Markkinoinnin mullistava muodonmuutos

10.09.2014 | Kasvu | Ville Tolvanen

Markkinoinnin mullistava muodonmuutos

Olen puhunut viime kuukausina kymmenien vaikuttajien kanssa kasvusta, strategiasta, markkinoinnista ja viestinnästä. Tilanne on selvä. Johtava ajattelu yritysten, yhteisöjen ja ihmisten markkinoimisesta on vihdoin muuttumassa.

Kymmenen vuotta sitten markkinoimme luomalla suuria ideoita, tekemällä niistä mainoksia ja tiedotteita sekä jakamalla niitä pääosin ostetulla media-ajalla. Työnsimme tuotteita ja palveluita markkinoille ja metelöimme myyntiponnisteluiden tueksi.

Nyt tilanteen tulisi olla lähes päinvastainen. Yrityksen tulisi luoda selkeä strategia, tavoitteet, mittarit ja prosessi kommunikaation toteuttamiseksi omissa, ansaituissa ja maksetuissa kanavissa. Kuten eilen huomasimme, parhaatkin markkinoijat mainostavat kun itse asia on kunnossa.

Dia1

Strategian rakentamisen jälkeen ei muotoilla viestejä eikä mainoksia vaan kohtaamisia eri kanavissa. Asiakaskokemus somessa, myymälässä, asiakaspalvelussa ja myynnissä sulautuvat yhtenäiseksi asiakaskokemukseksi. Sani Leino, yritysmyynnin hyvät kirjoitukset, myymälät, tuotteet ja verkkonäkyvyys synnyttävät minulle yhdessä sulautetun kuvan teleoperaattorista nimeltään DNA.

Yrityksen brändääminen ei tapahtu enää tiedottamalla ja mainostamalla. Se tapahtuu löytämällä mahdollisuuksia erottautua ja viestiä julkisuudessa, mediassa, omissa kanavissa ja ansaita huomiota muiden yritysten ja ihmisten vastaavissa. Jokainen meistä on media, joka välittää valitsemiaan viestejä ja arvoja eteenpäin. Jokainen yritys on ylivoimaisesti oman vaikuttamisensa tärkein media.

Heitä ”roskiin” ainakin seuraavat ajatukset: brändimainonta, taktinen mainonta, btoc, btob, markkinointiviestintä, suoramarkkinointi, markkinointi, brändi, jne…

Ota tilalle seuraavia: ihminen (h2h), asiakaskokemus, sisällöt, vaikutusideat, viestintä, kommunikaatio muotoilu, design, asiakaskokemus, vaikuttaminen, vuorovaikutus, asiakaspalvelu ja palvelu.

Ryhdy muotoilemaan yrityksestä vaikuttavaa kokemusta kaikissa eri kohtaamispisteissä.

Rakenna myynnistä sosiaalinen asiakaspalvelu, voimauta asiakaspalvelu yrityksesi parhaaksi myyntikanavaksi. Pohdi asiakaskokemusta tilojen, ihmisten ja verkkopalveluiden kautta. Katso etäältä, vertaa yli toimialarajojen, kärjistä ja kirkasta pelottomasti. Synnytä itsestäsi ja yrityksestäsi merkki, jolla on merkitystä.

Muotoile tulevaisuudestasi menestystarina.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.