittuja tarinoita. Useinmiten hyvän ja arvon jakaminen luo uutta arvoa. Kaiken arvokkaan jakaminen on välittämistä. – Sharing is caring. Tyhjänpuhuminen ja paskanjauhaminen ei sitä ole.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.