Kuinka elossa olet tänään?

06.04.2014 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kuinka elossa olet tänään?

Mitä sinulle kuuluu juuri tänään? Tunnetko voivasi hyvin? Oletko tyytyväinen elämääsi? Elätkö nyt juuri kuten haluat?

Väitämme usein itsellemme ja ystävillemme olevamme varmaankin onnellisia. Naamakirjassa esittelemme sen ihanimman puolen elämästämme. Media ympärillämme toistaa toisenlaista tarinaa todellisuudestamme. Pahoinvointi, masennus, ahdistus ja riittämättömyyden tunne jylläävät arjessamme. Ihminen voi ylitsevuotavassa hyvinvoinnissa pahoin.

Self-Help teollisuuden arvo on kuulemma jo ylittänyt Hollywoodin vastaavan. Ihmettelen ihmisiä, jotka kieltävät tai tuomitsevat itsetutkiskelun ja siihen liittyvän arvon, kun tarve asialle näyttää olevan ilmiselvä. Tilastot puhuvat puolestaan. Fiksuimmat ihmiset osaavat pyytää apua ja kehittää itsensä ja muiden avulla. Kaikkitietävät kieltäytyjät kulkevat eniten pimeässä itseään kiroten.

Oletko hyvä ihminen? Millaisen jäsenen puolisosi, perheesi ja työyhteisösi kokee juuri tänään? Annatko, luotko vai pyydätkö itsellesi lisää vastuuta vai mahdollisuuksia?

Ihminen on itsekäs otus. Se haluaa tuntea itsensä hyväksi, turvatuksi ja tarpeelliseksi eikä kaihda vyöryttää pahoinvointiaan toiselle ihmiselle. Toisen onni tuppaa olemaan itseltä pois. Jos yksi kärsii niin olkoon arki kaikille helvetin esikartano.

Mitä työelämääsi kuuluu? Teitkö rakkaudestasi itsellesi ammatin? Teetkö sitä mitä rakastat vai työtä elättääksesi itsesi? Oletko itsesi vai jonkun muuan asialla työelämässäsi? Mikä on osaamisesi markkina-arvo vuosikymmenen tuolla puolen?

Aika harva taitaa pohtia työelämänsä tulevaisuutta. Miten ammattikuntasi muuttuu alati murroksellisessa maailmassa? Kehitätkö itseäsi jatkuvasti ammattisi mukana vai ajattelitko oppimisajan osaltasi päättyneen jo aiemmin? Olisiko sinulla rohkeutta tehdä Kataiset ja luopua vallankahvasta ja vastuusta kesken pätkätyön ja vaatia elämältäsi enemmän jotain muuta?

Harva meistä osaa piirtää työelämänsä elinkaaren, aniharvat pohtivat mihin aidosti ovat matkalla tai edes muistavat ymmärtää, että tulevaisuus taitaa olla pääosin omissa käsissä. Vähintäänkin sitä saa mitä tilaa ja joskus sitäkin parempaa. Emme voi vaikuttaa eiliseen emmekä huomiseen, tehdään siis kaikki mitä tänään tehtävissä on. Carpe Diem.

Paljonko olet valmis satsaamaan huomiseen? Tuleeko se tämän päivän eväillä ja eleillä? Mitä huominen tuo tullessaan? Rakennatko viisaasti itseäsi kehittäen, markkinoiden ja osaamistasi parantaen vai laiskasti varjossa nautiskellen, kaikenmaailman karikoita vältellen?

Mikä olisi parasta mitä elämässäsi voisi tapahtua? Mikset aloittaisi vision tavoittelemista heti tänään? Mikset kertoisi siitä kaverille tai julkisesti meille kaikille. Ajatelkaa jos kaikkien T-paidassa lukisi heidän huomisen lupauksensa. Olisipa hienoa kulkea ympäri kaupunkia katsomassa mitä kaikkea olemmekaan yhdessä saavuttamassa.

Aina välillä joku erehtyy huutamaan, että pitää tehdä eikä suunnitella. Siis juosta eikä ajatella. Suurin syy ihmisen menestymiseen ylivoimaisesti tällä planeetalla on kyky suunnitella ja ajatella itsensä, kanssaihmistensä ja välillä koko maapallon puolesta. Kuka kehtaa toimia ilman suunniteltua ajatusta?

Rohkeutta päivään. Piirrä tai kirjaa omat ajatuksesi tästä ja tulevasta. Ole uskollinen itsellesi ja tulevaisuudellesi. Muista kertoa ja jakaa ajatuksesi. Hyvä ajatus on jo tekemistä vaille valmis.

Hyvä tulee hyvän luo. Maailma, ihmisyys ja ihmiskunta perustuvat kaikki evoluutioon, jatkuvaan kehittämiseen ja kehittymiseen. Ole sinäkin luonnon paras valinta asiallesi ja itsellesi heti tänään.

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jari Sutinen
2014-04-07 05:14:06

No kuule, kiitos kysymästä. Ihan hyvää kuuluu. Haastetta ja ratkaistavia asioita on sopivassa suhteessa. Suurta muutosta ja vallankumousta väsätään pikku hiljaa. Tänään agendalla on, miten mukautuvilla pisteillä tehdään massoja ja saadaanko nuo massakappaleet yhdistettyä yhdeksi isoksi massaksi.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Perttu Seppälä (@PerttuSeppala)
2014-04-07 18:00:27

Hyvä kirjoitus Ville!
Näitä elämän peruskysymyksiä tulisi kysyä itseltään riittävän usein. Työ, perhe, merkityksellinen vapaa-aika, niistä hyvä elämä on tehty. Jos joku niistä tökkii, vaikuttaa se koko pakkaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä ryhtyä yrittäjäksi, paras päätös ainakin itselläni. Houkuttelin veljenikin mukaan yrittäjyyden vapaaseen pudotukseen, tässä meidän pohdintoja aiheesta http://myyntipumppu.wordpress.com/2013/09/24/miten-kaikki-alkoi-miksi-myyntipumppu/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kirsi Kommonen
2014-04-08 12:07:43

Parasta Villeä pitkään aikaan! Kiitos.
Voi olla, että itse asiassa yllättävän moni pohtii näitä asioita juuri näinä aikoina. Moni ihan omasta aloitteestaan, ja moni yllättävän työelämänmuutoksen tai muun kuvion johdosta. Usea eläin nimeltä yrittäjä henkensä pitimeksi.
Tuo t-paita-ajatus on huippu! Omassani olisi juuri nyt turhankin monta juttua, mutta päällimmäisenä BRAZIL, connecting with Finnish business.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tarja
2014-04-09 19:38:21

Hyviä kysymyksiä. Asteikolla 4-10 kasin arvoisesti. Moniinkaan kysymyksiin en osaa vastata heti. Lupaan miettiä ihan oikeasti. Kiitos että sait minut pysähtymään.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.