Ihmisperkele #Kesäklassikko

15.07.2013 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

Ihmisperkele #Kesäklassikko

Sama ihmisen vimma ja voima sekä rakentaa että tuhoaa elämää. Ihminen menestyy koska se rakentaa, luo, parantaa ja kehittää jatkuvasti. Sama ihminen myös tuhoaa itseään, toisia kaltaisiaan, ympäristöä ja luomuksiaan.

Kehittäminen on ihmiselle sisäänrakennettu ominaisuus. Ehkä se on selviytymisen korkein aste? Onnistumiset, energia ja palautteet muokkaavat kehittämisen tahtoa, suuntaa  ja kohteita läpi elämän. Ympäristön tuottamat kokemukset lisäävät tai vähentävät rohkeuttamme luoda ja kehittää uutta. Liialliset pettymykset kääntävät rakentamisen tuhoamiseksi. Ihmisestä tulee perkele, jonka energia keskittyy toisen tekemisen tuhoamiseen uuden tai paremman rakentamisen sijaan.

Pyrimme myös epätoivoisesti hallitsemaan hallitsematonta. Pohdimme mitä elämässä pitäisi tai kannattaisi tehdä. Itse olen pohdiskelevan jossittelun yliapostoli. Tunnistan matkan olevan määränpää, mutta etsin silti sitä oikeaa, täyttymyksellistä tekemistä, joka täydentäisi elämän ja tyydyttäisi jatkuvan kehittämisen janon.

Olen vuosikymmenen konsultoinut suuria ja pieniä yrityksiä. Myynyt omia unelmiani toisten toteutettaviksi. Olen pitkän palvelusputken rinnalla yrittänyt itsekin ja rakentanut useampiakin yrityksiä. Halu luoda isompi ja pidempi polku kytee vahvasti. Muistan hatarasti Tolvasen tarkoittavan pientä polkua, polkusta. Oikaise jos olen väärässä.

Mitä tekee ammattipuolen konsulentti, jonka entiset esimiehet kehottavat miestä nousemaan isompaan kuvaan, valmentamaan yritysjohtajia ja niiden omistajia eripituisilla aivomyrskyillä? Kokoaa tähänastisen elämäntyönsä paketiksi ja yrittää luoda sillä mekanismin jolla rakentaa uusia menestystarinoita.

Olen aina rakentanut medioita, kehittänyt palveluita, keskittynyt kasvattamaan myynnin ja markkinoinnin avulla ja yrittänyt K-kauppiaan vimmalla. Aamuöiset valmistautumiset ja pitkät työputket ovat sopineet pirtaan hyvin. Nyt on aika vahvistaa tekemistä yhdistämällä osaamisen eri palasia.

Lanseeraan syksyllä uudenlaisen verkoston, joka tavoittelee suomalaisten yritysten digitalisoimista, uusien yritysten rakentamista ja kasvuyritysten kehittämistä sähköisten palveluiden avulla.

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.