Veeti Kallio: Kohtalo, sattuma ja johdatus

08.06.2013 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

Veeti Kallio: Kohtalo, sattuma ja johdatus

On aivan sama, millä nimellä kutsut tapahtumia, se mikä on tapahtunut, on tapahtunut.

Vaikka olisit tekemättä mitään, jotain silti tapahtuu koko ajan. Tämä lienee selvääkin selvempää?!?! Epäselvempää sen sijaan on, milloin sijoituksesi tuottavat voittoa ts. Milloin se Karman laki ’iskee’ takaisin? Olen tavannut ja/tai konmunikoinut monen aikuisen ihmisen kanssa, jolle asian sisäistäminen materialistisesti on yllättävän helppoa; ostan kympillä, myyn kahdella, miinus verot ja muut maksut, voittoa jää pari Euroa. Se kertaa kymmenentuhatta/kuukaudessa, niin on jopa vara nostaa itsellekin vähän palkkaa!

Miksi tämä kuvio sitten on niin vaikea ymmärtää ihmisten välisissä sosiaalisissa (vois sanoa myös henkisissä) suhteissa? Nyt ajattelen näin, siitä seuraa tätä! Nyt puhun näin, siitä seuraa sitä ja tätä! Nyt toimin näin, siitä seuraa sitä sun tätä! ”En usko,ennenkuin näen” on melkein yhtä hassua, kuin ennenvanhaan, kun uskottiin, että kameleontti on paholaisen luoma;häntä oli apinan, iho krokotiilin ja kieli sammakon. Kameleontin uskottiin vakoilevan luojalleen maailman tapahtumia.

Käytännössä eli tosiasiassa sinä itse vakoilet itsellesi maailman tapahtumia, imet kaiken ja toimit sen mukaan! Karman laki (= toiminnan laki) ei ole mihinkään muualle kirjoitettu, kuin sinun omaan mieleesi, sydämeesi, järkeesi ja vartaloosi. Jokaisella on oma lakinsa, jota noudattaa joka hetki; Karman laki ei anna mahdollisuutta olla noudattamatta sitä! : ) Jos siis oikeasti haluat ’nähdä’ tulevaisuuteen ja tietää kuinka henkiset talletuksesi pärjäävät ja minkälaista korkoa sydämen aartesi kasvavat (vai kasvavatko ollenkaan?) tutki tekemisiäsi, sanomisiasi ja ajatuksiasi seuraavalla tavalla: ”Mitä voisin tehdä paremmin” ”Mitä voisin tehdä, saadakseni kanssaihmiset iloisiksi”

”Mitä voisin muuttaa elämässäni, että perhesuhteeni nousisivat vielä onnellisemmalle tasolle” ”Miten voisin auttaa itseäni ja muita” Hyvä teko ei automaattisesti vielä tuota mitään. Vähän kuin hyvät ruokaraaka-aineet eivät takaa onnistunutta ateriaa, mutta mahdollisuudet ovat todella mainiot!!! Voi hyvin ja ’ruoki’ itseäsi ravinteikkaalla tiedolla! Roskaruokaa tulee syötyä jo ihan sopivasti

@veetikallio

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

@WerannasRiikka
2013-06-08 08:05:35

Kiitos Veeti kirjoituksesta! Todella uskon, että karma tulee sisä-, ei ulkopuolelta. Omat ajatukset ja varsinkin oma käytös on se kuuluisa 'johdatus'. Eräs ystäväni puhuu paljon egosta - 'it's your ego talking'. Ehkä ei uskalleta myöntää itselle (saatikka toiselle), että nyt loukkasin, nyt satutin, nyt olin väärässä? Ei uskalleta myöntää, että nyt tuo satutti, nyt tuo loukkasi, nyt pelottaa. Itse olen mestari kuvittelemaan, että kun nyt teen näin ja näin, TÄLLÄ KERTAA tapahtuu noin ja noin. Paitsi ei tapahdu. Tapahtuu just niin, kuin aina ennenkin. Sitä vaan toistaa niitä samoja käytösmalleja, koska alitajuisesti tietää, mitä sitten tapahtuu. Vaikka se olisi ikävääkin, sen tietää ja se on turvallista. Mitä jos käyttäytyisi eri tavalla? Sitten ehkä tapahtuisikin jotain ihan uutta, jotain tuntematonta? Ja se on pelottavaa. Vaikka usein voi olla todella positiivistakin. Ville kirjoittaa usein, että luovu häpeästä. Mitä jos luovuttaisi myös pelosta :)?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

@antti_karppinen
2013-06-08 08:44:47

About vuosi sitten istuin oluella Villen kanssa Helsingin keskustassa. Siinä keskustellessa erinäisistä asioista, mikä kehitystä ja tekemistäni jarruttaa, Ville tokaisi, että pelkään menestyä. Märkä rätti räpsähti naamaan. Noihin sanoihin kiteytyi paljon ja ymmärsin, että asia oli juurikin noin. Tuo hetki muutti paljon, luovuin pelosta ja uskalsin menestyä. Alkoi tapahtua.. enkä pelkää enää.

@antti_karppinen #imagineanything

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.