Verkostojen voima

28.09.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Verkostojen voima

Kun Suomessa rakennetaan jotain vaativaa kuten Helsingin musiikkitalo, toteutuksen voittaa useammin kuin usein SRV. Kun maailmalla tarvitaan parasta teknologiaosaamista kaivosalalle, haluttu ratkaisija on Outotec. Yhteistä molemmilla menestyjillä on verkostomainen, joustava toimintamalli.

Kehitän itse kolmea erilaista verkostoa. Yksi niistä on suunniteltu oman ajatteluni kehittämiseen ja jakamiseen. Toinen välittää erikoisosaamista yritysten strategian, liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittämiseen. Kolmas on verkossa elävä avoin digitalistien verkosto, jonka ajatuksena on synnyttää uutta ajattelua ja liiketoimintaa ideoita, ihmisiä ja yrityksiä törmäyttämällä.

Verkostojen rakentaminen on ollut minulle luonteva toimintamalli läpi elämän. Olen kiinnostunut ihmisistä, uusista ajatuksista, menestymisestä ja jatkuvasta kehittämisestä. Parhaiden ratkaisujen tuottaminen vaatii asennetta, kokemusta ja parhaat tekijät. Olisi täysin mahdotonta saada aivan parasta osaamista yhden katon alle. Verkosto on paitsi vahvempi niin huomattavasti tehokkaampi ja joustavampi toimintamalli kuin kiinteät organisaatiot ja rakenteet.

Ensimmäinen verkostoni on oma mediani V osoitteessa www.villetolvanen.com Kirjoitan sinne ajatuksiani liiketoiminnasta, kehittämisestä, strategiasta ja markkinoinnista. Olen ajatuksissani avoin ja alaston. Altistan itseäni niin kritiikille kuin kommenteillekin. Jaan aktiivisesti ajatteluani ja yritän ping:ata niitä ihmisille joita arvostan. Olet varmaan nähnyt Hei, X, Y, Z mitä mieltä olet tästä? Osalle tämä toimintamalli näyttäytyy klikkihuoraamisena. Minulle se on tapa kiinnittää ihmisen huomiota asiaan ja toivoa näkemyksiä. Osa innostuu ja kommentoi, jotkut eivät ole lausuneet sanakaan. Vastausprosenttiahan en ympäristön puolesta voi päättää vaikka kovasti vetoankin jakamaan ja välittämään ajatuksia.

Blogini markkinoi osaamistani vuokrajohtajana, asiantuntijana, konsulttina ja puhujana. Saan riittävästi yhteydenottoja kaikkiin edellä mainittuihin. On kiinnostavaa puhua niin tapahtumissa kuin johtoryhmissäkin. Areenat pienistä suuriin tarjoavat leivän ohella uutta polttoainetta kirjoittamiseen. Ajatusten kirkastaminen on tapa jäsentää ja kiteyttää omia ajatuksiani. Lisäksi on paljon tehokkaampaa jakaa kerralla ”kaikille” kuin kyntää ympäri kaupunkia ihmisiä jahtaamassa.

Toinen verkostoni liitty Rome Advisors –liiketoimintaan. Johdamme strategiaprojekteja, kehityshankkeita ja brändiuudistuksia verkoston avulla. Autan asiakkaitani tunnistamaan uusia ideoita liiketoimintaansa, valitsemaan oikeat kumpppanit, sparraan kehityshankkeita vuokrajohtajana ja välitän erilaisia asiantuntijapalveluita verkoston läpi. Toimintaa on jatkunut nyt yli kolme vuotta ja jokainen asiakas on laskunsa maksanut. Olettaisin heidän olevan vähintäänkin kohtuullisen tyytyväisiä, vaikka välillä kehittäminen on erittäinkin intohimoista vääntöä. Pohdin juuri voisinko nimenomaan keskittyä välittämään ja ostamaan palveluita asiakkaiden puolesta. Virtuaalinen strategia- tai markkinointijohtaja tulisi tarpeeseen monelle yritykselle, joilla ei ole järkevää tai varaa palkata henkilöä kyseiseen tehtävään.

Kolmas verkostoni on kiehtovin Digitalist Network, josta saattaa myös kasvaa teollinen toimija. Verkosto yhdistää mediapalvelun, tapahtumasarjan, kohtaamiset, koulutukset ja rekrytointiapua liiketoiminnan digitalisoimiseen. Törmäyttämällä ideoita, ihmisiä ja yrityksiä synnytetään kontakteja, kohtaamisia, puheenvuoroja ja liikesuhteita. Pohdimme tänä syksynä voisiko Rooman kehitystoiminnan kytkeä osaksi Digitalist –verkostoa.

Mediamainen toimintamalli on ollut minulle aina luonteva tapa toimia. Mediat ovat kanavia, jotka yhdistävät katsojia, sisältöjä ja erilaisia liiketoimintamalleja. Minulle asia on jopa tylsän yksiselitteinen. En osaisi toimia kiinteässä organisaatiossa ilman vahvaa yhteistyötä päämiesten, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Verkosto on paras tapa synnyttää laatua. Se on ylivoimaisesti vahvin tapa kehittää kun jokaiseen tehtävään valikoitu paras ja kilpailukykyisen vaihtoehto. Olemme toteuttaneet viimeisen kolmen vuoden aikana kymmeniä hankkeita, kymmenkunta uutta verkkopalvelua ja vaativia brändiuudistuksia. Väite toimituskyvyn puutteista tai heikosta laadusta on minulle naurettava.

Verkostomainen toimintamalli ei tarkoita kahvilassa istuvia ihmisiä ilman työpaikkaa, vaan parasta ja räätälöityvä palvelua vaativimmille asiakkaille.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ari Mäkinen
2014-09-28 07:50:08

Mielenkiintoisin alue on mielestäni kirjoittamalla ajatusten jakaminen. Kirjoittaminen on ajattelemista. Ajattelu taas ei ole oikeassa olemista, se on myös harha-askelten ottamista. Askeleen oikeaksi tai vääräksi huomaa vasta myöhemmin. Jos askelta ei oteta, ei koskaan saada tietää oliko se oikea vai väärä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-09-28 08:00:02

Totta! Kirjoittaminen on ajatusten ja ideoiden synnyttämistä, peilaamista, kirkastamista ja kehittämistä... suosittelen kaikille. Piirrän myös kaiken minkä voin :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.