Marjo Huhtala: Valmennettu Ville on vaarallisempi

03.10.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Marjo Huhtala: Valmennettu Ville on vaarallisempi

Ville oli lentokoneessa matkalla New Yorkiin 2.10.2014 illalla. Meillä oli palkitseva sessio Messengerissä.

Sain Villeltä sparrausta suunnitteilla olevaan firmaani. Mitä lähden brändäämään? Yritystäni vai osaamistani? Jälkimmäiseen intohimon taso, kokemus ja tausta ovat kunnossa. Itse yrityksen perustamiseen olen saanut sekä kannustusta että lannistusta.

IHMISELTÄ IHMISELLE

Ville muistutti heti kärkeen, että ihmisiä kiinnostavat toiset ihmiset. USA:ssa on jo selkeä ilmiö, että henkilöbrändit osana yritystä puhuttavat eniten. Esimerkkinä ja esikuvana mainittakoon Michael Brenner. Ihmiset vs. yritykset kiinnostus ilmenee suhteessa 6:1.

Asiantuntijapalveluissa tärkeintä on selkeä tuotteistus ja hinnoittelu. Referenssit tarvitaan. Ideoimme myös nimeä. Villen mielestä minulla oli aika paljon vanhanaikaisia ehdotuksia kuten Vindia, Forda ja liuta latinalaiskreikkalaisia virityksiä. Totta. Ville kehotti rohkeuteen, suomalaisuuteen ja nasevaan nimeen, joka muistetaan. Ehkä minun rohkeus ei riitä Ihmemimmi Oy:n perustamiseen, mutta otan sen sisäiseksi voimahahmokseni.

Emme ehtineet tässä nimimylläkässä kauan pyöriä, kun Ville alkoi tsemppaamaan minua yrityksen perustamisessa: ”Altistu, voimaannu ja menestyt!” Ville muistutti, että pitää rohkaistua ja vähän altistaa itseään. Asiakkaat lähtevät mukaan, kun näkevät, että sydän on mukana. Onhan minulla. Lumian näyttöön ilmestyi kuvaruudun kokoinen peukku kun laitoin, että minun ei tarvitse todistaa enää kenellekään yhtään mitään, paitsi asiakkailleni. Olen saavuttanut riittävästi. Olen onnellinen ja innoissani. Haluan vain toteuttaa elämäntehtävääni ja intohimoani.

Brändisparrauksemme päätteeksi kysyin Villeltä, että miten voisin auttaa häntä takaisin. Ville oli jostain tehnyt päätelmän, että olen hyvä analysoimaan ihmisiä ja kysyi omasta kohtalostaan. Okei. Tässä vaiheessa painoin peffan penkkiin ja aloin keskittyä. Nyt ei enää chattailla.

LUPA VALMENTAA

Siellä linjan toisessa päässä oli ihminen auki. Minulla oli lupa valmentaa. Mies, joka on ollut perustajajäsenenä luomassa Digitalistia ja näyttänyt suuntaa digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä, luottaa minuun.

En ole voinut välttyä Villeen kohdistuvan kritiikin lukemiselta. Toisaalta olen seurannut ja nähnyt hänen henkistä kasvua ja halua nostaa tasoaan. Viime aikoina hän on onnistunut myös blogikirjoituksissaan erittäin hyvin. Miksi? Ne ovat aitoja.

Digitalist Neworkin puolella Ville on huomioinut ja nostanut myös muita ihmisiä mm. suonut tilaa ja näkyvyyttä Jyrille, Akille, Juholle ja muille. Ihan siis totalitaarisesta dominoinnista häntä ei voi syyttää, jos seuraa viestintää tarkemmalla syynillä.

Villen kohtalo oli siis tänä iltana käsissäni. Messenger rajoitti keskustelua, joten annoin suoria ohjeita. Pystymetsästä, sielun syövereistä ja täydestä sydämestä tempaistut valmennusoppini Villelle:

Joustava mieli ja kasvun asenne. Säilytä ja suojele niitä.

• On tärkeää, että ihminen puskee uusille alueille rohkeasti ja pelkäämättä yhä uudelleen. Arjen tekemisillä edistetään tavoitteeseen pääsyä.

Huomioi ihmisiä henkilökohtaisesti.

• Kaikki hyvä tulee toisilta ihmisiltä. Digitaalisuus on henkilökohtaista. Se siitä tekee haastavaa. Valta on herkkää. Villehän on pingaillut korkea-arvoisia päättäjiä ja tekee tässä varmaan ”parannuksen”. Jos tekee. Valinta on aina jokaisen omalla vastuulla, kukaan ei tee niitä hänen puolestaan.

Älä lakkaa ihmettelemästä myös pienempiä asioita.

• Jatkuva uteliaisuus kannustaa yhdessä oppimiseen. Jos digitalisti kadottaa uteliaisuuteensa, hän kyynistyy ja lakkaa näkemästä asioita kirkkaasti ja selkeästi.

Edistä dialogia, anna ääntä ja tilaa kaikille.

• Digitalistin toiminta-ajatus on #sharingiscaring. Hyvä pitää mielessä.

Nosta muita lähelläsi olevia ihmisiä, anna kiitosta.

• Tätä Ville on havaintojeni mukaan tehnytkin. Muistutin silti.

Luota itseesi.

• Mikä klisee valmentajalta, koska tältä mieheltä tuskin puuttuu itseluottamusta? Joidenkin mielestä sitä on varmaan liikaa… Ville tekee hommia paljon ja systemaattisesti. Hän inspiroi, innostaa ja ärsyttää. Eihän jokaista bloggausta saati tviittiä ehdi lukemaan! Silti, Villekin on ihminen, joka tarvitsee uskon vahvistusta asiaansa.

Herkkyytesi on vahvuutta.

• Jos pystyy kirjoittamaan niin ”alasti” kuin hän on viime aikoina kirjoittanut, niin iskuja on odotettavissa. Raadeltavaksi suostumisella on tunnehinta.

Olet nyt julkkis omassa skenessäsi

• Välillä piikit pistävät. Onneksi Ville ymmärtää, että ei tarvitse olla hajuton ja mauton. Tavallinen ihminen nauttii korkeampaa suojaa kuin julkkis. Niin se vain on.

LOPUKSI tiivistys: Jokainen huomispäivä on sinulle parempi versio itsestäsi tänään.

Kysyin Villeltä, että oliko minusta apua. Ville antoi pätevyysluokituksen pätevä. Tässä kohtaa muistutin, että kiitos kuuluu mestareilleni. Olen toiminut valmennusalalla 10 vuotta ja saanut oppia parhailta. Kaikki hyvä on tullut minulle heiltä. En ole hihhuloinut pelkissä hengennostatuksissa tai pedagogiapöhnässä. Luvut: Viimeisen kolmen vuoden aikana olen toteuttanut tiimieni kanssa 29 bisnesprojektia, joista 30 % on pörssiyrityksiä. 10 000 tuntia treeniä parhaista käytännöistä ja tuloksista. Asiakkaiden kanssa on tehty yhdessä ja parhaamme.

SYVEMPI YHTEYS

Me ihmiset kaipaamme bisnesmaailmassa hengen ravintoa. Kanssakulkijoita henkisen kasvun matkallemme. Meillä on kaipuu yhteyteen toisten ihmisten kanssa. Voi olla, että joku pitää tätä pehmoiluna. Työt pitäisi jotenkin hoitaa työnä. Sanonpa vain exceleitäkin pyörittäneenä ja numeroista jotain tajuavana, että kovimpia asioita ovat pehmeät asiat. Ihmiset. Tuottavuus syntyy ihmisten välisessä työssä.

Valmentajana haluan haastaa ihmisiä dialogitreeneihin. Henkilöt brändäytyvät tai heitä brändätään, mutta kuka heidän mieltänsä ja henkistä kasvuaan tukee? Mikä tekisi heistä vielä parempia brändejä? Missä voisimme tukea toinen toistemme kasvua ja brändejä? Valmennettu mieli on vahvempi.

Marjo Huhtala
2.10.2014

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Johanna
2014-10-04 05:16:59

Hyvä kirjoitus Marjo! Oikein paljon tsemppiä yrityksen perustamiseen ;)

T. Johanna

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.