Fantastinen Mika Anttonen

04.06.2013 | strategia | Ville Tolvanen

Fantastinen Mika Anttonen

Jokin ei täsmää. Palaset eivät ole kohdallaan. Yhteenlasketut osaset ovat vähemmän kuin kokonaisuuden potentiaali. Synergiaa ei synny. Mistä kiikastaa?

Mika Anttonen on fiksuimpia ihmisiä, joita olen livenä kuunnellut. Älykäs, kiinnostava, osaava ja menestyvä. Lähestyttävä, sympaattinen, kohtelias ja selkeästi vaativa itselleen ja hankkeilleen.

Mika on mies joka antaa aikaansa Suomen valtion energiapolitiikalle. Mika puhuu yrittämisestä yrittäjille, Mika ostaa Shellin, Mika taistelee jättiläisiä vastaan ja puolustaa hiihtoa kun kukaan muu ei sitä tee. Ennen kaikkea Mika rakentaa energiakonsernia, joka katsoo enemmän eteen- kuin taaksepäin. Mikä on yrittäjä, uudistaja ja visionääri.

Miksi ST1 ei ole meidän kaikkien huulillamme? Miksi emme jonota kallista polttoainetta juuri Mikalta?  Miksi tämän uudistajan työ ei profiloidu kuten Suomen Bransonin soisi niin tekevän? Mikä mättää ettei tekemisestä profiloidu kirkasta haastajaa Neste Oilille tai muulle establishementille? Jossain mättää sanon minä.

Onko syynä taitavasti rakennettu junttimaine? Suttuiset asemat, Shellien hiilaripommi-ateriat vai jippo-lehti henkiset tuuliviirit asemien katolla? Olenko liian juppi näkemään Anttosen neurouden sisälle vai minkä osan viestinnästä missaan? Miksi en näe sitä mitä aivot minulle kertovat?

Vai onko niin ettei palkittu ST1 –asiakasohjelma, Anttosen ääni ja kasvot ja konsernin mittava tuotekehitys onnistu rakentamaan sitä yhtenäistä, kirkasta tulevaisuuden brändiä, jonka sille niin mielellään soisi? Mitähän hyötyä hajanaisesta viestinnästä on? Aina voi ostaa ja myydä palasia, mutta olisihan teollinen kokonaisuus paljon arvokkaampi. Henkilöstölle, kumppaneille, asiakkaille ja omistajille. Ihan kaikille meille.

Ajatteleeko Mika, että tehdään kansan tavalla? Vai eikö arvosta brändäämistä osana liiketoimintaansa. Hänen kasvonsa ovat menestyksen purjeissa halusi sitä hän tai ei. Firman ei tarvitse häneltä näyttää mutta voisihan se olla ajatusten tasolla? Onko Mikalle liiketoiminta-arvo pelkkää kassavirtaa? Haluaisin todella tietää.

Kuten sanoin, arvostan Mikaa ja hänen saavutuksiaan ehkä enemmän kuin kenenkään samanikäisen. Arvostan hänen tapaansa kulkea omia polkujaan. Mutta haluisin että hänen luomuksensa piirtyisi myös arvonsa mukaan, energiateollisuuden kokonaisvaltaisena uudistajana, suomalaisena puhemiehenä ja kasvollisena omistajana. Sitä Suomi tarvitsee! Kasvollisia menestystarinoita perinteisille toimialoille joissa voidaan näyttää että pienikin voi pärjätä.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timo Nisula/Piirimyyja
2013-06-04 14:23:27

Hyvä pointti.
Minä olen sen verran Hra Anttosen sielunkumppani että tilaan öljyt taloon ST1:ltä ihan vain periaatteesta. Mutta ihan totta ettei brändin eteen ole juuri mitään tehty.
Mika Anttonen on brändi, ST1 ei.
Ameriikan maassa tällaisella orkesterilla kuin Anttosella on, hän olisi Bill Gatesista seuraavaksi kovin jätkä tai jopa kovempi.
Voihan olla että ollaan tietoisesti oltu hiljaa. Jos ST1 ajattelee, että kun ollaan hiljaa, voidaan kaapata 90% energiabisnetistä ennenkuin Neste huomaa mitään!?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

JiiKoo
2013-06-04 20:50:08

Mun mielestä ST1 on se ongelma. Hintamielikuva on ainakin mulla, jotta halpaa pensaa kylmältä asemalta.
Hintamielikuvan takia pisnes ei kuulosta uudelta ja innovatiiviselta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jukka Saksi
2013-06-04 22:15:17

Mieleeni jäi Anttosen esityksestä terve johtajuuden asenne: nöyrä, mutta ei nöyristelevä. Se taitaa sopia suomalaiseen kulttuuriin. Hänen kohdallaan johtajuus tulee esiin rohkeina toimenpiteinä ja päätöksinä. On johtajuutta fokusoida johonkin mutta vielä suurempaa johtajuutta pystyä rajaamaan ne asiat pois, mihin ei lähde mukaan. Uskoisin, että St1:ssä on osattu määritellä, missä ollaan mukana ja missä ei.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-06-05 12:21:32

Musta Jiikoo on aika lähellä... ST1 on tosi suttuinen ja mm. ruoka aivan 70-lukua. ristiriitää "cleantech" , tulevaisuuden ja ilmeen välillä... Tässä on jotakin. #C

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.