#Digitalist Network

11.08.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

#Digitalist Network

Sanoista tekoihin sanoo moni. Vaadimme tekoja sanojen rinnalle. Silti sanakin voi olla ja onkin teko. Maailman tärkeimmät ihmiset puhuvat. He ovat presidenttejä, kirkonmiehiä, yritysjohtajia tai rock-tähtiä. Kaikkien keskeisen tehtävä on puhua tai esiintyä ihmisille.

Janoan merkityksellisempiä tekoja. Pienien onnistumisien ja projektien rinnalle olisi hienoa synnyttä jotain suurempaa, jotain merkittävämpää kuin oma työni, jotain yhteistä. Laitan aikani, rahani ja uskoni yhteisön rakentamiseen. Katsotaan voiko yhteisöä rakentaa hieman abstraktin mutta sinänsä kiehtovan aihepiiirin ympärille.

Katson digitalistoitumista teknologian integroitumisena ihmisten arkeen. Mikä kaikki muuttuu sähköiseksi tai mitkä tehtävät voimme jatkossa halutessamme suorittaa verkossa. Kaikkein kiehtovinta ovat kokonaan uudet palvelut tai liiketoiminnat. Oletko kuullut tai testaillut Uberiä, Airbnb:tä, Evernotea tai Pintrestiä? Ne kaikki ovat syntyneet digitaaliselle alustalla ja muuttavat käsityksiämme taksikyydistä, hotellibusineksesta, henkilökohtaisesta tiedonhallinnasta tai kuvahausta.

Monet verkkopalvelut ovat keränneet uskomattoman lyhyessä ajassa miljoonia käyttäjiä. Suosittelen lukemaan Fast Company artikkelin http://www.fastcompany.com/section/most-innovative-companies-2013 maailman luovimmista yrityksistä. Katso samalla kuinka moni niistä rakentaa uusia palveluita digitaalisille alustoille. Paljonko kulutat vuodessa digtaaalisiin palveluihin? Itselläni rahaa kuluu Linkediniin, Evernoteen, Spotifyihin, Netflixiin jne. mediapalveluista ainakin Spotify on lisännyt musiikin kuuntelua.

Digitalisoituvat yritykset kuten Nike, Google, Apple jne näyttävät rakentavan käyttäjien ympärille ekosysteemejä tuotteista, palveluista, yhteisöistä ja myyntikanavista. Samalla markkinoinnista tulee palvelua ja asiakasdialogista aktiivista mutta myös automaattista. Kannattaa kokeilla Niken Fuelbandia nimenomaan asiakaskokemuksen näkökulmasta, huomata kuinka hienosti yritys integroi tuotteen, palvelut, yhteisön, ”pelaamisen” ja verkkokaupan. Olemme uuden alussa.

Olen tuskaillut vuosikymmenen suomalaisten yritysten toivottaman hitaasta halusta luoda uutta tai kehittää toimintaansa. Olen ymmärtänyt kuinka järjettömän vaikeaa on muuttaa yrityksiä asiakaslähtöisiksi tai palvelukeskeisiksi. Jossain vaiheessa ajattelin olla yrittämättä. Lopulta haluni yrittää jotain isompaa sai minut kuitenkin rakentamaan Digitalist Network –yhteisön.

Koodaus kestää vielä hetken. Määrittelin verkoston missioksi ”verkottaa yritykset, johto, asiantuntijat ja teknologiat paremmaksi liiketoiminnaksi.” Tämän verran mahtui 140 merkkiin 😉 Samalla sain haasteen rakentaa koko 1080° -liiketoimintamallin twiitteinä. Ehkäpä yritämme.

Verkosto lähtee siis ajatuksesta digitalisoitumisen kiihdyttämisestä. Tavoitteemme on luoda uusia yrityksiä ja auttaa suomalaisia hyödyntämään digitalisoitumisen mahdollisuuksia rakentamalla mediapalvelu, tapahtumia, yhteisprojekteja sekä kiihdyttämön uusille yrityksille. Työ on niin haastavaa että mielestäni tarvitsemme foorumin joka yhdistää yritysjohdon, asiantuntija, teknologiaosaamisen ja sisällöt samalle areenalle. Paras tapa oppia on vuorovaikuttaa muiden ajattelijoiden kanssa. Siihen tähtää myös verkostomme.

Suomalaisissa yrityksissä pohditaan kuumeisesti mikä on markkinoinnin, viestinnän, yritysjohdon tai tietohallinnon rooli yrityksen sähköisten palveluiden rakentamisessa. Työn organisointi onkin vaativaa koska monella koko liiketoiminta muuttaa pikkuhiljaa verkkoon. Tai ainakin siitä tulee hyvin keskeinen osa yrityksen toimintaa. Lähestymistavassa on parantamisen varaa. Mielestäni keskeisin ja ensimmäinen kysymys on Mikä muuttuu? Miten hyödynnämme verkon mahdollisuudet maksimaalisesti? Ymmärtämällä kuluttajakäyttäytymisen murrosta ja uusia toimintamalleja pääsemme soveltamaan ajattelua omaan liiketoimintaamme. Asian ratkominen on syytä aloittaa välittömästi osana yrityksen kehittämistä ja strategiaprosessia.

Digitalist Network ei ole omien palveluideni markkinointikanava vaan tavoitteena on luoda aidosti objektiivinen ja yhteinen yhteisö, joka välittää tietoa, osaamista ja työtä digitalisoitumisesta kiinnostuneille. Haluatko olla mukana. Kaikki sähköpostinsa antaneet saavat kutsun myös palvelun julkistamistilaisuuteen. Tule mukaan jakamaan, välittämään ja rakentamaan. Tunnusta väriä osoitteessa www.digitalistnetwork.com

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.