Somen voimat

18.08.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

Somen voimat

Aivan poikkeuksellisen vahva ja ymmärrettävä video kertoo miksi ihmiset innostuvat sosiaalisesta mediasta ja miten internetin vuorovaikutteiset palvelut vetävät puoleensa.

Olen paljon pohtinut ”pysähtyykö” digitalisoituminen (teknologian integroituminen arkeen) johonkin pisteeseen kuten ainakin median establishment näyttää toivovan. Tässä yksi analyysi joka tukee ajatusta  yksisuuntaisten medioiden hankalasta tulevaisuudesta.

Ei pidä intoilla liikaa, eikä hypettää. Silti on kohtuullisen turvallista sanoa ettei digitalisoitumisen hidastumista tai pysähtymistä ole näkyvissä. Päinvastoin.

KANNATTAA todella katsoa tämä http://vimeo.com/70534716

ps. Digitalist Network esittely slidesharessa tästä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Harri K
2013-08-19 07:22:14

No joo, videohan oikeastaan kertoo jotain mitä on tiedetty jo ennenkin, perusfaktaa.....tietty, kaikissa asioissa on joku tai jonkulainen takaraja, mutta useimmiten vain se että siirrytään uudelle tasolle. Ja onhan selvää että esim, jos on 10000 seuraajaa facebook'issa, eihän sitä kukaan todellisuudessa voi käsitellä. Digitalisoituminen jatkuu, ja yksisuuntaiset mediat joutuvat vielä enemmänkin puristukseen, tosin se kehitys voi hidastua jonkun verran, mutta en ainakaan itse näe loppua tälle nykyiselle kehitykselle.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-08-19 07:43:20

Harri! Samaa mieltä kanssaasi mutta kaikki eivät tunnu jakavan näkemystä ;) http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/paatoimittajat-sosiaalisen-median-kaytto-ei-enaa-kasva/2013/07/1781510

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pia Kenttä (@PiaKentta)
2013-08-19 17:25:57

Olenko jälleen kommentoimassa? Näköjään, suonet anteeksi, jonkin sortin jakamisen, keskutelun tarve näemmä samoista aiheista. Pitää pian pistää oma blogi jo pysyyn, jossa voi käydä itsensä kanssa keskustelua... :)

Löytyisikö jostain video, joka kertoo sosiaalisen median vastustajien syistä vastarintaan? Jos, voiko sanoa "SoMen eturintama" (käyttäjät jotka hyödyntävät sosiaalista mediaa muuhunkin kuin muiden seuraamiseen ja vitsien jakamiseen) haluaa jakaa somen riemusanomaa eteenpäin ja edistää muodustuneita käytäntöjä, tulisi kai pohtia mitä vuoria on ylilettävänä. Mutu heittona voisin sanoa, että ainakin seuraavat asiat saavat ihmiset karsastamaan somea ja sotimaan sitä vastaan (muutkin kuin toimittajat):

1) Ensikosketus on face, joka tosiaan on pääsääntöisesti "sirkus". Ei tiedetä, että sivusto on täynnä erilaisia suunnittelu, kehitys, yhteistyöryhmiä, joissa käydään muunkinlaista keskustelua. Päällepäin näkyy vain hassuttelu ja höpöhöpö jutut. On luonnollista, että tähän kyllästyy nopeasti. Vertaisin facea tällä hetkellä entisajan sähköpostissa kiertäviin vitseihin, joita tänä päivänä kukaan ei enää käytä. Toivottavasti.

2) Ihmistyyppi, joka on muussakin elämässä epäsosiaalinen tai passivoitunut. Henkilö ei kiinnostu somesta, koska ei kaipaa muita muulloinkaan tai ei halua/osaa keskustella.

3) Tietoturva. Pelko, että jokin jaettu leviää vääriin käsiin, väärällä tavalla. Asiasta tiedetään liian vähän, jotta uskallettaisiin jakaa mitään.

4) Arkuus, "mitä muut ajattelee musta".

5) Tekniikka. "En mä osaa edes sähköposteja lähettää". Jup, näitä löytyy vielä. ;)

6) Rutiintuneet tavat / ajan puute. Olen miettinyt miksi on monia yritysjohtajia, jotka eivät käytä somea, vaikka näksiisn juuri heidän hyötyvän siitä valvatasti? Liian kiire, liian paljon informaatiota, joka ei tule pilkottuna? Vaikea ymmärtää kokonaisuuksia, kun pitäisi tehdä töitä sen eteen, että pääsee keskusteluista kärryille? Ollaan totuttauduttu verkostoitumaan seminaareissa, tapahtumissa, "saunaosastolla". Pidättäydytään nykyisissä rutiineissa, koska se on "helpompaa". Somettuminen vaikuttaa aikaa vievältä ja vaivalloiselta?

7) "Oikea elämä". Sosiaalinen media rinnastetaan entisajan chattäilyy, ja paljon puhuttuihin "internetin vaaroihin", mielikuvitusmaalmaan, jota ei kannata ottaa niin todesta. Halutaan elää oikeaa elämää. Ei nähdä mahdollisuutena yhdistää oikeaa elämää ja some-tuttuja, vaan ikäänkuin tämä olisi valintakysymys, Joko on tekemisissä oikeiden ihmisten kanssa tai some-mielikuvituskavereiden kanssa.

8) Skeptisyys. "Joku voi varastaa mun ideat." Noh, tarviiko tätä avata enempää? "Kirjoitan vahingossa jollekin jotain, joka tekee jotain sillä tiedolla, käyttää hyväksi.". ...Tässä kohtaa tekstin kirjoitusta en voi olla hymyilemättä.... :) Taannoin (kesän alussa) tämän sanoi itselleni eräs yrittäjä, joka on nyt parin viikon facekäytön jälkeen kerännyt jo satakunta kaveria sivulleen.

Listaan löytyy varmasti paljon muitakin kohtia (saa täydentää). Mutta pointtina lienee, että suurelle yleisölle yhteisöllinen media on edelleen uutta ja vierasta. Niinkuin kännykkä joskus aikanaan, tai sähköposti. Siirtymäaika vie hetken. Joku tweettasi Some Awardseista taannoin jotain siitä miten tapahtumaa ei enää viiden vuoden päästä ole. Ajatus hymyilyttää silloin yhtä paljon kuin pistäisimme nyt pystyyn sähköposti awardsin. ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-08-25 08:05:39

Tyhjentävä ja hyvä kommentti! Lisää näitä. ... Toivottavasti moni luki tämän. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.