Median uusi määritelmä #Digitalist Network

24.08.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

Median uusi määritelmä #Digitalist Network

Millainen on digiajan median määritelmä? Kysyin asiaa kerran Media-alan Keskusliitosta. Ei tullut oikein vastausta. Onko media kanava, palvelu, vai jotain ihan muuta? Yhteisö, alusta, engine, suodatin, kuratointia, melkein mitä tahansa. Mielestäni vastaus on kyllä.

Oletko huomannut että tärkeimmät uutiset tahtovat tulla läpi missä tahansa palvelussa? Joku aina twiittaa, jakaa tai välittää tärkeimpiä asioita. Autamme toisimme, levitämme sanaa ja kerromme mistä itse innostumme. Journalistit korostavat arvoaan tiedonvälittäjänä. Samalla kuitenkin he vaativat lunnaita ja maksumuureja työstään. Ymmärrän yskän, mutta pohdin onko kerron, jos maksat ajattelu aidosti tätä päivää. Sama tieto tahtoo olla tarjolla maksamattakin. Laadukkaat sisällöt ovat asia erikseen.

Median kultainen kolmio on toimitus, mainostajat ja tilaajat. Mietin millainen on media ilman toimitusta, mainoksia tai maksullisia tilaajia. Mikä no median uusi määritelmä? Olemme #Digitalist Networkissä murtamassa yhtä median tabua. Avaan sisällön tuottamisen ja kuratoinnin yrityksille, asiantuntijoille ja harrastajille. Uskon silti että saamme laadukasta ja objektiivistä sisältöä klubilaisille. En usko että sisältöjä tai niiden valitsemista kannattaa monopolisoida. Joukkoistaminen eli #crowdsourcing voi toimia kohderyhmämedioissa yllättävänkin hyvin. Minkälaisen matkaoppaan tai ruokakirjan tekisivät harrastajat yhdessä?

Uskon huonosti mainontaan verkossa. Uskon sisältöjen jakamiseen verkostoissa. Siksi Digitalistissakaan ei ole mainoksia. Palvelussa on kuitenkin kumppaneita, jotka rahoittavat toimintaa. Osallistuvat kehittämiseen, sisältöjen valitsemiseen, tapahtumiin ja kaikkeen mahdolliseen. Silti uskon jälleen kerran palvelun objektiivisuuteen. Tarkoituksena ei ole hämätä tai kusettaa palvelun käyttäjiä. Mielestäni se olisi varsin huono idea.

Käyttäjiltä emme peri maksuja. Tai katsotaan suurimmat tapahtumat erikseen. Maksullisia koulutuksiakin voi tulla. Mutta lähtökohtaisesti osallistuminen on ilmaista. On tärkeämpää saada paljon ja erilaisia ihmisiä paikalle kuin tienata kohtaamisilla. Ihmisethän voivat verkottua ja kohdata ilman meitäkin. Rahan on tultava jostain muualta.

En lähtisi tuomitsemaan uusia ajattelumalleja. Päinvastoin uskon rohkeaan yrittämiseen ja nopeaan erehtymiseen. Miten toimii palvelu, joka kääntää lähes kaikki perinteiset mallit päälaelleen? Toivottavasti hyvin sillä se seuraa tiivisti käyttäjien, kumppanien ja maailman tarpeita. Tavoitteena on luoda toimintamalleja, jotka luovat uutta tekemistä. Voisikohan se olla median uusi tehtävä? Synnyttää hyvää.

Tervetuloa mukaan – verkossa enemmän on enemmän!

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ville Tolvanen
2013-08-25 09:03:42

Hyvä Määritelmä medialle tuolta Facebookista: "Media on foorumi/solmukohta, jonka tehtävä on palvella omistajan missiota." ME like #V #Digitalist

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Salonen (@timosalonen)
2013-08-25 09:51:33

Sosiaalisella mediallakin liian moni käsittää vain verkosta löytyviä sovelluksia, kun "sosiaalinen media" on sisältö joka syntyy kun sosiaalinen käyttäytyminen (social behaviour) mahdollistetaan sosiaalisen teknologian (social technology) avulla. Olisiko (digiajan) media siis ihmisiä (digitaalisesti) verkostoivaa sisältöä ja sen luomista.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-08-25 11:16:08

Juuri Näin! suurin internetin tuoma muutos on ihmisten käyttäytymisessä. Siitä olemme kokeneet vasta murto-osan. #V #Digitalist

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.