Yksi brändi, monta ansaintamallia

03.10.2014 | Kasvu | Ville Tolvanen

Yksi brändi, monta ansaintamallia

Ryan Holiday kävi kertomassa ajatuksia Growth Hackingistä Reaktor Design Dayssä. Hyvää asiaa mieheltä, joka elää kuten opettaa. Holiday kuvasikin asiaa enemmän asenteena ja ajattelumallina kuin taktiikkana tai toimenpiteinä.

Verkostoituvassa taloudessa on normaalia hankkia tuloja eri lähteistä. Usein sitä joudutaan tekemään pakon edessä, mutta joillekin se saattaa olla myöskin tietoinen valinta. Laulaja voi saada lisätuloja laulun opettajana, Maajussi ajaa paikallista taksia koulukyyteinä tai matkailuyrittäjä opettaa hiihtoa lapin rinteissä. Verkostoja voi rakentaa taitojen, sijainnin tai toimialan mukaan.

Monelle suomalaiselle ajatus on myrkkyä. Vaikka Virgin tekeekin melkein mitä tahansa yhden brändin alla, tai luksusbrändi monistaa itseään kaikkeen mahdolliseen maan ja taivaan välissä, suomalainen haluaa ajatella brändin tuotteena tai palveluna. Integroidut palveluverkostot loistavat poissaolollaan.

Toisaalta digitalisoitumisessa on paljolti juuri kysymys eri asioiden integroimisesta loistavaksi palvelukokemukseksi. Uber yhdistää paikka-, kuljettaja-, reitti- ja maksutiedot käteväksi palveluksi, Evernote integroi tietoa henkilökohtaiseksi toiminnanohjauskeskukseksi, Spotify tarjoaa koko musiikkikirjaston kiinteään hintaan kätevästi napin painalluksella. Kaikissa on kysymys erilaisten palveluiden integroimisesta yhteen käyttökokemukseen ja brändiin.

Yritän elää kuten opetan. Jaan paljon ilmaiseksi ja useissa eri kanavissa tehokkaasti Growth Hacking –ajattelun mukaisesti. Tarjoan myös useita eri palveluita yhdessä osoitteessa. Synnytän ymmärrystä ja kysyntää julkaisemalla avoimesti työkaluja, toimintamalleja ja neuvoja liiketoiminnan kehittämiseen. Viimeisen vuoden aikana elinkeinosta onkin kehittynyt todellinen soppa.

V

Käyn puhumassa ja opettamassa yrityksiä, oppilaitoksissa ja erilaisissa tapahtumissa. Toivoin viime vuonna ajankäyttöä digiapostolina ja sitä totta tosiaan olenkin saanut tehdä.

Sparraan ja konsultoin yrityksiä ja yhteisöjä digitalisoitumisen muutoksista ja vaikutuksista. Yleensä agendalla ovat verkostomaiset toimintamallit, kasvu, liiketoiminta verkossa, uudet liiketoimintamallit, verkkokaupat ja –palvelut.

Vedän vaativia kehityshankkeita ulkoistettuna strategia- tai markkinointijohtajana ja johtoryhmien virtuaalijäsenenä. Olen mukana tarvittaessa hallituksen tai johtoryhmän työskentelyssä ja vastaan kehityshankkeiden tuloksista ja onnistumisesta. Hanki apua mikäli haluat saada uutta aikaiseksi nopeasti ja tehokkaasti.

Uutena palvelumuotona synnytimme Digitalist –verkoston hyödyntämisen osaamisen välittämisessä. Välitämme sekä vaativia kehityshankkeita, suoritteita että kumppanuuksia. Asiakas saa aina itse valita useammasta vaihtoehdosta itselleen sopivan kumppanin ja palvelumuodon.

Tämän vuoden aikana toteutimme lähes 10 uutta verkkopalvelua, strategiaa, ja brändiuudistusta. Lisäksi olemme kouluttaneet ja konsultoineet sosiaalisen median hyödyntämisestä ja vaikuttamisesta verkossa.

Tarjoamme hemmetin hyvää osaamista kasvollisesti, yhdestä osoitteesta ja tyytyväisyystakuulla. Kansainvälistyvä kumppaniverkosto takaa onnistumiset niin tehokkuutta kuin erikoisosaamistakin vaativissa hankkeissa. Teknistä osaamista olemme tuottaneet erittäin menestyksekkäästi esimerkiksi Romaniasta.

Miten näin pääsi käymään? Altistin itseni tekemään sitä mitä asiakkaat toivovat enkä pelkästään sitä mikä itseäni huvittaa. Tarjoan aina parasta mahdollista ja riittävän edullisesti. Saan työstäni ja palveluistani pääosin hyvää hintaa sillä pyrin aina ylittämään asiakkaitteni odotukset. Tähän mennessä kaikki ovat maksaneet laskunsa. Uskon enemmistön olevan kiinnostunut jatkamaan yhteistyötä sopivalla tavalla.

Verkostoituminen ja verkostomaiset hankintamallit yleistyvät nopeasti. Laadun ratkaisee kokemus ja strateginen osaaminen. Kaikkien hankkeiden suurimmat virheet synnytetään hankkeiden alussa. Tehdään valuvikoja, suunnitellaan vääriä asioita tai ei ymmärretä mitä ollaan tekemässä.

Vaativien kehityshankkeiden tueksi kannattaakin ottaa mukaan ulkopuolisia. Ulkopuolinen näkemys auttaa sekä uuden synnyttämisessä, että tavoitteiden saavuttamisessa. Ulkopuolisen käyttö on kätevää, koska kustannuksia ei synny ilman onnistumisia. Tarjoamme aina asiakkaillemme täyden tyytyväisyystakuun. On helpompi ostaa kun kaupan esteet on poistettu.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.