Vihan kasvot

13.09.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

Vihan kasvot

Olen saanut osani kiusaamisesta. Tiedän miten kateus sattuu. Intohimoisena ja herkkänä ihmisenä minua on helppo satuttaa. Saatan joskus kokea tulevani kiusatuksi, vaikkei sitä sellaiseksi olisi tarkoitettukaan.

Kiusaaminen verkossa tehdään useimmiten nimimerkkien takaa. Vittuillaan, irvaillaan, haukutaan ja vääristellään. Aiheeksi käy mikä tahansa. Ihmisen työ, osaaminen, ajatukset, arvot, yrittäminen, ulkonäkö, silmälasit, elämäntapa, kaverit jne. Kiusaaminen on turhautuneen ihmisen tuskaa.

Verkossa kiusaaminen, parodiatilit, häirintä ja sekoilu ovat arkea. Ei tarvitse kuin lukea vaikkapa Uuden Suomen poliittisia keskusteluja, niin näkee kuinka paljon meillä on ahdistuneita ihmisiä joukossamme.

Oma avoimuuteni, aktiivisuuteni ja yrittämiseni on päässyt tollevilvasen, realtollen, villedigitalist jne. kiusaamisen kohteeksi. Ensin nauratti, sitten pelotti ja nyt säälittää. Vähän voimaannuttaakin. Kun tolle vikisee niin ville vaikuttaa. Uskomatonta on se, että moni vieläkin ajattelee Villen olevan myös Tolle. En millään pystyisi lähettelemään tuhansia tviittejä tai kirjoituksia nimimerkin takaa. Miksi tekisin asioita, jotka eivät rakenna mitään? Harmillista, että jollakulla on aikaa tuollaiseenkin.

Itse puskista huutavia kiusaajia enemmän sattuu heidän kannattajansa. Olisin äärimmäisen huolissani jos kuulisin jonkun lähipiiristäni olevan kutri.net Katri Mannisen asiakas. Jostain syystä hän esiintyy verkossa ihmisten auttajana, mutta samaan aikaan kikattelee ja jakaa nimimerkkien takaa kirjoitettua vihapostia. Toiminta piirtää mieleeni yrittäjä Mannisesta varsin huolestuttavan kuvan. Miten joku voi luottaa transformaatio-valmentajaan, joka jakaa ja levittää toisten persooniin pureutuvaa kiusaa?

Parodiointi ja kiusaaminen ovat myös huomiota. Jotakin siinä Tolvasessa täytyy olla kun se niin ärsyttää. Onhan siinä julkkismeininkiä kun jaksetaan joka asiaa aggressiivisesti runtata. Se mikä ei tapa vahvistaa.

Olen katsonut tollen touhuja ja pohtinut saataisiinko tästä jonkinlainen ennakkotapaus Suomeen. Aika moni on pyytänyt tekemään poliisille tutkintapyynnön on taustalla aidosti häiriintynyt ihminen. Henkilön nimi on aika hyvin tiedossa. Olen pohtinut, että eikö hän ole ajatellut mahdollisuutta, että selvästi häiriintinyt käytös tulee ilmi ja nimi levitetään pysyvästi verkkoon. Vihapäissäni olen asiaa aina silloin tällöin miettinyt. Mutta miksi minä alentuisin kiusaajaksi? Miksi minä haluaisin pahaa toiselle? Miksi minä tunnistaisin tai jakaisin vihaa verkossa? En keksi yhtään syytä. Siksi toivotankin pelkästään hyvää sinulle ja kaikille vihaajillekin. Toivotaan ettei tarvitsisi aivan kaikkea siirtää seuraaville sukupolville.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jari Kämä Heinonen
2013-09-13 06:43:09

Juuripa näin Ville! Parodialla on osansa, mutta tuntuu menevän välillä vähän liian henkilökohtaisuuksiin tämä "Toll(o)e"!!!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-09-13 06:52:17

Jollain tavalla tässä käy ikävästi niin että juuri Katri Manninen antaa Tollen sekavalle vihalle kasvot. Erikoista. hm.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Katri Manninen
2013-09-13 22:50:53

Huomasin vasta nyt tämän kommentin. Minä en vihaa sinua Ville.

Olen monesta asiasta kanssasi eri mieltä enkä pidä tavasta jolla olet käyttäytynyt joitain ihmisiä kohtaan ennen ja jälkeen Tollen, mutta en vihaa sinua.

Jos en vihaa sinua, miten voin olla vihan kasvot?

Mennään Ville kahville ja puhutaan asiat halki. Oikeasti.

Laita meiliä.

Katri Manninen
kutri@kutri.net

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jari Sutinen
2013-09-13 06:59:28

Vittuilun ensimmäinen peruslause menee jotenkin näin: "Vittuilu on onnistunut vain silloin, kun vittuilun kohde vittuuntuu."

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jari Kämä Heinonen
2013-09-13 07:16:37

Ville ja Jari, I agree, mutta muistakaa, että oikea vittuilu on "taidetta", jonka vain (hyvin) harva, ainakin tässä maassa osaa. Joten "no harm done"!!!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pia Kenttä (@PiaKentta)
2013-09-13 07:12:03

Kateus. Ihana suomalainen perisynti, kansansairaus, mikä lie. :/ Ei anneta sen häiritä. Ei parodiaa kukaan jaksa kovin kauaa seurata, edes omaksi huvikseen, toisin kuin sen aidon Villen touhuja. :) Eihän netissä koskaan voi olla varma kenestäkään tuntemattomasta. Varuillaan saa olla, ja pitääkin. Erityisesti näiden vähän hassujen tapausten kanssa. Mutta toivotaan, että kiusajatkin imisivät jotain vaikutteita siitä miten hommia oikeasti hoidetaan, tehdään ja saadaan aikaan. Josko elämänlaatu siitä parantuisi, heilläkin. Anna mennä vaan! Ilolla edelleen seuraan energiaasi ja tuotoksiasi. Pirun uteliaana jo, mutta mutta, maltan mielen. Mutta kannan korteni kekoon ja tulin tähän sparraamaan sua eteenpäin. Ettet turhaan uuvahda höpöhöpöjutuista.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-09-13 07:14:52

Kiitos Pia! Ei huolta, työ maistuu ja jatkuu. Kirjoittaminen on terapeuttista ja täytyy välillä jakaa ajatuksia ikävämmistäkin asoista - #sharingiscaring terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pia Kenttä (@PiaKentta)
2013-09-13 07:32:29

:) Asenne kohdillaan. Hyvähyvä!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-09-13 07:13:55

Hyvä vittuilu onkin elämän suolaa! Mutta se vaatikin välittämistä ja älyä....

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Harri Huru
2013-09-13 07:23:52

Menin itsekin ensin halpaan eli luulin, että Tolle on Ville, joka vaan tuulettaa raskaan päivän päätteeksi. Yksi konsulttien kuluneimpia sanontoja "juna kulkee ja koirat haukkuu" pätee tässäkin. Ei niistä koirista eroon pääse muttei ne koskaan junaa saa kiinni. Tästäkin on seurannut se hyvä, että nimimerkkien takaa kirjoittavat saavat entistä vähemmän huomiota.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Harri
2013-09-13 07:40:01

On myönnettävä että en ole edes tietoinen moisista käyttäytymismalleista jota olet saanut osaksesi. Oikeastaan olen tavallaan hieman ymmällä, ja kuitenkaan en ole aivan yllättynytkään. Koska olin pois Suomesta niin kauan (20v noin) sain mahdollisuuden itse käydä läpi totaalisen kulttuurimuutoksen, joten en ole siinä mielessä enää "suomalainen" satuin vain syntymään täällä. Jos ajattelen niitä sen aikaisia tunteitani tästä maasta hieman alle parikymmppisenä, oli se kieltämättä tuskallista aikaa. Olin äärimmäisen iloinen kun lentokone nousi ilmaan ja se kaikki jäj taakse. Jotenkin tuosta viestistäsi kaikuu samansuuntaisia tunteita, ja taidan ymmärtää ehkä hieman missä mennään. Olen pahoillani että joudut tällaisen "rumban" kohteeksi, mutta kuten nyt tajuan, se on todellakin vain suomalainen, sisäänpäin lämminnyt kulttuuri joka aiheuttaa kaiken. Se on todellakin siksi, tai ainakin suurimmaksi osaksi siksi että ihmiset eivät vain ymmärrä. Se kulttuurimuoto mikä on edelleenkin vallitseva ja voimakas, ei periaatteessa ymmärrä näitä uusia suuntauksia joita esim. sinä esität. Hulluinta asiassa onkin se että jos kysyt suoraan, niin ihmiset saattavat vaikuttaa olevan tukenasi, mutta mielessään ihmettelevät, mikä olet miehiäsi? Suurin osa ihmisistä on ok, he eivät todellakaan halua pahaa toiselle, varsinkaan jos siihen ei ole mitään todellista syytä, mutta heidän epätietoisuutensa koko asiasta vie heidät ikäänkuin "hulluuden" partaalle ja he saattavat tehdä jotain tyhmää tai kannattaa jotain typerää ideaa, aivan kuin heidän aivonsa olisivat pysähtyneet hetkeksi. Ja jälkeenpäin ajattelevat, että olipa tyhmä asia. Näillä ihmisillä on mahdollisuus muutokseen, he voivat "pelastua", valitettavasti kaikki eivät onnistu siinä. Jäävät jonkun tason kiusaajiksi, häiriköiksi, jotka itse eivät vältämättä ole niitä varsinaisia kiusaajia mutta tukevat niitä jotka ovat. Mutta joukossa on aina niitä jotka eivät vain millään pysty käsittelemään muutosta. Siksi meillä on esim. rikollisia ja sitten niitä vähemmän rikollisia (kiusaajat, ym) jotka itse asiassa ovat aivan yhtä rikollisia kuin todella pahat kolleegansakin. Oma pointtini asiaan on tämä, uskon itseeni, tiedän että olen alallani - jos en paras, niin parhaita, mutta kaikesta huolimatta hyvä, laskit sen miten tahansa. Totta, teen ja olen tehnyt virheitä, siis inhimillisiä virheitä joista joku sairasmielinen voi rakentaa mitä haluaa, mutta olen täysin sitä mieltä että joku ahdasmielinen paikallinen "weirdo" ei todellaakaan tätä uskoa kaada, koska yksinkertaisesti tiedän paremmin. Ja horjumattomuuteni ei johdu ainoastaan siitä että tiedän tasoni, myös siitä että olen nähnyt toisen puolen kolikosta, jota suurin osa suomalaisista ei ole. Neuvoni on tämä Ville, jos se kiusaamisen taso on ns. härnäämistä, älä anna sille asialle edes kellon aikaa, pois vain mielestä ja eteenpäin. On turha laittaa omaa, hyvää energiaa tuollaisten idioottien käyttöön, nimittäin joku jossain, joskus - maksaa heille potut pottuina, sinunkin puolesta. Jos kuitenkin tuo asia siirtyy todelliseksi häirinnäksi - silloin Ville, ei muuta kuin kovat piippuun, käytät kaikki mahdolliset lailliset keinot ja tuot sellaiset henkilöt yleisön eteen, vastaamaan teoistaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2013-09-13 08:25:46

Juuri näin. Oma aika on niin arvokasta että joka sekuntti jonka kuluttaa ääliöiden kanssa on todella kallista aikaa.Ei ole aina kovin helppoa pyyhkiä toisten negatiivisuutta mielestään, mutta kaikki siihen kulutettu aika on hukka-aikaa josta on syytä päästä eroon jos vain mahdollista, eikä ruokkia sitä omalla turhautuneisuudellaan. Tsemppiä ja positiivisia ajatuksia

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Nyyssönen
2013-09-13 08:15:45

Se on jännää, miten osa ihmisistä hakee voimaa, ilmeisesti turhalta tuntuvaan elämäänsä polkemalla muita. Sulla Ville ei ole mitään hätää. Itse tiedät miten hyvä olet työssäsi, asiakkaasi tietävät miten hyvä olet työssäsi ja yhteistyökumppanit tietävät miten hyvä olet työssäsi. Ei siis hätää.

Tässä kateuden ja vihan routimassa massaa pärjää vain omistamalla paksun nahan.

Löytyykö Marshalista vielä lisää tehoja? Lisää ääntä, rokkia ja vaarallisia tilanteita, kiitos!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tero Helenius (@teromhelenius)
2013-09-13 08:33:43

Ville, tärkeää asiaa kirjoitat. Kiusaaminen on äärimmäisen rikkova yhteiskunnallinen ilmiö. Jokainen voimme omalla esimerkillämme (olla kiusaamatta ketään ja puuttumalla kiusaamiseen positiivisella otteella) vaikuttaa kanssaihmistemme hyvin vointiin. Tsemppiä tarvitaan joka suuntaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari Mäkinen
2013-09-13 08:40:09

Ikävää, että joudut kohtaamaan tuota. Harmikseni on pakko todeta, että jatkamalla julkista elämääsi, et täysin noista luteista eroon pääse. Voimia sinulle jaksaa edelleen. Teet hyvää työtä - kiitos siitä.

Kirjoituksestasi voisi poimia useitakin näkökulmia. Mutta tartun yhteen. Itseäni pistää suurella pyörällä miettimään ihmisten vastuu itsestään. Elämmekö sellaisessa yhteiskunnassa, jossa on lähes pakko löytää julkinen sika potkittavaksi? Veikkaan monen muun businessjulkimon saaneen melkoista kuraa päällee, omien mielipiteiden ja toimintamallien ansiosta. Tuskin Sarasvuollakaan aina on helppoa ollut.

Tässä on mielestäni melkoinen oppimisen paikka. Jos me kaikki etsisimme aktiivisesti omaa missiotamme ja ymmärtäisimme kanssaihmisten tekevän samoin, olisimme aika pitkällä. Vielä pidemmälle pääsisimme, jos ymmärtäisimme auttaa toisiamme. Eihän toisen menestyminen ja oman mission etsiminen ja toteuttaminen ei ole itseltä pois.

Eräs Briteissä työskennellyt ystäväni manasi suomalaista ilmapiiriä. Käsitääkseni hän juuri tarkoitti kateuden ilmapiiriä. Hän kertoi, että siellä menestyneet ihmiset olivat aina valmiita auttamaan ja pohtimaan miten kaverillakin voisi mennä paremmin. Näin kait meilläkin pitäisi olla? Kaikkihan me voisimme tukea toisiamme. Olemme samassa veneessä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Matti Seppänen
2013-09-13 09:42:16

Huh huh kun luin tuota Tollea. Olet kyllä Ville urhea kun olet näin pitkään kestänyt tätä. En ikinä ollut kuullutkaan tuosta Katrista, mutta varmaa on että jos tulee muutokselle tarvetta niin Katri ei minua siinä kohtaa konsultoi. Kiitos varoituksesta!

Toivottavasti konsultointisi ei ole tästä kärsinyt pahasti ja voit jatkaa tärkeää työtäsi Suomen pelastamiseksi. Lisäksi olisi hienoa jos saisit tunnustuksen työstäsi esimerkiksi Linnan kutsun muodossa ja täten kiusaavat saisivat pitkän nenän!

Olen ollut pitkään pois Suomesta ja tehnyt kymmenillä miljoonilla liiketoimintaa mutta tälläiseen en ole törmännyt vaikka ystäväni jotka eivät enää asu täällä ovat siitä varoitelleet. Onneksi poliisit ovat hereillä ja ryhtyneet toimiin.

Parhain terveisin,

Matti Seppänen

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kotoaro, Simo
2013-09-13 09:52:41

Hei Ville. Twitterissä kerroin jo, etten ole Tolle Vilvanen. Luulin, että tämä jäi tähän. Nyt ollaan taas tässä tilanteessa. Tämän vuoksi toivon, että otat nimeni pois taggauksestasi. En ymmärrä tätä, jos sinua kiusataan, niin sinä kiusaat takaisin. Toivonkin, että annat poliisin tutkia tämän. Jos nimi ei ole poistunut, teen tutkintapyynnön. Kiusaamista en salli missään olosuhteessa.En edes kiusatulta.

Terv. Simo Kotoaro

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-09-13 10:24:12

Hei,

En ole väittänyt ett olet tolle. Olen vain todennut että @ilkkuvapoliisi, L_inssi & tolle vaikuttavat saman käden tuloksilta. Kuulin myös muista viesteistäsi. Tägäsin nimesi koska halusin sinun näkevän tämän. Annetaan poliisin tutkia, se on mielestäni kannatettava idea.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kotoaro, Simo
2013-09-13 10:44:43

Laitoinkin Foballe meiliä. Toivon, että kiusaaja löytyy, mutta tämän myötä sinusta on tullut minun kiusaaja. :/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Katri Manninen
2013-09-13 10:33:42

Kiitos mielipiteestäsi. Tässä on minun mielipiteeni: http://kutri.net/blog/2013/09/kahvilla-60-miksi-toisten-mielipiteista-ei-tarvitse-pahoittaa-mieltaan/

Ja voin kertoa että Simon tapauksessa haukut aidosti väärää puuta. Asia on tehty sinulle moneen kertaan selväksi niin Simon, Tollen kuin minun toimestani.

Ei, enkä minäkään ole Tolle.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-09-13 10:36:40

Kiitos. Mistä tiedät tollen henkilöllisyyden?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Katri Manninen
2013-09-13 11:59:13

Sanoinko että tiedän Tollen henkilöllisyyden? En, vaan että tiedän että Simo ei ole Tolle. Ja tiedän ettet sinä ole Tolle.

Pyydä vaikka ammattilaiselta tekstianalyysi kummankin blogiteksteistä. Tällaisessa tekstimäärässä omien maneerien piilottaminen on mahdotonta.

Sanoisin että jopa Janne Nyyssösen tekstit ovat maneereiltaan lähempänä sinun tekstejäsi kuin Tollen ja Simon tekstit toisiaan.

T. Katri Manninen
Ammattikirjailija ja käsikirjoittaja vuodesta 1998

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-09-13 12:47:50

Kirjailijat, valmentajat, konsultit ovat muuten kaikki näitä ilmoittautumisammatteja. Ei kerro laadusta mitään, että sanoo yrittäneensä pitkään.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Katri Manninen
2013-09-13 13:02:59

Niin no, lähtökohtaisesti kirjailijaksi tullakseen olisi hyvä kirjoittaa jotain.

Vielä parempi jos saa kirjoituksensa julkaistua. Olen kirjoittanut 30 julkaistua kirjaa, 4 leffateatterissa pyörinyttä leffaa ja yli 100 televisiosta tullutta tv-sarjan osaa.

Näistä on maksettu minulle rahaa, osa on saanut palkintoja ja osa on ollut katsotuimpien ja luetuimpien listalla.

Olen kuulunut nuortenkirjailijaliittoon, kirjailijaliittoon ja näytelmäkirjailijaliittoon.

Mikä on pointtisi?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ohikulkija
2013-09-13 13:34:44

Määrä, tuo mainio laadun korvike.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pekka Sinervo
2013-09-13 11:26:14

Ville, don´t worry. Tuo on puhtaasti kateellisten p..kan jauhantaa, kun raukat eivät itse kykene muuhun.
Jatka samaan tahtiin, kirjoituksesi ovat piristävää luettavaa ja antavat monesti aihetta itsetutkiskeluun omissa puuhasteluissa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-09-13 11:30:10

Kiitos Pekka. Näin olen ajatellut. Yhdessä olemme aina vahvempia. #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Katri Manninen
2013-09-16 09:23:50

Olen miettinyt tätä asiaa koko viikonlopun. Olen pahoillani, mutten näe toimineeni tavalla, joka oikeuttaisi kutsumaan minua "vihan kasvoiksi".

Tässä perusteluni: http://kutri.net/blog/2013/09/mita-saa-sanoa/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tero Lahtinen
2013-09-16 11:44:20

Katri&Ville, eikö teidän olisi parempi keskustella ihan kahden kesken vaikka puhelimessa kuin blogien kautta?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Katri Manninen
2013-09-16 19:05:37

Joo ei mulla ole tarvetta jatkaa tätä tämän pidemmälle. Olen jo ehdottanut että Ville ottaisi yhteyttä ja tavattaisiin ja puhuttaisiin asiat selviksi. Tai sitten pitää yrittää päästä huomenna digitalistien tapaamiseen sinne Pirittaan. Katsotaan. Asioilla on tapana järjestyä. Rauhaa ja rakkautta kaikille.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tolle vilvanen
2013-09-16 19:56:27

Katrille kaikkea hyvää ja tälläinen ajatus! http://kutri.net/blog/2013/09/kahvilla-60-miksi-toisten-mielipiteista-ei-tarvitse-pahoittaa-mieltaan/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kenellä ne vihan kasvot olivatkaan?
2013-09-16 18:42:22

On hyvä, että Ville on niin herkkä ja välittävä ihminen. Muuten ei "vihan kasvoiksi" leimaaminen ja liiketoiminnan sabotointi riittäisikään, vaan voisimme odottaa esimerkiksi hapon heittoa niille kasvoille tai tuhopolttoa.
#scaringiscaring?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

TheRealVille
2013-09-17 00:07:38

Villen silmät on niin pistävät että siellä sisällä on suuri pahuus. Ville on mahdollista vielä pelastaa. Ei ole myöhäistä ei ole! Kadotuksen polulla on poikamme Ville. Astu takaisin lavealta polulta kapealle polulle. Voimia kaikille. Jaksakaamme näinä pahuuden aikoina. Yhdessä olemme vahvoja. Sharing is caring.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.