Oletko sinäkin digitalisti?

31.08.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Oletko sinäkin digitalisti?

Haluan kertoa sinulle miksi minä olen digitalisti. Tarkoitan digitalistilla ihmistä, joka suhtautuu positiivisesti teknologian integroitumiseen arkeemme ja on kiinnostunut hyödyntämään sen tarjoamia mahdollisuuksia elämässä, työelämässä, kulttuurissa ja liiketoiminnassa. En miellä digitalistejä teknohörhöiksi, vaan paremman huomisen, liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentajina. Minulle digitalisoituminen tuo parempaa, tehokkaammin ja vähemmällä.

Kaiken ei suinkaan ole tarkoitus vain mennä tietokoneille, vaan tiedon ja koneiden vapauttaa arkemme entistäkin parempaan elämiseen.

Minulle digitalisoituminen edustaa voimakkaita arvoja: vapautta, veljeyttä, vaurautta & vihreyttä.

Vapaus tarkoittaa työn, lisäarvon, viestinnän ja kaupan siirtymistä ajasta ja paikasta verkostoihin. Vapautta valita kansainvälisesti, vapautta viestiä ja verkostoitua yli rajojen. Verkko on voimakas ase turhien siilojen ja väliseinien purkamiseen. Verkostot muodostavat yhdessä kiinteitä parempia, joustavampia sekä vahvempia rakenteita.

Veljeys tarkoittaa samanhenkisten ihmisten, yritysten ja asiakkaiden löytämistä verkosta. Haluan uskoa verkon vapautta ja tasa-arvoittavan työn tekemistä tilaajien ja toimittajien välillä, haluan samanhenkisten löytävän pienen matkani, janoan uusien ihmisten ja ystävien löytymistä. Verkossa on helppo väitellä asiasta ja sen vierestä. Verkossa asiat ryhmittyvät hakukoneiden ja sovellusten avulla helposti nautittaviksi kokonaisuuksiksi. Verkko auttaa synnyttävää verkostoja niin tekijöiden kuin näkijöidenkin välillä.

Verkko tuo uutta vaurautta. Verkko vapauttaa työn tekemisen kasvukeskusten ulkopuolelta ja tuo uusia mahdollisuuksia luoda työtä ja markkinoida osaamista haja-asutuksissa. Uskon verkon olevan avain kasvualojen kuten matkailun kehittämiseen, haluaisin nähdä Suomessa enemmänkin kansainvälisesti yrittäviä kauppiaita verkossa. Liiketoimintojen murros työllistää uudella tavalla tietotekniikan taitajia.

Vihreyttä verkko lisää vähenevän liikennöinnin, matkustamisen ja rakentamisen muodossa. Työpisteille ei tarvita tilaa mapeille, kirjahyllyille, printtereille tai jättimäisille tietokoneille. Työtä voidaan tehdä kahvilassa, kotona tai etäyhteyksien avulla. Pääsemme lähemmäksi omavaraisuutta ja elämää luonnon läheisyydessä. Avaamme uusia mahdollisuuksia elää ja vaikuttaa itse valitussa ympäristössä. Vapaus ja vaihtoehdot kuluttamiselle kasvavat. Energian tuottamisesta arjessa omaan käyttöön pitäisi tulla seuraava megatrendi.

Olen surullinen digitaalisen Suomen puolesta. Voisi kuvitella vauraan hyvinvointivaltio Suomen tarjoavan merkittävät palvelut www.suomi.fi osoitteessa äänestyksineen jne. kansalaispalveluineen vuonna 2015. Voisin toivoa terveydenhuollon tehostavan toimintojaan juuri sähköisten palveluiden avulla kysynnän kasvaessa lähes räjähdysmäisesti. Olisi upea nähdä teollisuuden osittain nousevan juuri teollisen internetin oivallusten ja innovaatioiden avulla. Haluaisin nähdä useiden toimialojen luotaavan kasvuaan juuri sähköisen kaupan tulevaisuudelle ja aidolle kansainvälistymiselle verkossa.

Matka on haastava, mutta hyvää tapahtuu koko ajan ja useilla eri sektoreilla. Se mitä sinä ja minä Digitalistina voimme tehdä on jakaa osaamistamme, ajatuksiamme, tukea ja apua verkossa ja sen ulkopuolella. Digitalistina vaihdamme ajatuksia ja näkemyksiä mediapalvelussa, kuratoimme parhaita uutisia maailmalta, kokoamme eri vaikuttajia yhteen Digitalist Forumeissa, ja rakennamme digitaalista Suomea rakennusliikkeen avulla. Tavoitteena on myös luoda uutta osaamista, työpaikkoja ja yrityksiä Sähköisen tulevaisuuden rakentamiseen.

Jos sinä tunnistat Digitalistien tavoitteen omaksesi, tervetuloa joukkoon siniseen! Meitä tukevat alan parhaat yritykset Suomessa, ryhmä on vakaassa kasvussa ja toimintamme tuntuu kiinnostavan. Tehdään Suomesta sähköisen maailman parasta pikseli kerrallaan.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.