Viikko 13 ilman verkkoa

03.03.2014 | strategia | Ville Tolvanen

Viikko 13 ilman verkkoa

Luin taannoin artikkelin toimittajasta, joka oli kuukauden ilman internetiä. Ei mitään mullistavia uutisia. Ei elämää suurempia tapahtumia. Pärjäämme mainiosti ilman verkkoakin. Mutta mitä jäisimme kaipaamaan? Mitä laittaisimme verkkoon sitten jos saisimme lahjamme takaisin?

Päätin olla viikon ilman verkkoa. Ajatuksena on tutkia mitä ajatuksia verkotta eläminen synnyttää ihmiselle, joka elää verkossa. Hurahdin lopullisesti verkkoon noin syyskuussa 2011, jolloin siirsin liiketoimintani ohjaamisen pilveen, ensimmäisiä raportteja ”seikkailuja digiversumissa.” Sen jälkeen olen intohimoisesti ja intensiivisesti tutkinut verkon toimintaa, mahdollisuuksia ja totuuksia.

Miksi haluan olla ilman verkkoa? Mieleeni tuli nopeasti muutamia hyviä syitä olla ilman yhteisöä.

1) Ilman kulutettua aikaa verkossa voisi pohtia mitä sieltä puuttuu, mitä sinne voisi lisätä ja miten sitä voisi hyödyntää paremmin kun ”sähköt” palaavat.

2) Ilman verkkoa on kiva nähdä mitä puuttuu tai mitä jää kaipamaan.

3) Viikko verkotta auttaa ehkä hahmottamaan missä oma mediankulutus menee, palaavatko analogiset vielä ja miltä niiden varassa eläminen tuntuu.

4) Haluan ymmärtää verkkoa pelkääviä tai sitä vastustavia paremmin. Mitä he näkevät tai mistä he jäävät paitsi. Johtolankoja

5) Mitä tapahtuu seuraavaksi. Käytämme viestimiä, medioita, somea ja verkkokauppoja aika sujuvasti. Mitä seuraavaksi? Auttaisiko tauko tunnistamaan myös tulevaisuuden trendejä?

Ryhdyin ihmettelemään ideaa verkon kehittämisestä paastoamisen avulla. Onkohan se ihan hullu idea? Mitä jos kaikki nettinatiivit olisivat vuodessa viikon ilman internetiä. Mitä silloin tapahtuisi? Globaali verkon huoltoviikko? Ehdotan viikkoa 13 vuoden verkottomaksi viikoksi. Haaveilen lisää. Kaiken varalta varasin osoitteen www.weekwithoutweb.com Pitäisikö siitä tehdä Movemberin-kaltainen kansanliike? Tapaa tuttusi naamatusten. Aitojen kohtaamisten viikko.

ps. Raportoin ideoistani heti viikon kuluttua. Siihen asti saatte lukea aiemmin ladattuja juttuja.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2014-03-04 08:19:25

Suurin osa ajanlaskustamme ollaan oltu ilman verkkoa, joten me pärjätään varsin hyvin ilman.

Ihmistä ei liene luotu verkkoa varten, vaan verkko ihmisen elämää helpottamaan.

Viikko ilman verkkoa ja kännykkää on kannatettava ajatus, jengillä olisi kerrankin aikaa keskittyä olennaiseen ilman häiritseviä tekijöitä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jari Sutinen
2014-03-04 08:42:41

Että ihan koko viikko ilman nettiä.... Eihän siinä nyt ole mitään ihmeellistä. Ellei sitten ole riippuvainen siitä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Vema Ahonen
2014-03-04 11:01:41

Mahtava idea, ko. viikon aikana voisi todella panostaa live-tapaamisiin, tämän jälkeen on todella helppoa todeta mitä verkosta puuttuu. Ei liene edes tarpeellista mainita..

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Ansaharju
2014-03-05 09:05:03

Innostava ajatus. Minua kiinnostaa pohtia viikon aikana, mitä kaikkea oheispuuhaan verkossa, kun pitäisi tarttua toimeen. En tarkoita sitä, kun retkahdan pelaamaan tai muuten surffailemaan työaikana, vaan asioita, joiden jopa uskottelen olevan tärkeitä töitä.

Toinen kiinnostava asia minulle puhelinrajoitteiselle on jättääkin lähettämättä se sähköposti ja tarttua luuriin. Kuvittelemme usein, että sähköposti on tehokas, vaikka soittamalla saisimme kaverista enemmän irti. Puhelimenkin rajoituksista huolimatta siinä saa usein esille aitoja tunteita ja taustavaikuttimia, esim. siitä, miksi asiakas ei ole innoissaan tarjoamastani palvelusta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.