Saku Tuomisen hyvä elämä

08.02.2014 | Kasvu | Ville Tolvanen

Saku Tuomisen hyvä elämä

Saku kirjoittaa jokaisen maailman olevan erilainen. Hän on rohkea. Hän altistaa itsensä, näkemyksensä ja maailmansa muiden arvioitavaksi. Saku tekee hyvää työtä. Kirja kannattaa ehdottomasti lukea. Kirjasta tulee hyvä mieli.

Kirjan pamflettimainen ulkoasu johtaa harhaan. Moni ehtii mielessään tuomita teoksen lipareeksi. Minäkin pohdin kirjan sanomaa sitä aloitellessani. Olin väärässä. Konsepti on kuin Aallon arkkitehtuuri tai Harri Koskisen suunnittelema käyttötavara. Kaikessa tekemisessä on vältetty turhan lisäämistä. Lopulliseen versioon on mahtunut vain kaikkein olennaisin. Hieno valinta digiaikana. Karsimalla kappaleita jopa yksittäisiksi lauseiksi ja ajatuksiksi tekstistä on syntynyt ytimekästä ja toimivaa. Matkan varrella teksti taipui ainakin omassa mielessäni Sakun puheeksi. Sitä oli kiva kuunnella ja pohtia.

Teoksen suurin onnistuminen syntyy mielessäni sen sanomasta. Saku ei esitä mitään mitä kynällä, ruutupaperilla ja yhdellä leikkaavalla lantulla voisi tehdä. Toki mukana on ajatusmalleja ja hyviä ajatuksia elämänlaadun parantamiseksi. Silti Saku haastaa meitä peilaamaan itseämme omaan elämäämme, pohtimaan ja leikkimään omien ajatustemme kanssa. Saku tunnistaa onnellisuuden syntyvän sopusuhdasta itseemme, odotuksiimme ja ympäristöömme. Saku kannustaa meitä kaikkia analysoimaan, pohtimaan ja muuttamaan yhtälöä tarvittaessa paremman tyytyväisyyden saavuttamiseksi.

Kirjan arvo on useiden ideoiden ja tuttujen ajatusten yhdistäminen selkeäksi ja kirkkaaksi kokonaisuudeksi, työkaluksi ja ajattelumalliksi. Rohkene testaamaan Sakun ajatuksia käytännössä. Huomaa kuinka tulet vähän itsekkäästäkin pohdinnasta paremmalle mielelle. Aivosi tykkäävät kun hoivaat itseäsi ja elämääsi.

Saku on ajassa kiinni. Moni voi omassa elämässään pahoin. Mieleeni tuli Asimovin ennustus hyvinvoinnissa pahoinvoivasta ihmisestä. Turvallisuutta ja tekemättömyyttä maksimoidessaan ihminen voi pahoin.  Kirjan mukaan Self-help teollisuuden arvo ylittää jo Hollywoodin tarinoilla tuottaman arvon. Ärsykkeiden määrä mielessä ei riitä täyttämään ihmisen perustarpeita eikä Maslowin tarvehierarkia täyty. Etsimme syyllisiä oman ajatusmaailmamme ulkopuolelta. Juuri tämän epäsuhdan poistamiseen Tuominen tarttuu mielestäni tehokkaasti.

Huomaan suhtautuvani Sakuun kuin olemattomaan isoveljeen. Ihailen, seuraan ja pohdin Sakun ajatuksia, kehittämistä ja yrityksiä ulkopuolelta. Huomaan usein ärsyyntyväni irrallisilta näyttävien ajatusten esittämisestä. Silti yritän pohtia ja malttaa ajatella ideoita avoimesti. Kiistatta Sakun ajatukset ovat hyviä. Ehdottomasti mies ajattelee, synnyttää ja tekee hyvää. Hyvä Saku, Hyvä Elämä!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jarmo Lahti (@jarmolahti)
2014-02-08 12:40:47

Kiitos kirjavinkistä, tulipa saman tien tehdyksi verkko-ostos:-) - http://paasilinna.fi/kirjat/hyva-elama-lyhyt-oppimaara/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2014-02-08 14:05:11

Hyvä Ville, olet saanut käteesi kirjan jota tarvitset.
Ollakseen balanssissa itsensä ja ympäristönsä kanssa, ei tarvitse joka päivä ylittää itseään tai tavoitella kasvulukuja ja elämänmuutosta. Usein asiat ovat ihan hyvin näin, kunhan antaa aikaa itselleen katsoa ympärilleen ja ymmärtää antaa arvon kaikille ihanille asioille joita on jo elämässä; vaikka Aston Martin on kiva auto ja siitä on kiva haaveilla, ei se elämän onnellisuus silti räjähdä vaikka sellaisen avaimet käteensä saakin. Ei se myöskään onnellisuutta vähennä...välttämättä:)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Hyvää elämää ja hyvää päivää
2014-02-08 15:42:59

Erinomaista nuolemista taas kerran. Hyvä!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-02-08 17:14:04

Nimellä on mukava kehua muita nimellään osaavia. Samalla vastustetaan elämäänsä vihaavia nimimerkkejä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ilkka O. Lavas
2014-02-08 19:31:09

Luin saman taannoin. Hyvä kirja. Tässä mun nostot:

1. Jokainen pieni päätös, minkä teet on valinta kohti hyvää elämää tai huonoa elämää.

2. Osoita kiitollisuutta.

3. Nauti arkisista asioista.

4. Näe maailma täynnä mahdollisuuksia

5. Unelmoi

Lue lisää: http://www.city.fi/blogit/lavas/kirja-arvostelu+saku+tuominen+hyva+elama+lyhyt+oppimaara+hyvan+elaman+top+5+vinkkia/124634

Ilkka

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ilkka Lipitys
2014-02-09 08:44:28

Nimimerkit ovat osa digitalisaatiota. Ilman nimimerkkejä ei ole digitalisaatiota. Ilman nimimerkkejä ei ole vapaata sanaa. Ilman nimimerkkejä ei ole oikeutta. Ilman nimimerkkejä ei ole elämää. Nimimerkin Forever - Forver Nimimerkit!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.