Kuurojen kuoro

18.09.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Kuurojen kuoro

Älä tuhlaa hetkeäkään aikaa elämästäsi asioille tai ihmisille, jotka eivät syystä tai toisesta ole kiinnostuneita tekemään kauppaa kanssasi. Kauppaa käytän tässä kohtaa kovin laveasti kuvaamaan ihmissuhdetta, ammattia, yhteistyötä tai yritystä. Lausahdus on itsestäänselvyys, joka inspiroi pohtimaan elämää.

Uskon jokaiselle ihmiselle löytyvän toimivan parisuhteen, hyvän ammatin, työpaikan ja vähintäänkin kiinnostavan jos ei jopa onnellisen elämän. Haaste onnen olosuhteiden luomisessa on löytää riittävä halu, uskallus ja yritys onnistua. Liian usein pelkäämme menestymistä niin paljon ettemme edes sitä yritä.

Ajattelemme aivan liian usein asioiden olevan muiden käsissä. Ajattelemme alitajuisesti meille kuuluvan jotakin. Näin ei ole. Ei mestaruuksia, ammatteja anneta, asiakkaita löydetä tai parisuhteisiin törmätä. Menestystä syntyy pääosin vain tekemällä virheitä ja oppimalla niistä jotakin.

Onnen sanotaan suosivan niitä jotka eniten yrittävät. Tyhmyyden määritelmä on toistaa samoja asioita kerta toisensa jälkeen ja odottaa niistä erilaista lopputulosta.

Harmaan kiven läpi tekeminen ei siltikään ole missään olosuhteissa ole paras tapa tehdä asioita. Pelkkä minähän kyllä menen tästä –ajattelu ei suosi menestymistä pitkällä aikavälillä. Pidemmän ajan onnistumisessa elämässä tarvitaan suunnitelma, joka synnyttää valmiutta muuttua matkan varrella ja kurottaa pidemmälle. Vanhat kulttuurit kuten Kiina suunnittelevat kaikkein pitkäjänteisemmin. Ei ole väliä toteutuuko suunnitelma vaan se, että saat ajatuksesi kirkastettua ja itsesi motivoitua tekemään asioita joiden uskot tuovan parhaita lopputuloksia.

Miksi ajatukseni aaltoilee kuurojen kuorossa? Olen pohtinut omaa tyhmyyttäni ja yrityksiä myydä ideoita ja asioita, joita kohderyhmä ei ole ollut halukas tai valmis ostamaan. Onhan kypsien hedelmien poiminta paljon metsän raivaamista palkitsevampaa tekemistä. Mitä tarkoitan kuurojen kuorolla? Yhteisöjä, jotka ovat sisäänpäin kääntyneitä, eivät kiinnostu maailman menosta tai muutoksista, eivätkä tee asioita ympäristölleen vaan itselleen. Kuurojen kuorojen tunnistaminen kannattaa käyttää hetki pohdintaa. Elämä on aivan liian lyhyt väärässä seurassa yrittämiseen.

Miten tunnistat kuurojen kuoron? Kysymällä ja kuuntelemalla. Miten sitten tunnistat oman heimosi, asiakkaasi ja ihmisesi? Tietenkin lähettämällä riittävästi signaaleja ideoistasi, osaamistasi ja ajatuksista. Älä toitota turhaan asioita, joita ihmisillä tai yrityksillä on jo muutenkin. Löydä itsellesi paikka ja tulevaisuus, joka on vielä tekemätön, mutta seuraavana listalla.

Tarpeiden tunnistaminen, metelöinti riittävällä volyymillä ja osaamisen luominen tuottavat haluamasi tulokset. Pohdi elätkö haluamallasi tavalla? Tuottaako toimintaympäristösi haluamiasi tuloksia? Jos vähänkään emmit, ryhdy etsimään parempaa heti eikä huomenna. Kuurot korvat, ihmiset tai yhteisöt eivät kuule vaikka kuinka haluaisit. Etsi siis joku joka kuulee ja kuuntelee.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timo Nisula
2014-09-18 04:47:16

Siis yksinkertaisesti; älä tee mitä muut haluavat sinun tekevän(siis omissa valinnoissasi, ei yleisesti), älä ole tekemisissä kusipäiden kanssa, toteuta omia intohimojasi muiden mielipiteistä välittämättä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

tuomas
2015-07-09 20:27:04

Good shit Mr Tolvanen...heti tuli inspistä tulevaan viikonloppuun, viikkoon, kesään ja loppuvuoteen...kaltsut terdellä yhä tarjouksessa

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.