Tilinpäätös

19.12.2013 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

Tilinpäätös

Jokaisen yrityksen, yrittäjän ja yrittävän olisi syytä tehdä kauden päätteeksi kattava tilinpäätös menneestä vuodesta. Aivan jotain muutakin kuin pelkät numerot. Nehän ovat vain sivutuotteitta onnistuneesta tai epäonnistuneesta vuodesta. Voiko menestyksestä raportoida? Jos et kestä tyytyväisyyden jakamista tai onnistumisesta nauttimista lopeta artikkelin lukeminen heti. Ajattelin revitellä ihan sydämeni pohjasta.

Sosiaalisesti vuosi oli antoisa. Tapasin paljon uusia ihmisiä, joista monesta kasvoi myös asiakkaitani. Keskustelin, kommentoin ja argumentoin useamman ihmisen kanssa kuin koskaan aiemmin. Tapasin aivan uusia tapauksia, moni jäi tapaamattakin. Nimet ovat mielessä, tahto tavata kova. Nähdään ensi vuonna! Sosiaalisesti myös Digitalistin lanseeraus oli onnistunut. Olemme hyvällä polulla, kaikkia odotuksiani edellä.

Henkisesti olen mennyt paljon eteenpäin. Lukenut, oppinut ja ymmärtänyt itseäni paremmin kuin koskaan aiemmin. Henkistä pääomaa on myös luopuminen, turhasta irtautuminen ja oleelliseen keskittyminen. Tuntuu että olen kirjoitusteni, lukuisten puheenvuorojen, kehittämisen ja asiakastyön kautta mennyt eteenpäin. Toimintaani on tullut jonkinlaista rentoutta osaksi kovaa yrittämistä.  Ehkäpä hyvä tunne ja palaute asiakkailta saa nauttimaan työstäkin entistä enemmän.

Taloudellisesti vuosi oli enemmän kuin tyydyttävä. Kova työ tuotti tuloksia ja parhaimmillaan kysyntä on ylittänyt tarjonnan. Paljon uusia ajatuksia ja hankkeita tulevalle vuodelle. Ideoita ja ajatuksia parempaan liiketoimintaan pulppuaa.

Miten kehittää toimintaa eteenpäin? Mielessä liikkuu jatkuvasti oman äänen, tekemisen, osaamisen ja vaikuttamisen syventäminen. Oman äänen, paikan, tehtävän ja tekemisen kirkastaminen entistäkin paremmaksi. Siinäpä tekemistä tulevalle vuodelle. Kaikille tämän vuoden tekemistä vastustaneille, tukeneille, maksaneille ja auttaneille. Tunnen saaneeni niin paljon, että jotain on varmasti tullut annettuakin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Raido H.
2013-12-20 09:43:27

Ihan kokeilumielessä luin loppuun. Eikä sattunut yhtään. Kaipa sellaisia voisi lukea sitten useamminkin, näin jatkuvien itkuvirsien väliin jäniskevennyksenä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-12-20 15:29:42

Itketään aina kun voidaan ja siltä tuntuu! tekee sitten välillä myös mieli nauraakin ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.