Digitalistin aika

01.10.2013 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

Digitalistin aika

Yksittäisen ihmisen ininä on laulun sanoin mutinaa tuulessa. Kahden ihmisen vuorovaikutuksesta syntyy rakkautta ja parempia ihmisiä. Joukko asiantuntijoita voi saada aikaiseksi mitä tahansa. Tarvitsemme rakenteita, jotka yhdistävät ihmisiä yksittäisten yritysten sijaan.

Ihmisillä on tarve lokeroida asioita. Mikä tämä on? Mihin se kuuluu? Onko siitä minulle hyötyä? Relevantteja kysymyksiä. Vaikeampia kysymyksiä on miksi kannattaa kokeilla, antaisitko pyytämisen sijaan ja mitä uutta voimme rakentaa? Näihin kysymyksiin olen blogissani etsinyt vastauksia. Yksi pieni työnäyte ajatuksistani on Digitalist Network. Mihin menee media, yhteisöt ja sosiaalinen media? Väittämisen sijaan näytetään sitä palvelussa. Olemme nyt auki osoitteessa www.digitalistnetwork.com

Onko se uudenlainen media? On, sisältöä tuottavat lukijat, asiantuntijat ja toimitus. Onko se yhteisö? Toivottavasti on. Onko se yhteinen kauppatori ja speakers corner? On. Onko se liiketoimintaa? Näyttäisi olevan. Onko sen tavoitteena luoda uutta? Kyllä on. Se on internetin mahdollisuuksista ponnistava arvoverkosto. Vaikea sanoa mihin päädytään, mutta ainakin alku on loistava. Höyryveturi kulkee lujempaa lisäämällä pökköä pesään.

Olen aina saanut kicksejä hyvän tiimin kanssa työskentelemisestä. Sellaisen, jonka yhteinen näkemys on yksittäistä ihmistä suurempaa. Digitalistiin lähti heti hyvä ryhmä ihmisiä suunnittelemaan, rakentamaan ja toteuttamaan. Saimme lentävän lähdön. Itse pidän lopputulosta onnistuneena. Käyttöliittymä on hieman levoton, mutta tutoriaalin kautta palvelun olemus alkaa hahmottua. Hetken käytettyään ymmärtää jo mitä tavoittelemme.

Huomasin oman blogaamisen aikana sosiaalisen median synnyttävän tarvetta kohdata ihmisiä arjessa. Puheet fyysisten kohtaamisten katoamisesta ovat höpötystä. Päinvastoin, sosiaalinen media auttaa meitä löytämään uusia kontakteja ja rakentamaan uudenlaisia suhteita. Voisin väittää somen olevan itselleni ja yrittämiselleni korvaamaton. Jos joku olisi sanonut minulle kolme vuotta sitten tapaavani fyysisesti Twitteristä-bongattuja kykyjä olisin väittänyt vastaan. Nyt olen tavannut jo kymmeniä uusia ihmisiä.

Elämme poikkeuksellisen kiinnostavaa aikaa. Enemmän on mahdollista kuin koskaan ennen. Siksi on enemmän kuin jännittävää nähdä mitä saamme vai saammeko mitään aikaiseksi. Löytyykö halua rakentaa Suomeen aidosti kiehtovia ammattilaisten verkostoja. Mikäli se on minusta kiinni, tiedätte kyllä vastauksen. Jatkan kyllä Tolvasen elämänkin kuratointia, mutta nyt pidetään hatusta kiinni ja syöksytään Digitalistin uumeniin. Nyt on nimittäin #Digitalist in aika.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.