MUUSA

13.09.2014 | Markkinointi | Ville Tolvanen

MUUSA

Kohtaan jatkuvasti kysymyksen mistä ideasi ammennat ja miten pystyt julkaisemaan niin usein.

 

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Tapaan paljon ihmisiä, seuraan ympäristöäni ja ahmin muiden ajatuksia aiheista. Pyrin kirkastamaan ja tunnistamaan omia näkemyksiäni. Minut tuntevat tietävät keskustelevani mielelläni suoraan ja asiasta. Julkaisutahti syntyy halusta jakaa kokemaani, markkinoida ajatuksiani ja käydä keskustelua yhteisistä asioista lähiympäristöni kanssa.

Valitsen kirjoittamisen myöhäisen televisio-ohjelman sijaan, herään aikaisin ja nautin naputtelusta. Kerään arjessa kohtaamiani ideoita ja ajatuksia Evernoteen ja herätessäni virkeänä mietin hetken, löytyykö päivälle ideaa tai ajatusta, joka olisi jakamisen arvoinen. Olen muovannut toimintamallini siten, että olen oppinut sirpaloimaan hähmäisetkin ajatukset yksittäisiksi postauksiksi ja vienyt avokeittiömallin osaksi arjen asiakastyöskentelyä.

Olen opettanut itseäni luopumaan turhasta häpeästä, unohtanut ajatuksen huonosta mielipiteestä, koska niitä tulee kuitenkin ja lopettanut omien mielipiteiteni arvottamisen. Enhän minä voi itse päättää muiden puolesta mikä on arvokasta tai jakamisen arvoista.

Jokainen kerta, myös menneellä viikolla, yllätyin juttujeni suosiosta. Kun kirjoitan nopeasti ja tunteella, onnistun koskettamaan ainakin muutamia lukijoita. Pohtiessani itselleni tai työlleni jotain arvokasta, hiomani timantit menevät useimmiten harakoille. Digiaikana huonot jutut jäävät unholaan ja parhaat kyllä elävät ja ihmiset niitä levittävät. Altista itsesi muiden kannustukselle, vihalle ja kauteudelle. Voimistu välittämään omalla äänellä ja tavallasi niin menestyt löytämällä kaltaisesi ihmiset, asiakkuudet ja yhteisöt.

Puhun paljon vaikuttamisesta verkossa, ja olen viime aikoina kouluttanut yrityksiä avokeittiö-ajatteluun. Jokainen yhteisö ja yritys ”herää henkiin” ja saa hyviä tuloksia aikaiseksi kun se ymmärtää ja toteuttaa seuraavat yksinkertaiset asiat.

1. Viestintäkulttuurin muutos ja avoimuuden määrittely
2. Esimerkkien löytäminen ja tekeminen yhteisölle sopivasta tavasta viestiä ja vaikuttaa
3. Avainhenkilöiden motivointi ja kouluttaminen vaikuttamiseen
4. Tavoitteiden määrittely
5. Toimintasuunnitelman määrittely
6. Mittareiden määrittely
7. Palkitsemiskulttuurin rakentaminen – usein kiitos organisaation sisällä riittää, joskus kannattaa kytkeä isompia juttuja osaksi onnistumista.

Aika moni työntekijä miettii mitä pitäisi ja mitä ei voi julkaista. Aika moni ajattelee, ettei hänen tarvitse työnantajansa puolesta vaikuttaa. Aika moni toteaa, ettei johtokaan mitään tee. Aika moni vetoaa kiireisiinsä tai muihin tekosyihin jättää jakamatta ja vaikuttamatta. Kaikki nämä on muutettavissa ymmärtämällä, miten rajusti avoimuus, jakaminen ja välittäminen voivat yrityksen menestykseen vaikuttaa.

Henkilökohtaisesti jokaisen on helppo rakentaa itselleen vaikutusstrategia. Hyvien ideoiden ja juttuaiheiden sijaan pitää miettiä mihin haluaa osallistua, miten vaikuttaa ja miten tehdä vaikuttamisesta osa arkea.

Itse onnistun tavallani yksinkertaisesti siksi, että päätin tovi sitten, että viestiminen avoimesti on osa arkea ja työtäni. Jaksan ainakin toistaiseksi siksi, että saan kirjoittamisesta enemmän kuin se minulta vie. Olen uhrannut kehittymiselleni myöhäisen valvomisen olohuoneen sohvalla. Elämäni parhaita päätöksiä.

Jokainen johtaja, yrittäjä, työtekijä ja -hakija voi vaikuttaa verkossa seuraavanlaisen yksinkertaisen kaavion avulla.

Dia1

 

Ryhtymällä ideoimaan, jakamaan ja levittämään ajatuksiasi, löydät kaltaisesi suhteellisen nopeasti. Antamalla jatkuvasti ympäristöllesi alat saamaan hyvää myös kaltaisiltasi. Yrittämällä sinnikkäästi asiasi, agendasi alkaa näkyvä ja muuttamaan muiden ihmisten suhtautumista asiaasi. Jatkamalla uupumatta asiallasi, toimintamallisi synnyttää arvoa asiakkuuksina, arvostuksena ja uusina mahdollisuuksina. Innostus kasvaa kun huomaat vaikutuksesi.

Muusa syntyy kyllä, kun annat sille mahdollisuuden.

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timo Nisula
2014-09-13 04:40:33

Setä vaan jaksaa heilua...hyvä niin. Elä kuten opetat toimii ainakin sinulla Ville, tämä kirjoittelu paranee kuin viini vanhetessaan. Tsemppiä!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Perttu Ahvenainen
2014-09-13 05:25:49

Itse olen havainnut, että mitä enemmän ja avoimemmin jaat, sitä enemmän myös vastakaikuna ideoita ja sparrausta saat.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kristiina Sarén
2014-09-14 13:50:32

Avoimuuden opettelu vie hetken aikaa, mutta voisi ajatella että se on loppuviimeksi helpompaa kuin miettiminen että miten saat esim. asiantuntijajohtajuuden ilman että "paljastat" kaiken.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kirsi Nevalainen
2014-09-15 08:09:52

Kiitos Ville taas kerran hyvästä kirjoituksesta. Tuo viimeinen sitaattisi tuli juuri nyt tarpeeseen, potkuksi takamuksiin tässä oman uskaltamisen kynnyksellä seisoessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-09-17 10:30:27

Viimeisestä lauseesta; tämän on jokainen "altistunut ja avautunut" sanonut. aika nopeasti kasvaa kiinnostus ja ymmärrys kunhan on ensin osannut ja uskaltaunut avautumaan! Altistu-Voimistu-Menestyt!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.