#Digitalist Network Strategia

15.08.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

#Digitalist Network Strategia

Missiomme tai toisin sanoin tehtävämme on digitalisoida suomalaista liike-elämää. Visiona synnyttää uusia yrityksiä ja luoda poikkitieteellinen asiantuntijaryhmä kiihdyttämään ja innovoimaan uusia tapoja hyödyntää digitalisoitumisen tarjoamia mahdollisuuksia.

Mikä on sitten sen strategia? Jos luit aamuisen höpötykseni Metallicasta ymmärrät suurin piirtein mitä ollaan tekemässä. Maailma on täynnä hyviä ajatuksia ja sisältöjä. Hyvät jutut tulevat ja menevät suurimmalta osalta ohi joka päivä. Tarvitaan solmukohtia, jotka kuratoivat tärkeimpiä löydöksiä, trendejä ja ajatusmallia. Tähän tarkoitukseen synnytämme uudenlaista mediapalvelun, joka kumartaa Flipboardin, Mashablen, HBR:n, ja Fast Company suuntaan. Uutta on myös että hyväksymme sisällöntuottajiksi osaavat asiantuntijat, käyttäjät, lukijat sekä yritykset. Silti uskon että saavutamme varsin objektiivisen ja laadukkaan sisällön. Sanokoot journalistit mitä tahansa heitä pisaraakaan väheksymättä. Olen journalismin ja laadukkaan sisällön suurkuluttaja.

Osaaminen ei leviä ilman kohtaamisia. Siihen perustamme Digitalist clubin jossa asiantuntijat kohtaavat kerran kuukaudessa. Aiheitahan toki riittää ja niitä ammennetaan myös verkostosta. Aloittanemme sisältömarkkinoinnilla. Onhan itse verkostokin jonkinlainen yritys yhdistää ihmisiä ja tekemistä sisällön avulla. Olen muuten alkanut pitämään enemmän Brand Journalism sanasta. Kuvaa paremmin mitä tulisi tavoitella.

Haaveena on tehdä Suomeen yhdessä jonkun tahon kanssa isompi Digitalist Day. Itse haluaisin tuoda Suomeen Twitterin perustajan Jack Dorseyn tai vastaavia. Olisi hienoa koota sata tai kaksisataa digitalistia samaan huoneeseen. En tiedä onnistuuko se kovan kilpailun lomassa. Ehkäpä GrandOne, Mark tai joku media lähtee mukaan talkoisiin? Katsotaan.

Verkosto synnyttää tekemistä. Tarkoitus on sekä välittää talenttia, yhdistää osaamisia että konsultoida yrityksiä verkoston avulla. Liiketoimintaa verkossa on lähes mahdotonta ostaa yhdeltä ovelta, eikä se onnistu tälläkään. Yritetään kuitenkin yhdessä luoda niitä toimintamalleja ja ajatuksia jolla Suomalaiset saisivat enemmän irti verkosta. Yritetään yhdessä.

Verkoston keskellä on haave uusien yritysten levy-yhtiöstä. Kerro ideasi, laita nimi paperiin niin luodaan siihen kasvuyritys. Suunnitelmat, tiimi, rahoitus ja vauhtia yrittämiseen. Työnimi on IdeaVentures mutta tärkein ajatus löytää uusia ajatuksia ja yrittäjiä vanhojen liiketoimintojen digitalisoimiseen.

Aloitamme rauhallisesti. Kysymys ”mitä minä tästä hyödyn” ei ole keskeinen vaan keskeisintä on kysyä mitä voisimme yhdessä saada aikaiseksi? Olen aina sanonut, että jos mikään muu ei elämässä onnistu niin ala internet-konsultiksi. Ei lopu hommat kesken. Oletko kiinnostunut? Kerro meillekin niin osaamme valmistautua. http://digitalistnetwork.com/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.