Sosiaalinen media tuli jäädäkseen

21.02.2014 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Sosiaalinen media tuli jäädäkseen

Suomessa puhutaan vielä mennäänkö, eikö mennä, hyödynnetäänkö tai onko hyötyä sosiaalisesta mediasta. Lopettakaa keskustelu. Se on aivan turhaa. Sosiaalinen media on tullut jäädäkseen. Nyt pitää selvittää, miten sitä voi parhaiten hyödyntää. Miten sosiaalisesta mediasta saa tuloksia liiketoiminnassa?

Internetistä leipänsä ansaitsevat ihmiset pohtivat syystäkin verkon uusia ilmiöitä ja merkityksiä. Tarvitsemme käsitteitä uusien asioiden ja ilmiöiden käsittelemiseen. Siksi verkkokansasta sikiää jatkuvasti uusia usein käsittämättömiä käsitteitä. Tulevaisuus tulee oudossa muodossa ja tekee siten hallaa itselleenkin. Parempi käyttää sanoja, jotka ovat tuttuja jo vuosisatojen takaisilta leirinuotioilta.

Viljelen itsekin itsekeksittyjä tai lainattuja käsitteitä. Yritysmuotoilu, kollektiivinen oppiminen, jolla tarkoitan enemmän kuin yhdessä oppimista, koko yhteisön kehittymistä jne. käsitteitä, jotka vaativat paljon selittämistä. Olen kyvytön puhumaan asioista arjen termeillä. Katsotaan kehittyykö kieli ja kielenkäyttö. Takaisin asiaan!

Sosiaalinen media yhdistää ihmisiä verkossa. Samalla tavalla kuin tekstiviestit, sähköpostit ja monet muut kanavat. Sosiaalinen media on tapa verkottaa tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä. Ihmiset rakastavat omia sisältöjään. Siksi tekstiviestit, sähköpostit jne. levisivät kulovalkean tavoin. Tämän päivän tekstiviesti taitaa olla Whatsapp ja kilpailijat.  Omien ja tuttujen juttujen kokeminen on parasta.

Suomessa pohditaan vielä yksittäisiä pilvipalveluita. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, What’sup, vai kaikki niistä? Lopeta vouhotus yksittäisestä palvelusta. Kokonaisnäkyvyys ja tehokkuus ratkaisevat.

Tervetuloa sosiaaliseen mediaan. Pärjätäksesi sinun on 1) löydettävä yleisösi, 2) tunnistettava sisällöt, joista yleisösi on kiinnostunut 3) ylläpitää, hoitaa ja uudista yleisöäsi kuin puutarhasta parhainta.

Menetän jatkuvasti seuraajia sekä blogissa että twitterissä. Facebooksissa päivityksiä ei tilaa juuri kukaan. Silti seuraajia tulee koko ajan enemän kuin lähtijöitä. Jyvät erottuvat akanoista. Uusia ihmisiä tulee kyllästyvien tilalle. Yhteisö ja yleisö uudistuu. Kiitos pitkämielisyydestäsi. Pohdi nyt miten hyödynnät tehokasta, nopeaa, kiinnostavaa ja kustannustehokasta tapaa löytää kohderyhmäsi. Ota kaikki irti tulevaisuudesta jo tänään. Sosiaalinen media is here to stay.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.