CHEEK Official

23.11.2013 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

CHEEK Official

On todella hienoa seurata miehen nimeltä Jare Tiihonen otteita. Kuulun ryhmään fanit, jotka eivät ymmärtäneet miehestä tai brändistä mitään ennen Vain Elämää -onnistumista. Kahden kauden jälkeen mies on taatusti onnistunut eniten luomaan nostetta hienolla esiintymisellään realityssä.

Juuri nyt #Cheek on menestysvuorensa huipulla. Ura ja hieno tekeminen jatkuvat taatusti, mutta suosiossa, arvostuksessa, näkyvyydessä ja mediasekunneissa ei enää isommaksi Suomessa pääse. Näkyvyttä on todennäköisesti jopa liikaa. Liiallinen vauhti kuluttaa miestä ja brändiä ja pakottaa elokuun jälkeen pitämään ainakin vuoden tauon. Jenni Vartiainen taisi Seilin jälkeen hissutella lähes kolme vuotta.

Isoista kulisseista huolimatta jopa Cheekin operaatiota tehdään kohtuullisen pienillä resursseilla. Suuri yleisö ihmettelisi suuresti organisaation olemattomuutta suhteessa sen kykyyn luoda ja kommunikoida brändiä, viestiä ja villitä verkossa, mediassa kuin tapahtumissakin. Cheek on yksinkertaisesti vähän joka paikassa.

Ymmärrän miehen keskittymisen musiikkiin, mutta juuri nyt brändin ympärille tulisi miettiä avauksia, jotka syventävät miehen brändiä, luovat vaurautta ja varautuvat eläkeiän mahdollisuuksiin. Juuri nyt hyvän brändin pitäisi luoda pysyvää arvoa, kassavirran kerryttää tasetta ja brändin vakiinnuttaa paikkansa vähän muussakin kuin musiikissa. Älkää ymmärtäkö väärin, varmasti Jare rahansa saa ja hyvin tekeekin, mutta tuolla näkyvyydellä lanseeraisi paljon muutakin. Ei taida levy-yhtiö asiaa osata tai olla aiheesta kiinnostunut, valitettavasti levy-yhtiöt ovat vielä tänäänkin nimenomaan musiikin kustantajia.

Mitä CHEEK-brändillä voisi myydä tai markkinoida? Siiderit tai automerkkien mannekiinina olisi vähän liian yksinkertainen vastaus. Mitä isompaa Cheek voisi edustaa tai omistaa? Yhteistyö American Expressin kanssa? Oma yökerho? Ravintolaketjun osakkuus tai yhteistyö hotelliketjun kanssa. ”Cheekille oma ravintola ja yökerho” tai ”Cheek peliyhtiön osakkaaksi.” Tälläisiä otsikoita haluaisimme nähdä tulevan vuoden aikana. Nyt kannattaa takoa myös vähän pidemmälle taseeseen kun rauta on kuumaa.

Sain kunnian tavata viikolla myös miehen nimeltään Jethro Rostedt. Koko kansan Jethro on aidosti hauska mies. Mukava ja osaava ammattilainen. Selvästi suomalainen kokovarataloyrittäjä ja asiansa osaava ihmisjättiläinen. Kymmenen minuuttia miehen puhetta kuultuaan ymmärtää myös laajan kansansuosion. Mies pärjää myynninvalmentajana, puhujana, koomikkona ja varmasti myös kiinteistövälittäjänäkin.

Kyllähän minäkin Jethron muistan vaikken tansseista niin välitäkään. Se mitä en tiennyt ollenkaan miehen merkitys suomalaisena yrittäjänä ja kiinteistövälityksen ammattilaisena. Miehen johtama aninkainen.fi on kuulemma Suomen suurimpia yksityisiä välitysketjuja. Jethron brändillä myy ja myisi vaikka kuinka paljon erilaista tapahtumaa ja viihdettä. Kiinteistövälityksen suuruutta ja merkitystä en mieheen osannut yhdistää. Brändi ei jalkaudu isommaksi tekemiseksi vaikkapa Kyösti Kakkosen tapaan.

Ymmärryksen avauduttua miehen kyvyistä sekä livenä että verkosta iskeytyi mieleeni lähes vitutusta lähentelevä ajatus. Nyt ei kyllä kapitalisoidu osaaminen ja tekeminen yritysarvoksi. Vähän samaa kuin ongelmaa mistä kirjoitin Mika Anttosen aurassa. Paljon tehdään oikein ja mies vaikuttaa olevan vedossa, mutta jotenkin ei palaset yhdisty. Jokin oivallus on paletissa vielä tekemättä.

Arvostan ja ihailen ihmisiä, jotka heittävät oman persoonansa kehiin, yrittävät ja rakentavat niin itsensä kuin yritystensä kautta parempaa Suomea. Kaupallisessa osaamisessa meillä on vielä hitosti tekemistä. Ihmisbrändit ovat tulevaisuuden suurimpia vaikuttajia. Siksi tarvitaan osaamista ja ymmärrystä niiden kehittämisestä ja jalostamisesta sähköisessä ympäristössä. Itsensä uhraavien olisi saatava enemmän vastinetta osaamiselleen. Muutaman vuoden verokalenterimenestyksen rinnalle soisi arvoa, jota joku muukin haluaisin vaikkapa pörssin kautta joskus omistaa.

ps. Sattumalta Hesari käsittelee vähän samaa asiaa juuri tänään http://www.hs.fi/ihmiset/a1385012080226?jako=33cd1bf8abf4252bc15b9a69d821ef7a&ref=tw-share

Ps. Ammattilaisille tuore HBR artikkeli ”markkinointi strategiana” jossa todetaan arvon todellakin olevan brändeissä eikä tuotantotekijöissä. http://hbr.org/2013/12/when-marketing-is-strategy/ar/1

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2013-11-23 08:25:50

Eikös ameriikan maalla ollut joku muusikko, joka listasi itsensä pörssiin, siinä voisi olla ideaa ja siitä saisi pelimerkkejä laajentaa brändinsä bisnettiä. Laulaahan se yksi veijari: tulkaa ostamaan, mä myynnissä oon.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nea Barman
2013-11-23 11:46:15

Tolvanen. Hyvä kirjoitus. Lisäksi itseäni häiritsee juuri tuon henkilöbrändin pinnallisuus syvällisempiä arvoja kohtaan. Kestävä kehitys eli hyväntekeväisyys jne. Maailmanluokan starat hoitaa myös tuon puolen erinomaisesti - olemalla mukana jos jonkinlaisessa hyväntekeväisyydessä - vaikka juuri sen brändinsä kautta ja tuomalla tärkeitä asioita ihmisten tietoisuuteen. Ei varmaan yhtään tekisi pahaa kiertää Lasten Sairaaloissa jouluna tai jotain muuta tehdä Suomalaisten nuorten ja lasten hyväksi - niiden tulevien fanien hyväksi? Mutta hyvä kirjoitus Ville.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mefo-bill
2013-11-25 10:48:40

Kannattaisi Cheekin perehtyä talousasioihin ja rahan valheeseen. FB:ssä on ihan "Paljastetaan rahan valhe" niminen ryhmäkin. Tulisi Talousdemokratian mannekiiniksi kuten Markku Uusipaavalniemi, nyt kun koko maailma hukkuu laittomiin velkoihin ja kansojen resursseja otetaan haltuun. Mutta ei taida kapasiteetti riittää niin pitkälle. Koko ilmiö on Talmudistisen markkinointikoneiston kanssa huoraamista ja jos Oikeaa Asiaa alkaisi puhumaan niin loppuisi ura siihen.

http://www.talousdemokratia.fi/

http://www.youtube.com/watch?v=hzbGUxz2reo

http://totuusbloki.wordpress.com/2013/08/21/pankkijarjestelmasta/

http://totuusbloki.wordpress.com/2013/09/22/lucifer-ja-illuminismi-lansimaisessa-kulttuurissa/

http://vigilantcitizen.com/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.