Täydellinen yritys

19.11.2013 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Täydellinen yritys

On mahdotonta luoda täydellinen yritys. Se on ”mission impossible.” Samalla parastakin yritystä voi kehittää joka päivä kohti täydellisyyttä. Parhaimman mahdollisen yritystoiminnan rakentaminen on kiinnostava ja kiehtova mahdottomuus. Jatkuvasti muuttuva tehtävä jokaiselle sukupolvelle ja sitä seuraaville.

Intohimoinen yrittäminen, suunnittelu, organisointi, johtaminen ja mittaaminen kiinnostavat. Voiko yrityksiin ylipäätään suhtautua intohimoisesti? Voi kun näkee rakenteiden ja raportoinnin takana majailevan yrittäjyyden, intohimon, haasteet, vaikeudet, suunnitelmat ja onnistumiset. Täydellinen yritys on yksi evoluution välittäjäaineista. Matkalippu parempaan hyvinvointiin ja entistäkin toimivampaan maailmaan.

Suomalaisten yritysten toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti. Yritysten omistaminen, johtaminen ja kehittäminen laahaa perässä. Tarvitsemme tuoreempaa tietoa yritysoppien uudistamisesta, yrityskulttuureista ja menestyksen johtamisesta. Yhden näkemyksen kehittämiseen tuo uusi kirjoitussarjani täydellinen yritys. Hyvällä tuurilla siitä kasvaa jotain muutakin. Työkaluja, kirja ja ehkä jopa koulutuksiakin. Matka täydelliseen yrittämiseen ja yritykseen on alussa. Pysy kanavalla. Etsitään yhdessä totuuksia entistäkin parempien yritysten rakentamiseen.

Kirjoitan 12 näkemystä täydellisen yrityksen rakentamisesta. Ajattelu rakentuu vuosikymmenen kokemuksen, 1080-työkalujen ja vahvan intuition päälle. Tavoitteena on synnyttää konstruktiivista materiaalia, jonka avulla halukkaat voivat peilata omaa suhdettaan omistamiinsa tai johtamiinsa yrityksiin. Kunnianhimoisena tavoitteena on päivittää suomalaisten ajattelua yritystoiminnan johtamisesta. Välitavoitteena lausua julki oman sukupolveni näkemys täydellisen yrityksen rakentamisesta. Matka alkaa tässä osoitteessa. Katsotaan mihin matka vie. Tavoitteena on täydellisen yrityksen anatomia.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2013-11-19 07:25:10

Ei hassumpi ajatus. Opukset katsovatkin yleensä peruutuspeiliin, kun olisi syytä katsoa navigaattoria ja edessä olevaa matkaa

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-11-19 07:34:19

Tämä johtunee siitä, että tapanamme on julkaista ja painaa historiaan perustuvaa, "objektiivista" ja todistettua tietoa. Emme uskalla arvailla julkisesti tulevaa, vaikka ainostaan sillä on väliä? V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2013-11-19 07:49:54

Siksihän useimmat ei elämää suurempia saakaan aikaiseksi. Kaikki opukset osataan ulkoa, mutta oma ajattelu ja näkemykset kateissa

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-11-19 08:11:50

Aito kehittäminen vaatii tiettyä ulkopuolisuutta yrityksestä. Ulkopuolinen näkee asiat eri tavalla. Itseään on lähes mahdoton "tuottaa" Siksi yhtyeilllä on tuottajat, kirjailijoilla toimittajat ja urheilijoilla valmentajat. Ihminen on itselleen sokea.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Elina Arasola
2013-11-19 09:26:58

Konstruktiivinen materiaali. Kuulosta mainiolta! Vastaava (konstruktivistinen) oppimiskäsitys on jämähtänyt kovin yksipuolisesti vain koulutuskentän ilmiöksi: sillä olisi viljalti annettavaa bisnesmaailmassa, johtamisessa, muutostilanteiden suunnittelussa ja kehittämistyössä. Koska olen oppimisen ja aikuispedagogian vankkumaton lipunkantaja, odotan suurella mielenkiinnolla miten asiaa kuljetat näkemyssarjassasi. Jonka teema "täydellinen yritys" on vähintäänkin kiehtova. Josta mieleeni nousee kutkuttavat teemat "täydellinen asiakaslähtöisyys" ja "täydellinen HR" … to be continued...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-11-19 17:36:30

Elina, Kiitos viestistä. Tämä innostaa ja kannustaa kovasti. ihmiset vaativat "oikeita" vastauksia vaikka sitten tulkitsevatkin sen omakseen. Siksi yritän mielummin esittää painavia ajatuksia eri aiheista, antaa sitten itse ihmisten päättää mitä ajattelevat. Täydellinen yritys on opas menestyvän yrityksen anatomiaan. Hajatuksia hyvästä yrittämisestä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Antti Sipilä (@AnttiSipila)
2013-11-19 20:42:03

Täydellisyys menee hetkessä ohi. Ne on hienoja hetkiä. Mikään ei tule valmiiksi. Se on ajatus joka vapauttaa aika paljon energiaa. Täydellisyyden etsiminen on mielenkiintoinen missio. Veikkaukseni on, että se menee arvo- ja kulttuuripuolelle sitten väkisinkin. Vaskoolin pohjalle jää lopulta yksi sana: Rakkaus.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-11-19 21:08:47

Kiitos. olisko se sitten tuossa ;) hyvin pistetty. kiitos siitä. oikein hymyilytti. Sehän on hyvä alku täydelliselle?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Antti Sipilä (@AnttiSipila)
2013-11-19 21:46:12

Eipä mitään. On helppoa huudella täältä laidalta. Tämä(kin) sun missiosi kiinnostaa, ja se minkälaisiin liemiin siinä välissä vielä joudut/ pääset :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.