Retoriikan kesäkoulu vol1 – Oppia heti aamusta

07.06.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

Retoriikan kesäkoulu vol1 – Oppia heti aamusta

Terveiset Hamptonsista eli Hämiksestä eli Hämeenlinnassa. Retoriikan kesäkoulussa odotetusti raivokas aloitus. Juhana Torkki tarjoili ajatuksia tulevasta kirjastaan ja vertaili Isä Steven (jobs) ja Nokian Sepon esiintymistä ja viestintää.

Pysäyttävää oli Juhanan tapa analysoida tarinan kerrontaa ja Steven mestaruutta. Esiintymällä kuluttajana kuluttajien joukossa, dramatisoimalla ja yksikertaistamalla tuhansien vuosien tarinoita Jobs keräsi kannattajia, seuraajia ja myötäeläjiä mukaansa taisteluun ”suuria pahoja vastaan.” Syntyi Think Different liike… rest is history. http://www.youtube.com/watch?v=aQQirziGl0I

Kyllä sai ”neuvonantaja” Tolvanenkin näpeillen. Mikä ihmeen Rooma? Mikä yritystohtori, mitä se growth advisor tarkoittaa? ”Viesti vaikeasti ja kohtaa hämmennystä.”

Näin se menee suutarin lapsilla ja niin pois päin. Palataan asiaan heti kesän jälkeen. Täytyy jotenkin yrittää viestiä paremmin eli suoremmin.

#sharingiscaring

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Harri K
2013-06-07 11:48:12

Jep, olen seuraillut Juhana Torkin juttuja, ja, no hätä, kaveri puhuu asiaa. Mutta taasen, mikä mättää? Asiat mistä hän puhuu, ja myöntääkin auliaasti, eivät ole hänen keksintöjään, vaan perustuvat puhtaaseen maalaisjärkeen. Jos kunnioitat ja osoitat kunnioittavasi toista, niin useimmiten saat vastakaikua. Kuinka vaiketa sen pitää olla? Juhana otti viitteensä aivan Aristotlesta asti, mutta asiahan oli silloin sama kun nyt. Ihmiseltä ihmiselle. Ihan rennosti vaan. Hyvää viikonloppua kaikille - and I mean that!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.