Vaconin uusi visio inspiroi yrittämään enemmän

04.12.2013 | strategia | Ville Tolvanen

Vaconin uusi visio inspiroi yrittämään enemmän

Suomessa kaivataan ehkä enemmän uusia ajatuksia, näkemystä ja ideoita tulevasta kuin koskaan ennen. Kouristelemme rakennemuutoksessa, taantuman jälkihöyryissä ja pitkän, jos 2008 alkaneen taantumuksen kourissa. Moni näkee kehittämisen lobotomian juurtuneen jo aiemmin.

Kirjoitin syksyllä hyvän vision inspiroivan henkilöstöä, asiakkaita, kumppaneita ja muita sidosryhmiä ponnistelemaan paremman yrityksen ja yrittämisen puolesta. Vihdoin Suomessakin on herätty ymmärtämään, että johtamisen viestit, retoriikka ja tarinat ovat keskeisimpiä osia yrityksen kehittämistä ja tulevia onnistumisia. Aiemmin yritysjohtajat kyllä kirjasivat strategiansa hallituksen siunauksella, mutta kommunikoivat sitten talouslukuja menneeltä aikajaksolta. Kukahan sellaisesta innostuu yrittämään? Eivät ainakaan sijoittajat, analyytikot, toimittajat, asiakkaa tai henkilöstö.

Vaconin uusi visio kuuluu ”The Drives Family”, lisätietoja strategiasta, suunnasta ja visiosta löytyy tästä. Videolla yrityksen toimitusjohtaja kertoo kuinka tavoitteena on yhdistää sekä yrityksen sisäiset, että sidosryhmissä piilevät voimavarat yhteisen vision rakentamiseksi. Pidän ajattelua aika innostavana. Samalla hyvä viesti rikkoo perinteistä, 1900-luvun johtamisen mallia, jossa tavoitteena on olla suurin, kaunein ja suosituin, alan johtava ratkaisutoimittaja siis.

Hyvä johtamisjärjestelmä tarjoaa motivoivaa ja markkinoitavaa materiaalia koko yritykselle. Erillisten brändi- ja markkinointistrategioiden aika alkaa olla ohi ja yritysten strategioiden viestinnälle kasvaa vaatimus niin haastaa, motivoida kuin yhdistää yrityksen voimavaroja. Tässä Vaconin kulkee ainakin Koneen, Outotecin ja muutamaan muun kanssa etujoukoissa. Onnittelut hyvästä avauksesta! Kiinnostavaa nähdä onnistuuko yritys kääntämään visionsa koko yritystä kantavaksi voimavaraksi.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2013-12-04 07:38:37

Mainio esimerkki siitä, että isokin ja kansainvälinen yritys voi toimia perheyrittäjämäisesti.

Lisää tällaista!!!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.