Näin ei voi jatkua

19.06.2013 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Näin ei voi jatkua

Tämä lienee ainakin kirjoitus numero sata digitalisoitumisesta. Summaan kuitenkin ajatukseni menneestä kaudesta ja kokemuksista. Paljon hyvää tapahtuu, mutta läpimurtojen aika on vielä edessä.

Yritysten käyttäytyminen markkinoinnissa on paljastanut pelottavan todellisuuden. Markkinointi harvoin, jos koskaan, kytkeytyy yrityksen tavoitteisiin tai johtamiseen. Vaikka kuinka haluaisi ajatella toisin, brändin arvoa ei ainakaan pörssiyhtiöissä näy. Kuinka monen mielestä Storaenso on oikeasti onnistunut muuttumaan Rethink-yhtiöksi? Onko UPM mielestäsi Biofore-company? Teippauksia ilman aitoa kytkentää yrityksen toimintaan. Pohdin Finnairin markkinointipaletin piirtämistä mindmapiksi ja kysymyksen miten tämä edistää Finnairin kilpailuetua? esittämistä.

Verkkokokeilut paljastavat entistäkin ikävämpiä asioita. Kauden aikana olen kirjoittanut eri yhtiöiden toiminnasta verkossa ja markkinoinnissa. Hyvä puoli on ollut se että yleensä joku sisäpiiriläinen on kertonut myöhemmin mistä yritysten ongelmat johtuvat tai mitä siellä oikeasti tapahtuu. Olen oppinut valtavasti johtamisesta ja ongelmasta nimeltä ihminen. Liikaa aikaa menee keskusteluun kuka tekee kun pitäisi pää punaisena miettiä mitä tehdään.

Olen kuullut useita kommentteja, että mehän ollaan Facebookissa, meillä on muuten asiakaspalvelu Twitterissä tai Ville ihmisethän käyttävät sähköpostia ja verkkokauppoja, mitä sinä siinä iniset?

Itse yritän tutustua ja tutkia syvällisesti murroksia eri toimialoilla, mm. Niken, Googlen & Applen ja Coca Colan strategioita ja ymmärtää mihin murros tulee johtamaan. Harva ymmärtää että muutos tarkoittaa samalla jostain vanhasta luopumista. Ei sähköistyminen ole joku rinnalle tuleva asia joka kohta pysähtyy, vaan hyökyaalto joka ottaa yli ja muuttaa useammankin toimialan rakenteita pysyvästi.

Kirjoitin median, kaupan, palveluiden ja teollisuuden tulevaisuudesta digiaikana. Saan paljon kommentteja että miten me nyt vielä tämäkin ehditään? Ei ehditä. Ei pystytä ilman muutosta johtamismalleissa, markkinointistrategiassa ja osittain koko yrityksen toiminnassa. Siitähän tässä kaikessa on kysymys, muutosjohtamisesta.

Onneksi muutos on juuri nyt henkeäsalpaavaan nopeaa. Vuosi 2013 on jännittävä. Milloin muistat viimeksi ajan, jolloin sekä Stockmann & MTV3 ovat kybtäneet yhtä aikaa tappiolla? Luuletko että kaupallinen menestys syntyy palauttamalla entisiä asioita? Arvailetko tuloksen oikeavan markkinaympäristön parantumisella? Molemmat yhtiöt ovat valtavan murroksen äärellä. Toivon heille pelkästään parasta ja rohkeutta synnyttää uutta, samalla vanhasta luopuen.

Edessä on muuten nousukausi. Taloudessa on mennyt huonosti jos syksystä 2008. Jos kasvu ei tule vielä tänä vuonna niin ainakin seuraavana. Parasta olisi juuri nyt tehdä radikaalit muutoksen markkinoinnissa ja toimintavoissa. Nousukaudella kaikilla tuppaa olevan niin kiire ettei saada mitään aikaiseksi. Taantuma ja vaikeudet ovat paras aika synnyttää tulevaisuuden toimintamalleja. Vaikeiden aikojen paras asia on se että ne todistetusti synnyttävät paljon uusia asioita. Vievät omalla tavallaan maailmaa eteenpäin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Harri K
2013-06-19 08:10:03

Ville, kuten jossain vaiheessa kerroin, olen jo tuolta n. -96 vuodelta ollut, miten nyt sanoisi, tiukasti digitalisen maailman kehityksessä kiinni.Ja en ole oikeastaan koskaan täydellisesti päästänyt irti. Kaikki digitaalinen toiminta, mikä tapahtui digitaalisen verkon kautta, joka silloin alkuaikoina oli vain www.internet, muita digtaalisia oheistuotteita tai hyödykkeitä oli vähemmän. Toisaalta jouduin väkisin keskittämään voimani erään yrityksen vetämiseen ja oikeastaan koska muut digitaaliset toimet, paitsi internet itse, olivat vielä siihen aikaan täysin raakileita mitä tuli ansaitsemiseen, "monetizing", niin siihen oli vaikea laittaa aikaa ja rahaa. Siinä kohtaa tajusin sen tosiasian, että, ja viittaan siihen kun mainitsit - tyyppi nimeltään ihminen - toimii tämä homma sitten puulämmöllä, atomivoimalla, kerosiinilla tai digivoimalla, ei väliä, HUMAN CONDITIONS APPLY. Tulee mieleen tällainen hullu analogia asiasta; ajatellaan että MIes A kohtaa kohtaa Ninjamiehen pimeällä kujalla, MIes A pysähtyy, jännittyy, ja seuraa katseellaan. Ninjamies alkaa hurjan ninja pommpoilun, kädet ja jalat viuhovat eri suuntiin ja samalla hän päästelee suustaan hurjia taisteluhuutoja ja uhkaavasti lähenee Mies A:ta. MIes A ei väisty, vaan odottaa, mutta ei ala itse pomppimaan tai huitomaan, seuraa vain tarkasti Ninjamiehen liikkeitä. Viuhova Ninjamies tulee lähelle, ja yht'äkkiä hyökkää - Mies A ei väisty, ei pompi, vaan odottaa kunnes vastustaja on tarpeeksi lähellä ja kylmähermoisesti täräyttää yhdellä lyönnillä Ninjamiestä päin pläsiä. Ninjamies tärähtää kaveeseen, ja siihen jää. Period. Yep, yep, on siis tasavarmaa että digitaalisuuden tuomat uudet mahdollisuudet keskittyä ihmiskontaktiin ja sitä kautta vaikuttamaan, ovat toimivia ja täällä pysyäkseen. Mutta kun siirryymme sille perustasolle, eli kun kaikki tuo helinä pitäisi jotenkin saada toimimaan tuottavaksi niin pelkään että liian monet digitaali ninjat unohtavat, tai eivät edes tiedä, ihmiskontaktin perus sääntöjä, ja yrittävät näyttävillä digitaalisilla ninja liikkeillä tehdä vaikutuksen, kunnes sitten vain, tuo Mies A, kaikin puolin analooginen, täräyttää meiltä ilmat pihalle. Tämä ei missään nimessä ole arvostelu sinun tai jonkun muun henkilön ahkerasta työstä, pois se minusta, ja itse asiassa annan sinulle pisteet siitä että tuot mukaan homo sapiens perspektiivin, eli ongelma nimeltä ihminen. Ja kun nyt puhutaan muutoksesta, niin perus tasolla, ihminen ei ole vuosituhansien aikana muuttunut, eikä muutu. Jos muuttuu, se ei ole enää ihminen. Ja sekin on mahdollista.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Piirimyyja
2013-06-19 08:54:34

Jepulis, ihminen tuo outo hyyppä joka tallaa maan kamaralla, tuhoaa enemmän kuin saa hyvää aikaiseksi. Luulee vielä olevansa tärkein otus pallollamme. Se pitäisi saada koukutettua kaikin tavoin, koska sillä on housut jalassa ja taskuissa meidän rahat.
Siihen uudet mahdollisuudet sopivat mainiosti, koska tuo itsekäs, laiska ja ilkeä otus on myös laumahenkinen ja aika yksinkertainen. Se otus on helppo koukuttaa kun annamme sen omasta mielestään vaikuttaa asioihin ja näytetään kivoja kuvia ja videoita ja annetaan ymmärtää että otuskin on osa meidän kerhoa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-06-19 20:37:15

Moi! Kiitos tästä. Intoilijoita riittää aina. Itsekin olen kohtuullisen kyyninen erilaisista mahdollisuuksista. Näen silti jatkuvasti iloisia poikkeuksia jotka vaan menevät ja muuttavat sääntöjä.

Mielestäni hevi-juusereiden joukossa verkko inhimillistyy jatkuvasti. Vaikka SOME on "hyvän päivän media" (kaikille kuuluu hyvää). Sekin mallistuu koko ajan... Parempaa kohti, Valoa kesään! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pasi R.
2013-06-19 12:20:00

Meidän järkeilymme ei voi jatkua loputtomiin.

Järkeily-yhteiskunta muuttuu paljon hitaammin digitekemisen huippu-maratoonariksi kuin aktiivinen unelmointi-yhteiskunta.
Sillä muutos lähtee aina unelmasta.
Perus fenno-sapiens pystyy unelmoimaan itselleen kesämökin. Ja niin hän sen saa. Unelmoimalla.

Kas näin toimii myös muutos parempaan.
Unelmasta (halu muuttua) syntyy suunnitelma (strategia), joka sitten toteutetaan.
Bisnekset makaavat ja hiipuvat, sillä harvalla (näköjään) on kykyä unelmoida tässä ajassa.

Onko lopulta kysymys siitä että liian harva organisaatio on palkannut unelmointiin kykeneviä johtajia/moottoreita? Onko kysymys siitä että olemme jo tähän tyytyväisiä. On. Järkeilijä minussa sanoo niin.

LISÄÄ UNELMOINTIA TÖTTERÖÖN!!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-06-19 20:38:49

Kiitos Pasi! Hyvin pistetty. Tätä minäkin kaipaan. Unelmia, kunnianhimoa, hullujakin yrityksiä. Ajatuksia joita ei tuomita ennakkoon. Kiitos & kumarrus. ooo! Kesän lapsi mä oon. Tämä oli tolvasen viimeinen kommentti tällä erää. Moro!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.