Oman elämänsä CNN

30.09.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Oman elämänsä CNN

Suomessa oman tekemisen markkinointi on kielletty. Eniten sitä ovat kieltämässä kilpailevat toimijat ja markkinoinnin ammattilaiset. Asenteet lipsahtavat aina väliajoin julki kun riittävästi provosoi.

Ville, olet toistuvasti uutisoimassa itse itsestäsi. Alkaa vähitellen ärsyttää.

Saako omista tekemisistä, onnistumisista ja saavutuksista puhua? Tottakai on vastauksesi, mutta huomaat asian myös ärsyttävän. Miksi tuo nostaa itsensä ja tekemisensä esille? Kuka se on muka itseään markkinoimaan. Miksi kissa omaa häntäänsä on nostamassa. Senhän pitäisi kai jonkun muun tehdä?

Kerron sinulle salaisuuden. Kukaan ei tee liiketoimintaa puolestasi. Liiketoimintaasi liittyy olennaisesti uusien asiakkaiden hankkiminen ja niiden hoitaminen. Vaihtoehtoja on monenlaisia. Ennen vanhaan juostiin myymässä, mainostettiin ja kosteilla lounailla. Nykymaailmassa voit onnistua vaikkapa julkaisemalla itsestäsi kaiken mahdollisen. Vaihtoehtoja on aivan eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin. Saat enemmän, parempaa ja vähemmällä osaamalla vaikutamisen verkossa.

Annoin blogissani positiivisen tulosvaroituksen. Olin arvioinut syyskuun sivulatauksiksi kunnioitettavat 50.000. Oikea luku onkin yli 80.000. Halusin jakaa tiedon siitä kiinnostuneiden kanssa. Miksi ihmeessä jakaisin tietoja analytiikastani? Koska johdan yritystäni tiedon avulla. Viestieni saavutukset ovat yksi osa modernia markkinointia, tutkin vaikuttavuutta analytiikan avulla. Olen muuten tehnyt näin alusta lähtien ja johdonmukaisesti. Case Tolvanen on myös oppimatka kaikille aiheesta kiinnostuneille. Miksi ihmiseessä jättäisin asian julkaisematta? Sharing is caring. Joku on kyllä kanavalla.

Miksi se koko ajan itseään korostaa?

Mitäpä jos kysymyksessä onkin halu näyttää ja osoittaa että kuka tahansa tolvanen voi tehdä vaikuttavaa työtä osaamisen, sisältöjen ja verkko-osaamisen avulla? Mitäpä jos viesti on osoitettu muille analytiikasta ja kehittämisestä kiinnostuneille, tai nostettu esille houkuttelemaan muitakin kokeilemaan uusia toimintatapoja? Tiedämme kuinka vaikeaa Suomessa on kokeilla uutta, mitäpä jos olisi elossa oleva esimerkki, jolta oppia, matkia ja parantaa? Vaadimme näyttöjä, mutta kun joku niitä haluaa avoimesti jakaa on vastassa täystyrmäys. Markkinointimies kysyy mitä sinä oikein koko ajan markkinoit?

Esimerkkini on osoitettu taiteilijoille, kirjailijoille, ohjaajille, yrittäjille, juristeille, valokuvaajille, lääkäreille, opettajille ja muille ammattiaan harjoittaville tai sen kehittämisestä kiinnostuneille. Viestini on suunniteltu itseäni nuoremmille, vasta aloitteleville yrittäjille. Viestini on kirkas. Erottaudu, viesti osana tekemistäsi tai vaikeutat omaa menestystäsi ja yritystoimintaasi. Ole valmis siementämään että voit satoasi korjata. Onni seuraa eniten yrittävää. Kohtalo tottelee usein komentamista.

Maailmassa on aivan kaikkea liikaa. Sen jokaisen yritystä johtavan tai yrittävän tulisi tajuta. Tarvitset markkinointia ja myyntistrategian. Hyvä tuote tai palvelu ei myy vaikka miten haluaisivat. Verkossa haukkuvat ja trollaavat purkavat vain omaa pankkikriisiään ja ahdistuksia. Eivät suostu olemaan seuraamatta vaikka kuinka ärsytät. Se osoittaa että vaikutat. Ole siis huoleton. Maailma on auki asiallesi. Viesti niin paljon kuin haluat ja kaikista valitsemistasi aiheista. Ole oman yrityksesi ja elämäsi CNN.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Anna-Liisa Uskali
2014-10-02 05:44:04

Kirjoitit hyvästi ja hienosti, Ville Tolvanen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.