Henkilö, brändi ja substanssi

08.09.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Henkilö, brändi ja substanssi

Minulle substanssi on jotakin tärkeän ja lähes pyhän asian välissä. Pidän sitä äärinmäisen tärkeänä. Substanssia on vaikea pitää ainutkertaisena tai –laatuisena osaamisena kaikissa eri tilanteissa, sillä sekin taitaa olla sittenkin aika suhteellinen käsite. Jokainen meistä ponnistaa kutenkin oman kokemuksensa, historiansa ja osaamisensa voimin.

Pidän substanssina erottuvaa, aidosti perusteltua ja osittain intohimoistakin suhtautumista omaan työhönsä ja osaamisensa. Omassa mielessäni jokaisessa keskustelussa, kirjoituksessa, puheessa tai projektissa substanssin tulisi kommunikoitua lisäarvona työn tilaajalle. Mielessäni substanssia omaava kirjoittaja puhuttelee, säveltäjä vangitsee ja taiteilija inspiroi.

Hyvä substanssi lienee enemmänkin kykyä onnistua keskimääräistä paremmin usein tai useammin kuin huonosti omissa tehtävissä. Positiivinen palaute ympäristöltä kertonee osaamisesta ja hyvästä ammatinvalinnasta, reklamaatioiden keskellä pulikointi väärästä tai huonosta ympäristön hallinnasta. Mikäli hommat eivät tahdo onnistua, pohdi olisiko ympäristön vaihtamisesta apua.

Tunnistan saavani keskimäärin hyvää palautetta asiakkailtani. Ehkä se johtuu aika tarkasta seulonnasta ja valintaprosessista molemmin puolin. En tartu asiaan, jos en tunne sitä omakseni. En myöskään suosittele kenellekään konsulttia, joka tarvitsee rahojasi. Rahasta kulkevat konsultit tahtovat tarjota toivomiasi ratkaisuja oman laskutuksensa onnistumisen varmistamiseksi. Välillä kalliiltakin tuntuvat ovat parhaimmistoa, joilla saattaa olla vara valita kenen liiketoimintaan sekaantuvat. Kannattaa ainakin hetki miettiä, mistä myyjän pyytämä hinta tuotteessa tai palvelussa kertoo.

Hyvä substanssi näkyy odotuksia paremmissa lopputuloksissa. Olen innoissani kun huomaan asiakkaan kokevan enemmän kuin on odottanut. Hyvien kumppaneiden kanssa saan itsekin parempia ajatuksia ja apua kuin osaan edes odottaa. Hyvälle tottunut alkaa odottamaan joulua jokaisella kerralla. Hyvät osaajat osaavat tuoda jotain mitä et itse ajatellut mukaan kerta toisensa jälkeen. Sitä minä kutsun substanssiksi.

Kannattaa etsiä ja vaihtaa kumppania kunnes odotukset, tavoitteet ja substanssi osuvat kohdalleen. Maailmassa tehdään aivan liian paljon asioita rahasta tai tottumuksesta. Aito subnstanssi tirisee ihosta ulos jo hankintojen myyntivaiheessa. Osta kun tunnet myyjän haluavan onnistumista, haasta kunnes tunnistat sinulle tarjottava todellista substanssia. Kiitä, jos et tekijän sielua tunnista.

Hyvää substanssia on mahdotonta olla huomaamatta. Muista myös kertoa mikäli hyvää substanssia tunnistat saavasi. Saat seuraavalla kerralla entistäkin enemmän huomiota ja totuttuakin parempaa palvelua. Hyvällä substanssilla varustetut ihmiset tekevät aina työtänsä rakkaudesta lajiin, kaikki muu seuraa onnistumisen iloa työssä ja tekemistä hyvien ihmisten seurassa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.